Szekeres Viktor

Egymást másolja a TV2 és az RTL Klub

Mindkét csatorna megtalálta a televíziózás Szent Grálját, legalábbis erre utal, hogy a két adó vezetői tolvajt kiáltva egymásra mutogatva próbálják bizonyítani, hogy a saját ötletük az eredeti és a másiké a másolat.

Történt ugyanis, hogy március 3-án fél ötös kezdettel mind a TV2, mind az RTL Klub elindítja főzőcskéző valóságshow-ját. Mindkét műsor azonos elvre épül, miszerint 5 "játékos" a hét 5 napján megvendégeli társait, hogy a végén eldőljön, hogy ki a legjobb szakács hetedhét vidéken.


Az RTL Klub Vacsaoracsata című műsorához angol licencet vásárolt, míg a TV2 saját tervezésű műsorról beszél, lévén, hogy nálunk hírességek fognak egymásra főzni. Erre rálicitálandó az első héten az RTL is hírességes adást kínál a közönségnek többek között Somával és Bea asszonnyal - a TV2 eközben Gesztesi Károly, Hargitai Bea, Növényi Norbert, Rúzsa Magdi és Hujber Ferenc nevét dobta be, mint az első hét szereplőit.

Érdekesség, hogy a Hal a tortán TV2-es verziója a tervezettnél egy héttel hamarabb indul, nehogy az RTL Klub előnyt tudjon szerezni a korai starttal, jóllehet a nézőt nem érdekli, hogy ki találta ki először az új műsorformátumot - amelyik neki jobban bejön, az a műsor tűzheti ki majd a győzelmi zászlót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zorba 33 #21
    Mind a két csatorna kiválóan tükrözi a fogyasztói társadalmunk szintjét.
    Borzasztónak, és egyben komolyan elkeserítőnek tartom, hogy az ország túlnyomó többsége(tisztelet a kivételeknek!!!) holmi Mónika show, Barátok közt, Jóban r....szintjére süllyedve próbál kikapcsolódni!!Komolyan itt tartunk, hogy ezek lettek a kúltúrális igények???Ennyire ruppótlan, és igénytelen, ráadásul ezerszer ismételt "F" kategóriás műsorokat összeválogatni... háááát enyhén szólva is tragikus. Ami a hírérték emelését illeti igen csak nevetséges szófordulatokkal próbálják túllicitálni egymást. A nyugati minta majmolása helyett inkább a módszert kéne átvenni!!Lehet, hogy nem szabadna azon csodálkozni, hogy itt tartunk??
  • HJPOWER #20
    Csodálatos műsorok. Mindent nézni kell. Az összeset!
  • Picizöldfül #19
    megjegyezném,hogy a TvPaprika egy egész kellemes csatorna,aki a gasztronómiát kedveli szerintem egy remek választás...
  • HunGripen #18
    Engem különösebben egyik sem érdekel. Nem is zavar, hogy adják, egyszer kétszer lehet én is megnézem. Emlékszem úgy 1 hónapja olvastam erről a Hal a tortán-ról és kb 2 hete láttam a reklámját. Aztán egyik nap az RTL ment, látom, hogy valami főzőcskés műsor, na mondom már megint ugyanaz a reklám megy, csak aztán vettem észre, hogy nem is a TV2-n van hanem az RTL Klubon :).

    Egyébbként a TV2 engem most kicsit felidegesített. Az egyik kedvenc sorozatomnak(Csillagkapu) nem hogy az újabb részeit nem adják le, de még az ismétlést is abba hagyják. Most helyette van az Elveszett ereklyék, ami ugyan jó sorozat, de már vagy 5.-jére adják csak a TV2-őn.
  • Prof William #17
    Ez a főzőcskézős ötlet még nem is rossz...

    Persze ettől még nem fogom nézni. Ott van nekem a TV Paprika. :)
  • Chrisx #16
    Szánalmas, hogy nincs egy kreatív ember a tvknél aki nem csak koppintani tud. Rég láttam már egy önnállóan kitalált műsort.
  • donceleger #15
    Tulajdonképpen egyetlen tv csatorna a kettő. Ha már úgyis ugyanaz megy, mint a másikon, teljesen mindegy melyiket nézzük. Persze ők a nézettségi arányt nagy becsben tartják, és verik a mellüket, hogy mi vagyunk a jobbak!!! Persze ez hülyeség, mert ugyanazt adja mind a kettő!!! Az dönt, ki melyiket nézi éppen.
    Engem sem kimodottan érdekel a dolog. Ez miatt már egyiket se nézem, rakás szarok, ez az igazság!!! Ott a viasat3, a cool, az axn, a sportok, a természetcsatornák. Sokkal többet érnek!!!
    Hajrá Győzike Show, mert ő aztán kurvára kell a tévéképernyőre!!!!!!!!
  • pauly #14
    jajj...
    winnie hozzászólásait jobb ha el sem olvasom,mert csak felidegesit mindig a hülyeségeivel :P
  • winnie #13
    "Arról ne is beszéljünk, hogy a reklámokat EGYSZERRE adják le a két csatornán:D"

    és? nyilván egy tévének az a jó ,ha reklámot ad, akkor a másikra ne legyen érdemes átkapcsolni.

    amúgy látszik, hogy tipikus hangember vagy:) belenéztem és az egyiken amikor jtt a reklám, akkor a másik két perc múlva folytatódott. (amőgy meg naná, ha egyszer kezdődik a műsor, akkor nem lehet túl sok helyre beszúrni a reklámot, így két, középre belőtt random nyolcperces sáv esélyes, hogy ütni fogja egymást.
  • emile zola #12
    Engem különösebben nem izgat, úgysem fogom egyiket sem nézni:)