Szekeres Viktor

Nagyot robbantott a Lost 4. évad premierje

Amerika egyik legkedveltebb, nézői és kritikai szempontból is talán legelismertebb sorozatának várva-várt negyedik évada bemutatásra került és ahogy az várható volt jött, látott és győzött.

Az idehaza Lost - Eltűntek címen futó sorozat a harmadik évad fináléjával meglehetősen magasra tette a lécet és új irányba indította el a sorozatot, így akik amiatt aggódtak, hogy a sorozat a sok megválaszolt kérdés után (Mitől zuhant le a gép? Egyedül vannak-e a szigeten? Mi az a Dharma? Mi lett a dharmásokkal? Mi a célja a szervezetnek?) nem tud újabb rejtélyt kreálni, nagyon tévedtek.


A Lost 4. évadának premierje új időpontjában több nézőt vonzott, mint a 3. rész záróepizódja, így 16 millióan tekintették meg a nyitányt, mely nézőszámot idén csak a legnézettebb sorozatoknak, a Doktor House-nak, a Grace klinikának, a Született feleségeknek, a Miami helyszínelőknek és a Helyszínelőknek sikerült elérnie.

A remek nézettség már csak azárt is meglepetés, mert az egymásra épülő részekkel operáló sorozatok esetében elég ritka, hogy olyanok is bekapcsolódjanak, akik nem nézték az előző részeket, de a Lost esetében több millió új néző csatlakozott be a mostani epizódba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hirvaer #43
    Kevés olyan vacak sorozatot láttam, mint a PB 2. évada. Az első érdekes volt, mert tényleg jól kitalálta a srác a szökést, amit ugyan lezavarhattak volna egyéjszakás filmben. Attól viszont megzavarodtam már az első évadban is, hogy minden rész végén jött valami "hú most olyan szarban vagyunk hogy nem húz ki semmi" szituáció, amit a következő rész elején 2 perc alatt megoldottak és a maradék 39 percben csak a duma.
    A második évadban már szökési terv sem volt, ami érdekes lett volna, csak futkároztak jobbról balra.
    A harmadik évad már más hangvételű és legalább megint szöknek. Most úgy vagyok vele, mint székely Józsi bácsi a színházban... várom mi lesz.
  • 1Obi1 #42
    Irak, Unit: Mindegyikből csak 1-1 részt láttam, de azok alapján átlagos sorozatoknak tűnnek.
    PB: Én is nyomon követem a sorozatot.A racionalitásban még a 24-et is veri.Főleg azok a hihetetlenül értelmes és váratlan fordulatok..És arról miért nem beszélsz hogy azt a sorozatot meddig húzzák?Semmit nem lehet már kihozni abból az amúgy is szegényes sztoriból, nem tudom hogy miért gondolják azt a készítői hogy a nézők kíváncsiak a 30. szökésükre.
  • homeless #41
    Na a PB az egy racionális sorozat:D:D:D:D

    A lost meg azért jó, mert
    1. Kurva jó hangulata van(zenék, atmoszféra, stb...)
    2. Kitűnő karakterek vannak benne
    3. Hihtetlenül részletes

    Vannak benne olyan dolgok amiket még nem lehet megmagyarázni, és akkor mi van? PB-be talán nincsenek? Meg ez milyen már, hogy azt kifogásolod, hogy nem halt meg Mikhail? Nemrég olvastam, hogy egy csávó 90 métert zuhant és túlélte. Hogy gyúgyult meg Naomi? Úgy, hogy a szigetnek gyógyító hatása van. Rose is meggyógyúlt, meg Locke is felállt a tolószékből.
  • Kelta #40
    Nem az a lényeg, hogy nekem melyik tetszik, az szubjektiv:) :)
    egyébként :) Irak, unit..PB :) lehet belekötni :)
    de meghajlok az érveitek elött..:)
    ha fikcio hát legyen az :) nekem cancel :)
  • 1Obi1 #39
    A Lost szerintem magasan az összes többi sorozat felett áll.És éppen azért mert 2000 oldalon át lehet róla dumálni, ami a sok kérdésnek és rejtélynek köszönhető.Kva jó sokoldalú karakterek, ugyanilyen színvonalú színészek, hatalmas történet.És ahogy raci is mondta a Lost csak egy fikció.Ugyan miért nem vesszük azt hibának hogy a Heroes-ban repülő emberek vannak?Miért nem kiált fel mindenki hogy "úristen, de hisz a való életben nem tud valaki regenerálódni!"?

    Szerinted Kelta melyik a legjobb sorozat?
  • Inquisitor #38
    Hát nem tudom, az a sok holt hülyeség van akinek mond is valamit, persze manapság "nem divat" olvasni, pláne nem divat olyasmit ami nem ponyvaregény, de van akinek az a sok marhaság mond valamit. Másrsézt pont azért tetszett nekem eredetileg, mert pont nem a szájbarágós amerikai stílust használják. Más kérdés, hogy 5-6 évig nem derül ki semmi, mert annyi időre van betervezve a sorozat, de hát ez meg a műfaly adotsága sajnos.

    Raci - Azért rengeteg hasonló dolog megtörtént csak úgy, minden észérv ellenére. Ott van pl. az a futó csaj, akivel még reklámokat is csináltak, megbénult, mondták neki annyi ... erre nem meggyógyult. Pfff. Hogy merte? :)
    Csak ugye van az a logikai törvény, hogy attól mert két dolog egymás után (vagy egyszerre történik) még nem biztos, hogy bármi közük van egymáshoz. Bár lehet ezzel egy holisztikus szemléletű ember vagy egy kvantum fizikus vitatkozna.
  • raci #37
    A lost szórakoztatni akar, kirángatni a szürke hétkoznapok valóságábol, ledöbbenteni, meghökkenteni és nem feltételezi azt hogy te mindent elhiszel, és mindennek keresed az okát hogy mi miért történik. Ez egy kulonleges világ, egy hely ahol bármi megtörténhet. Lásd Lock ujra tudott járni, nem az okát kell keresni hanem elfogadni hogy igy van, ja és hogy a hátbadobott csaj még mászkált? Különleges dolgok történnek errefelé mert ha nem lennének, mert ha nem szeretnénk a kulonleges néha megmagyarázhatatlan dolgokkal opáráló filmeket és sorozatokat, valszinu megelégednénk a barátok közt szintjén vegetáló hasonló volumenu alkotásokkal. Ez nem valóság amit itt látsz, mert NEM IGAZ TÖRTÉNET alapján készult. Nem a valóságosságot kell keresni hanem kikapcsolodni és jól szorakozni abban a 45 percben amig megy...
  • immovable #36
    egy aproság még, megint a rossz példák:) az hogy akármelyik soriban ki fekszik le kivel, az a történet része,de az hogy lehetetlen nem valos, röhejes és értelmetlen blödliségek történnek,az már nem..:)

    te valós dolgokat keresel egy sorozatban(fikcióban) :OOO
  • rolika #35
    az első évadot addig néztem az rtl klubon, amíg ki nem derült, hogy több évad lesz, és gyakorlatilag nem derül ki semmi. amikor erre rájöttem (tudom, eleve naív hülyegyerek voltam mást feltételezni), már az utolsó három részt sem néztem meg, annyira nem érdekelt.
  • Kensin #34
    Lehet hogy nekifekszek, osz végre megnézem, hogy legalább sejtésem legyen, miről is írtam :)
    Rokonom má régóta azzal nyúz, hogy mé nem nézem :)