Szekeres Viktor

Megoldódhat az írósztrájk problémája?

Az immáron majdnem három hónaposra nyúlt sztrájk lehet, hogy nemsokára végéhez ér - az utóbbi napokban több reménysugár is megjelent az eleddig meglehetősen borúsnak ható Los Angeles-i égbolton.

A hollywoodi filmes és tévés forgatókönyvírók november 5-től kezdve szüntették be munkájukat és azóta nem készülnek filmszkriptek valamint tévés sorozatepizódok. Nyilvánvaló, hogy a tévés ipart viselte meg jobban a munkastop, hiszen míg a filmek esetében a forgatókönyv megírása után sokszor csak hónapok, évek elteltével kezdődik a forgatás, a tévések jóval kisebb, pár hetes időhatárokkal dolgoznak.


A fényt az alagút végén pedig az jelenti, hogy a rendezők szakszervezete, a DGA megegyezett a stúdiókkal és a hírek szerint ezen egyezség alapján az írók is megegyezésre juthatnak.

Ráadásul utóbbiak már engedtek is követeléseikből, így már nem akarják az animációs sorozatok, valamint a valóságshow-k íróit is szakszervezetbe tömöríteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ray78 #3
    Nem tudom mit sírnak az írók , a világ bármely dolgozója sztrájkolhatna mégsem teszik. Amúgy meg aki könyvet ír és aztán abból film készül csak egyszer kap egy összeget és kész. Azért nem kap +ba semmit ,hogy DVDn is kijön a film.
    Amit írnak, azért kapnak pénzt, hogy utána azzal mi lesz nem az ő dolguk szerintem, mert ha nem lenne egy FOX vagy ABC, akkor ő írhatna amit akar a kutyát, nem érdekelné. Nem tudom mit szólna a hülye író ha az orvos azt mondaná neki műtét előtt ,hogy ő most sztrájkolni fog mert kevés pénzt kap. A másik meg a nézőkkel csesztek ki a legjobban ,pont azokkal akik ha nem lennének nekik nem lenne mit enni se.A szrájk után meg számíthatnak arra,hogy a stúdiók rajtuk hozzák be az elvesztett kiesést mert olyan létszám csökkentést fognak végrehajtani amilyet gondolnak. Megérte? Nekik biztosan. Gratulálok!
  • MoToX #2
    már vártuk a hírt rendesen :D lassan 3 hónapja mást se lehet olvasni kedvenc sorozatunk oldalain (sajnos) hogy rövidített évadok lesznek. Mostmár kérünk pozitív infókat is :)
  • adios #1
    Nah végre.Kezdtem megijedni,hogy még sokáig elhúzódik és lassan elfogynak az epizódok...