SG.hu

Rekorddal debütált a Terminátor TV sorozat

Visszatért! A Terminátorból készült TV sorozat vasárnap és tegnap debütált az Egyesült Államokban - a nézők és nem utolsó sorban a tévétársaság legnagyobb örömére.

Az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja ugyanis lassanként megbénítja a tévécsatornákat: félbe maradt sorozatok, csökkenő nézettség, az írókkal együtt demonstráló sztárok, vasárnap este pedig a Golden Globe-díj kiosztásával járó hagyományos megashow-t is egy félórás sajtótájékoztatóval kellett pótolni. Ám egyvalami megállíthatatlannak bizonyult: A Fox csatornán tegnap vetítették az új Terminátor-sorozat (The Sarah Connor Chronicles) első részét. A hatalmas várakozás övezte tévéterminátorból az első évad, azaz 13 rész forgatókönyve még a sztrájk kirobbanása előtt elkészült, így a jövőből küldött gonosz és jó robotok nem tévednek, amikor hétről hétre azt ígérik: visszatérek.

A három mozifilmből megismert történet a T2 után veszi fel az események fonalát. Eszerint a 15 éves fiú - aki a jövőben az emberek szabadságharcát vezeti majd a gépek ellen - és anyja folyamatosan bujkálni és menekülni kénytelen a gépbérgyilkosok elől, miközben az FBI is a nyomukban van.


Az első rész nézettsége vasárnap este máris rekordot döntött: az elmúlt három év legnézettebb sorozatpremierje az Államokban a Terminátoré. (A Foxnak pedig utoljára hét éve sikerült ennyi embert a képernyők elé ültetni egy sorozat első epizódjával.) A producerek - köztük az eredeti filmek alkotójaként Andy Vajna - semmit nem bíztak a véletlenre: a bevezető rész forgatását a szakma egyik legelismertebb tévés rendezője, David Nutter irányította (korábban a Maffiózók, a Kés/alatt, a Smallville és a Vészhelyzet rendezője is volt), írónak a Világok háborúján Spielberggel együtt dolgozó Josh Fridmant kérték fel. A főhős Sarah Connort a 300-ban Gorgó királynőként ismertté vált Lena Heady alakítja, fiát pedig a Hősök című sorozatból ismert Thomas Dekker. Anyát és fiát egy női testőrrobot is segíti, akit egy egykori balerina, a Firefly-ban is látványos verekedéseket bemutató 26 éves Summer Glau jelenít meg.


A tv-s közegben szokatlanul nagy költségvetéssel készülő és látványos marketingkampánnyal bevezetett sorozatból egyelőre egy évfolyamot forgatnak, de a producerek biztosak a folytatásban: a Fox csatornának az X-akták és a jelenleg a sztrájk miatt szünetelő 24 bemutatása óta nem volt ekkora dobása. A cél nemcsak a jövő megmentése, hanem a következő Terminátor-film is: a tervek szerint a sorozat a T4-ig vezeti majd a nézőt, amely Christian Bale főszereplésével készül majd el.

"A Terminátor az egyik kedvenc filmem és az egyik legnagyobb sikerem volt" - nyilatkozta a sorozat executive producere, Andy Vajna. "Biztos vagyok benne, hogy a történet és a karakterek ebben az új formában, azaz sorozatként is megállják a helyüket. Minden egyes rész friss és lendületes, és időről időre adódik egy-egy fordulat, amelyre a néző nem számít, és ami miatt hétről hétre ő is visszatér majd a képernyő elé."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nethyrrea #54
    nemmondod
  • kow83 #53
    Tölthető torrenten a The Sarah Connor Chronicles!!!!!!!!!!!!!!!!
  • winnie #52
    "Kérlek szépen Cameron már, lezárta a szériát 1991-ben. Elég csak megnézni a T2 alternatív befejezését, Happy End"

    jól lezárta, ha az alternatív befejezls a hepiend... éppen ez a lényeg, ha le akarta volna zárni, akkor a film kap ilyen befejezést. és, ha le is zárnak valamit, attól még folytathatják. az élet nem áll meg a végefőcím után, john connort bármikor elcsaphatja egy kósza punk egy lopott cadillac volánja mögött, szóval...

    "De rohadtul nem a T2 folytatásának fogom tekinteni"

    ezt viszont támogatom, nyilván mindenki annak tekinti, aminek akarja. ezek fikciók, az istenért. mindenki úgy képzeli el őket a kis világában ahogy akarja. te is, én is.
  • adam first #51
    Ezt eddig is tudtam.
  • zOMG #50
    Schwarzi nélkül akkor sincs igazi Terminator...
  • Quantumleap #49
    Az alternatív befejezés egyik változatba sem került bele. Csak szimpla dvd-extra.
  • god25 #48
    NINCS SEMMI KÖZE A mozifilmhez. Nah! Ennyi :)
  • adam first #47
    Kérlek szépen Cameron már, lezárta a szériát 1991-ben. Elég csak megnézni a T2 alternatív befejezését, Happy End. A mozis változatban, viszont a nézőre bízta a jövőt. És itt most nem arról van szó, hogy én mit akarok. Amit írtam, az szigorúan szubjektív magán vélemény, nekem a Terminator széria a második résszel véget ért. Ettől eltekintve, a sorozatra kíváncsi leszek. De rohadtul nem a T2 folytatásának fogom tekinteni. Azt viszont becsülőm és remek csavarnak tartom, hogy ezúttal az oltalmazó egy női Terminator lesz. A 3. rész ejtette csorbákat, viszont semmi se tudja helyre hozni.
  • god25 #46
    Hjah, ez igaz. :S Inkább spóroljanak a zenén, mint az akción. Nayó, nem fényezem tovább. :P
  • Skyline #45
    Mieza buzizene?:)
    A t1-2nek volt az egyik legjobb zenéje a filmes motyik között,erre a 3-nak már egészmás zenéje volt,közelnemvolt olyanjó,ez meg ami ezalatt a trailer alatt megy már rendesen szar...