Ötvös Tibor

Januári ajánló, avagy rossz kezdet!

Januárban nem tobzódunk majd a filmekben, ám azért még így is akad egy-két igazi csemege. A már látható Legenda vagyok mellett A bárányok harapnak és az Amerikai gengszter számíthat komolyabb sikerre.

Will Smith új filmje, a Legenda vagyok Amerikában hatalmas kasszasiker, az elmúlt év egyik legnagyobb blockbustere, mely harmadikán hazánkba is megérkezett. A Warner Bros. máris tervezi a folytatást, de jelenleg még élvezi a sikert. A film feliratosan látható hazánkban.



Robert Neville, a tehetséges tudós is tagja volt annak a csapatnak, amely megpróbálta megállítani az emberiség történetének legveszélyesebb vírusát. Az utolsó vírust. Ő maga sem tudja miért, immunis a fertőzésre, de rajta kívül mindenki megbetegedett. Lehet, hogy jobb lett volna a többiekkel együtt meghalnia. Mára ő New York utolsó lakója, sőt, talán az egész világon nincs már rajta kívül ember.

Igyekszik életben maradni, igyekszik megőrizni a józan eszét, és nem adja fel a reményt: házi készítésű rádióadója folyamatosan keresi esetleges sorstársait. De nincs egyedül. A járvány mutáns túlélői ott bujkálnak a homályban. Neville minden mozdulatát figyelik. Várják, mikor követ el egy hibát - mert akkor habozás nélkül elpusztítanák az emberiség utolsó reményét.

A Kasszandra álma a nemrég hazánkban járt Woody Allen legújabb filmje, mely a thriller műfajában próbál maradandót alkotni. A két címszereplő, Ewan McGregor és Colin Farrell neve nálunk is közönségcsalogatóan hathat, ráadásul már ezt a filmet is megtalálhatjuk a moziműsorokban - feliratos változatban.



A mai Londonban játszódó alkotás két fivér, Ian és Terry nagy hatású és izgalmas története, akik kétségbeesetten szeretnének változtatni zűrös életükön. Az egyikük megrögzött szerencsejátékosként úszik az adósságban, a fiatalabb egy gyönyörű színésznőbe szerelmes, akit nemrég ismert meg. A szereplők egyre bajosabb helyzetbe bonyolódnak, egyre súlyosabb és szerencsétlenebb eredménnyel.

És most jöjjön a nem túl távoli jövő. A Casting minden Tímár Péter új filmje, melyben Oláh Ibolya, Kern András, Oroszlán Szonja és Puskák Péter is dalra fakadnak majd. A filmet január 10-től láthatjuk a hazai mozikban.

Énekes tehetségkutató versenyt hirdet egy országos kereskedelmi televízió. Rengetegen jelentkeznek, így Ormos Kati is, aki árva gyerekként egy nevelőotthonban nevelkedett. Mikor átjut a selejtezőn énektanárt keres, aki felkészíti a versenyre. Megtalálja Rezsőt, az özvegy bárzongoristát, akit rávesz hogy tanítsa énekelni. Éjszakánként gyakorolnak abban a vendéglőben, ahol Rezső dolgozik.

Végre hozzánk is megjönnek az új-zélandi zombi-bárányok, a rém fantáziadús A bárányok harapnak című horror-paródiában. A film hazájában nagy sikert aratott, ráadásul a kritikusok közül is sokan vették a lapot. Megtekintés előtti jótanács: egy percig se vegye senki komolyan a filmet! Január 17-től válthatunk rá jegyet.



Egy genetikai kísérlet az Új-Zélandon élő ártatlan báránypopulációt vérengző fenevaddá változtatja. Mi történik a helyi farmerrel és az állati jogok védelmében kémkedő aktivistával, miután megharapta őket egy mutáns embrió? Feladják a vegetarianizmust, sőt, egy barlang mélyén már átalakulóban van a Vérbirka, aki elől még Dolly is bégetve menekült volna!

Amerikában szép anyagi és kritikai sikert aratott a megtörtént eseményeken alapuló Amerikai gengszter, melyet Ridley Scott rendezett. Denzel Washington és Russell Crowe pazar alakítása öröm a szemnek, mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet. Szintén 17-én debütál.

Frank Lucasra nem figyelt fel senki, míg a belváros egyik fekete főgengszterének hallgatag sofőrje volt. Ám amikor főnöke váratlanul meghal, Frank kihasználja a hatalmi struktúrában keletkezett rést, és felépíti saját birodalmát, megteremti az Amerikai Álom saját személyére szabott verzióját. Zsenialitásának és szigorú üzleti etikájának köszönhetően ő lesz a belvárosi drogkereskedelem ura, tisztább és olcsóbb anyaggal árasztja el az utcákat.



Lucas kijátssza a vezető szindikátusokat, és nemcsak a megvesztegetések jól kiépített hálózatán keresztül uralja a várost, de ő lesz a legális társasági élet egyik szupersztárja is. Richie Roberts a becsületes zsaru, akit a társai kinéznek maguk közül. Elég közel van az utcákhoz, hogy érezze a hatalmi viszonyok elmozdulását a kábítószeres alvilágban. Roberts meggyőződése, hogy valaki az ismert maffiacsaládok fölé került, és gyanítani kezdi, hogy egy fekete játékos bukkant fel a semmiből, és egyenesen a csúcsra tör.

A hónap végére egy érdekes dráma is betámadja a hazai vásznakat. A Cserbenhagyás főszerepében Joaquin Phoenix alakít - a hírek szerint - maradandót. A thriller elemekkel is operáló dráma január 24-én debütál hazánkban.



10 éves fiuk, Josh csellóbemutatója után hazafelé tartva a négytagú család megáll egy benzinkútnál Reservation Road-on. Itt borzalmas baleset következtében Josh életét veszti. Ugyanakkor Dwight Arno és fia is épp élményekkel megpakolva furikáznak haza egy baseball meccsről, mikor megpihennek annál a bizonyos benzinkútnál. A tragédia után Dwight elmenekül a helyszínről, a két család között pedig gyilkos játszma veszi kezdetét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 00000000000000 #6
    Igen, a Hideg Nyomon és a Vágy és vezeklés hol marad? Vagy ezek a filmek nem érdemelnek említést? Ha ezeket beleveszitek + a 4hét, 3 hét, 2 nap című filmeket, talán nem is olyan rossz a hónap filmfelhozatala. Nemde???
  • ZSOOLT2 #5
    Bárányok harapnakot most néztem, jó kis horror-paródia az....
  • avman #4
    ott a pont. ráadásul ezek közt vannak az itteni, mainstream vonulatba illők...
  • Hesztia #3
    Olyan (nemzetközileg is sikert aratott) filmeket nehogy megemlítsetek, mint a Vágy és vezeklés, az Esküvő után, a Red road, a Hideg nyomon, a 4 hét, 3 hét, 2 nap vagy a Szkafander és a pillangó...
  • tommyg #2
    A Legenda Vagyok mindent visz!
  • avman #1
    A bárányok harapnak eredetileg a Black Sheep címet viseli és valami elképesztően jó horrorparódia-vígjáték trash izé.