MTI

Angol - japán tévécsatorna Sanghajban

Angol és japán nyelvű tévécsatornát indítanak Sanghajban január 1-jétől azon törekvés részeként, hogy "nemzetközi és kulturális metropolisszá" tegyék a kínai nagyvárost.

Az új csatorna angol és japán nyelven napi 19 órában fog sugározni hír-, divat- és showműsorokat, valamint játékfilmeket. A tervek szerint Sanghaj gazdasági és kulturális fejlődését hivatott tükrözni adásaival - közölte a Shanghai Media Group elnöke. A Sanghaj Tévé egyébként az első volt Kínában, amely 1986-tól angol nyelvű programokat kezdett sugározni. Ezenkívül a kínai állami televízió is működtet egy angol nyelvű országos csatornát, amely főként a kínai kultúrát, utazási lehetőségeket, eseményeket és sportot hivatott bemutatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    Hát nem tudom, érdekes lesz a 2010-es év. Az Olimpia Pekingből, HD-ben sugározva persze, meg a Snghai-i Világkiállítás.
    Pár napja láttam egy riportott Sanghaiból. Elég megdöbbentő volt, életszinvonal, öltözködés, a város kinézete alapján simán elhittem volna, hogy Japánban vették fel. (Iskolai egyenruhák, hatalmas park ingyen fitnes gépekkel, stb.)
    Lehet eltart sok évig, de Kína többi része felzárkózik Shnaghai-hoz és Hong Konghoz, akkor kilóra megveszik az USA összes nagyobb cégét ;)