Szekeres Viktor

Csillag születik - megint behódolunk az RTL Klubnak?

Újabb szuperprodukció mutatkozik be itthon, természetesen Amerikából. A csatorna elvárásai szerint szombat estére kiürülnek az utcák.

Egyvalamit senki sem vethet az RTL Klub szemére: azt, hogy nem próbálkozott volna sajátgyártású produkciókkal. Bár minden sajátgyártású műsort lehet valamihez hasonlítani, egy biztos, hogy az olyan próbálkozások, mint a Szellemvasút vagy az Ötökör nagyjából az első adás után megbuktak és a csatorna azonnal el is takarította a képernyőről ezen borzalmas próbálkozásokat.


Persze a mérleg mégsem teljesen negatív, hiszen elég csak a nemrég újraindított Szeszélyesre gondolni, melyben csatornaközeli sztárok bohóckodnak. A műsor megmutatta, hogy igenis van igény az ilyesmire, holott ugyanebben a sávban nem is olyan régen például a Bajor-kabaré elég csúnyán megbukott. Bukásoktól és sikerektől függetlenül azonban, amely csatorna biztosra akar menni, az licenccel próbálkozik.

2006 nyarán egy bizonyos Simon Cowell nevű brit médiacápa úgy gondolta, hogy készít Amerikának egy tehetségkutató versengést (America's Got Talent - mondjuk legyen "Amerika tehetséges"), amely formátumát a viszonylagos sikert követően mára már több mint 50 országnak eladva 40 milliárd forintnak megfelelő valutát kaszált.


Pedig ha azt nézzük, mindössze egy Ki mit tud? műsorról van szó, melybe előválogatások során különböző dolgokban tehetséges embereket trombitálnak össze. Ezeket különböző kategóriák híján egymásnak eresztik, hogy aztán a zsűri, illetve természetesen a nézői telefonos szavazatok nyomán eldöntik, hogy ki közülük a legtehetségesebb, a legjobb, a legrátermettebb, a legcsillagabb - ha már a hazai cím a sztárságra utal, míg az amerikai megmarad okosan a tehetség szó használatánál.

Amellett, hogy a két műsor természetszerűleg eltér a zsűritagok személyében (itthon RTL-közeli sztárok fognak duhajkodni a pontozótáblácskákkal, busás adásonkénti fizetés fejében: Falusi Mariann, Fábry Sándor, Keleti Andrea és Náray Tamás), de más különbségek is tapasztalhatóak lesznek. Itthon egy viszonylagos krém került az elődöntőbe, így csupla tehetségesnél tehetségesebb embert láthatunk, míg Amerika nem szokott azonnal belecsapni a lecsőba, hanem már az előválogatásokat is összefoglalják a nézőknek, ahol mindenféle exhibicionista, ám de tehetségtelen őrültek is sokkolják nagyérdeműt.


A műsor menete egyébként a szokásos. Produkció, majd valószínűleg két értékelő zsűritag és pontszám, majd pedig eszeveszett nézői szavazás. A nézettségből ne vonjunk még le messzemenő következtetéseket, hiszen biztosra vehető, hogy mindnyájan a képernyők előtt fogunk gubbasztani és nézzük, hogy mit kapunk a pénz..., vagyis a két szép szemünkért.

Az igazi tűzpróba a második adás szokott lenni, hiszen akkor derül ki, hogy a reklámok által (is) felhajtott premiernézettség mennyit csökken - ha ugyan csökken. Mert ugye ismerjük a Szombat esti láz történetét, mely eleve a csúcson kezdett és ahogy haladtak előre az adások nem egyszer döntötte meg saját nézettségi rekordját, hogy aztán az élő finálé az év egyik legnézettebb műsorszáma legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #39
    Halál az összes naplopó, köcsög, rabló-élősködő népségre...(Tisztelet a kivételnek...mert azért van.)Hogy miért nem tör ki egy olyan járvány, ami csak a kibaszott cigány népséggel végez?!!! (Bocs a "kicsit" rasszista hozzászólásért..
  • Darth1 #38
    Megint továbbjutottak azok a fasszopó kis köcsög cigányok!!! Múlkor is továbbrugdosták őket a "tesók" az elődöntőben 1000x jobbak voltak mint ők, csak sok a mocskos cigány aki zavaz rájuk, nagy szar volt amit csináltak.
  • ferihegedus #37
    Hát szerintem sem a legjobb. Elég unalmasak már ezek a típusú műsorok... 5 éve ezek mennek...
  • Rodman6 #36
    Nekem nem tűnik egy színvovalas műsornak. Lehet hogy "unaloműzésből" valaki leül és megnézi de aki megnyeri, az is feledésbe merül negyed/fél év leforgása alatt ha csak nem erőlteti teljes gőzzel a csatorna a képernyőn való jelenlétét. A zsűri sem egy nagy 'was ist das' mivel szakmai hozzáértés nélkól osztályoznak. Például egy divattervező zsűritag soha nem tud egy artista produkciót jól osztályozni mert amire ő 9 pontot ad, lehet hogy egy igazi artista 3-at sem adna, stb..stb..
  • winnie #35
    tévéelőfizetés? olyan van?
  • braeburn #34
    Ezért érdemes torrentezni és akkor ez az egész magyar gagyimédia feledésbe merül.
    Kevesebbe kerül egy fel és letöltésre alkalmas gép összehozása, valamint a netköltség, mint egy tetves tévéelőfizetés.
    Persze mindenkinek a magáét, amit megérdemel.
  • Gerygrey #33
    Nógrád megye, Markiza rulz :) (amúgy igen, mióta Pesten lakom és van kábeltévé, valahogy a 3 földi sugárzású adó teljesen hidegen hagy, NGC, Spektrum, Discovery, Hír TV + net, számomra ennyi a média)
  • feamatar #32
    ez egy nagy sux műsor, majd három negyed órát voltam kénytelen végignézni belőle a killbillre várva(Bruce Lee életét már láttam elégszer), olyan 15 perc után már csak néha adtam rá hangot... remélem nem lesz hosszú életű a műsor.
    Egyébként meg ha valakinek van discoveryje meg ng meg stbstbje akkor gondolom kábelen néz ott meg van választék csatornák közt(én egyszerű földi csak 3 magyar adóval rendelkezek meg a markizaval...)
  • Atisz #31
    Ahhoz képest hogy nekünk már 1965-ben volt Ki mut tud? -unk... elég szegényes hogy ismét egy amerikai hulladéklicencet kell megvásárolni. Egyébként még nézhetetlen is, (a humor illetve a megdöbbentő produkciók szinte egyáltalán nem képsviseltetik magukat - kivéve azt az Attraction-ös izét, az elég jó volt) szerintem bukni fog.
  • Gerbill #30
    Ez olyan jó szöveg. Szar az összes kereskedelmi TV, csak a discovery jó, ahol fél óránként megszakítják a reklámokat és adnak 30x ismételt 10 percnyi autó vagy motor építő valóságsót. Nemmondom vannak jó történelmi dokumentumfilmek a discoveryn, de azokat inkább DVD-rip formában ajánlott megnézni.