Szekeres Viktor

Csak három ingyenes tévécsatorna marad

A televíziózásban a földi frekvenciás sugárzás már elavulóban van, közeleg a digitális átállás, ami a közszolgálati és kereskedelmi csatornák mellett a nézőktől is "árat" fog követelni, hiszen mindössze három közszolgálati csatorna marad ingyenes.

Az Infórádióban ezt Sarkady Ildikó, a médiapolitikáért felelős kormánybiztos emelte ki, vagyis az M1, az M1, valamint a Duna TV lesz ingyenes, míg a többi csatorna díja a győztes multiplex operátoroktól függ, hogy miképpen, milyen feltételek mellett szerződnek le az adászolgáltatókkal, a csatornákkal.

Az országos kereskedelmi tévék digitális átállása legkésőbb 2012 nyarára várható, hiszen addig érvényes a sima, analóg műsorszórási engedélyük, bár valószínűleg, költségek ide vagy oda, nem fogják halogatni, hiszen nekik sem érdekük, hogy elvault módszerekkel szolgáltassanak műsorokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • banok #17
    1. kérdés: venni kell egy set-top-box-ot ami jelenleg (a legolcsóbb) 10.000 Ft.-t, ez 2012-ben (amikor lekapcsolják az analógot) olcsóbb lesz. Ez a készülék lényegében azt a funkciót tölti be mint a műholdas beltéri.

    2. kéréds: arab műholdakon (nilesat, türksat, arabsat) vannak olyan FTA (free-to-air) csatornák amelyek közvetítik a labdarúgó topligák mérkőzéseit. de ehhez legalább 120cm átmérőjű lavór kell. Ha szoftveresen okosítható a beltérid van akkor a Hot Bird-ön és az Astrán lehet próbálkozni feltörni: pl. a Premiere vagy C+ csatornákat.
  • banok #16
    ez a kormánybiztos egy hülye picsa.
    Most képzeljük el azt, hogy a 100%-ig nézettségorientált és kizárólag a reklámokból élő RTL Klub és TV2 pénzt kérne azért, hogy nézhessék őket. lol. Aki ezt komolyan gondolja az egy kretén.
    A fő multiplex a jelenlegi pletykák szerint így fog kínézni:
    m1, m2, Duna Tv, Tv2, RTL Klub, Magyar ATV, Hír TV
  • trogi #15
    Nos, ha a fenti három adó lesz csak ingyenes (m1=m2? talán) , akkor nem lesz annyira rossz a helyzet. A DunaTV-ről csak jót hallottam (nincs se kábelem, se möhódam) , m2 sötét ló, m1 pedig verhetetlen vasárnap délután a bíbíszí ismeretterjesztő blokkjával.

    Egyébként meg tuti, hogy sza*é-hug*é fogják adatni magukat a kereskedelmiek, hogy őket is lássák. Kábé félévig-évig fog tartani a beetetés, addig még színvonal emelkedés is lesz. Mikor sokan előfizetnek, akkor meg mint a hullámvasút le a fenébe a színvonallal.

    Egyébként pedig 4-5 év múlva lesz teljes átállás, addig pedig még születhetnek új törvények is, nemdebár? Már ha értitek ugye... ;)
  • Shep #14
    Valaki világosítson már fel, hogy akkor mit is kell majd venni a TV mellé, hogy ne csak hangyafoci legyen rajta. Bár parabola van itthon, de az meg az astran áll így két értelemes adó van csak a juró meg a dsf, meg egy köteg német hulladékadó. Tényleg melyik műholdra lenne érdemes átállítani, a lényeg, hogy minnél több sport legyen és ne kódolt. THX.
  • Polemius #13
    *meg
  • Polemius #12
    Amennyire tudom, nem is lesz szükség hdtv-re meg sok.1 hangrendszerre.
    Ugyanis jó magyar szokás szerint nem lesz jobb a minőség a mostaninál. Mert mintha a "frekvenciák" kiosztásánál a mostani minőséggel számoltak volna.
    Vagyis hiába vesz egy sávot valamelyik, csak a mostani minőséget tudja nyújtani, hd felbontást, jobb hangot nem. Hacsak nem vesz megy egy egész csomagot.
  • Zpalee #11
    Nagy szerencse, hogy eltűnik az ingyenesek közül a két legszemetebb TV! És igen, szvsz. TV-ért FIZETNI bármennyit is sok, ottvan a műhold ingyen,m egyszeri beruházással! Az már csak mellékes, hogy nagyságrenddel színvonalasabbak a műsorok, mint nálunk a kereskedelmi TV-ken...
  • kadar1 #10
    Én maradók kábeltv-nél.Nem fogok plusszba fizetni.
  • Skeez #9
    A 2000 .- nem fájna, bár nem annyit fizetek a kábelért, hanem a 2000.-/10 csatorna vs. 3500.-/40 csatorna esetére gondoltam.
    És még az is lehet, hogy a kábeltv egy árban lesz a digitálissal, akkor meg pláne nem éri meg. Értem én, hogy csilli-villimeg minden, de talán kis hazánkban a többségnek még nincs hdtv-je és 8.5ös hangrendszere. Persze azt is tudom, hogy nagyon sok a buta ember is... és őket majd jól meg lehet vezteni a digitális hókusz-pókkal.
  • angol #8
    haha ez szerintem a kereskedelmi adóknak rtl tv2 lesz érvágás, embereket nem riogathatnak ingyen mónikával meg győzikével meg a f@szom tudja kikkel.