Szekeres Viktor

Hősök 2. évad - Sikerül-e kilábalni a gödörből?

A Hősök első évadának zárása sokak szerint kiábrándítóra sikeredett, így a nagy kérdés, hogy sikerül-e visszanyerni az elpártolt nézőket.

Érdekes, hogy idehaza éppen Amerika két tavalyi sikersorozata bukott meg csúfondáros módon. Ez azt jelentené, hogy a magyar ízlés ennyire eltér az amerikaitól? Ki tudja. Az viszont, hogy ez jó vagy rossz hír nekünk már más kérdés. Mindenesetre a bukások tényén nem lehet vitatkozni, mint ahogy azon sem, hogy az RTL Klub még címváltoztatással sem tudta megmenteni az eredetileg Címlapsztori néven futó Ugly Betty-t, hiába a vasárnap délutáni időpont. Azonban a TV2 még éppen jókor pakolta el a csütörtök esti sávból a Hősöket szerda 22:00 órára, amit bizonyít az is, hogy a folyamatos megaláztatásokat követően Petrelliék nem egyszer elverték az RTL Klub humoros nyomozós sorozatát, a Dr. Csontot.


Amerikában a napokban startolt el a Heroes, vagyis a Hősök 2. évada, nekünk viszont még tél végéig, tavasz elejéig kell várnunk a folytatásra. Ez az előző, 23 részes évadtól eltérően elméletileg 30 epizódból fog állni. Elméletileg, hiszen a gyakorlatban a 30 rész egy három szakaszra bontott 24 részes szezont jelent, melyet ki fog egészíteni egy antológiaszerűen különálló történetekből, csak egy-egy, eleddig ismeretlen hősre koncentráló Heroes: Origins címre hallgató 6 részes testvérsorozatocska.

Az első évad meglehetősen nagy indulatokat kiváltott és eléggé rosszul fogadott fináléja sokak szerint a sorozat nézettségén is ott kellett volna, hogy hagyja a nyomát. Ez nem így történt, hiszen míg az 1. évad fináléját 13,48 millió amerikai nézte, addig a 2. évad kezdetét 14,12 millióan, vagyis az elpártolóknál jóval többen csatlakoztak és nézhették meg, ahogy a készítők kissé szájbarágósan ismét megsebesítik a pompomlányt vagy ahogy Hiro ismét teret és időt ugrik - mindez azért, hogy az új nézők is tisztában lehessenek képességeikkel.


Teljesült tehát Tim Kring, a sorozat készítőjének ígérete, hogy a 2. évad remek beugrási pont lesz az új, az első évadot nem ismerő nézőknek, hiszen a régiek mellett teljesen új történetszálakra is fognak koncentrálni, rengeteg új szereplőt, új hőst hoznak be. Természetesen a régi rajongók kedvéért szinte minden eddig megismert hős is vissza fog térni (a hírek szerint az eredeti és életben maradt állandó szereplőkből csak egyvalakit nem láthatunk majd a 2. évadban.)

Abban a 2. évadban, mely a sok szereplő miatt még inkább szétdaraboltabb lesz, mint az első és maga a szezon is három különálló részre fog tagolódni. Vagyis ezúttal nem egy hosszú, 23 epizódon átívelő világmegmentéses sztorit kapunk, hanem kisebb, 6-12 részes, képregényszerű un. "arc"-okat, melyekben nem feltétlenül fog minden főszereplő játszani.


Több karaktert ismét a nulláról építenek fel a készítők: van, aki hirtelen amnéziás lett, olyan is lesz, aki elvesztette (nyilván ideiglenesen) képességét, így bőven akad nekünk és nekik is felfedeznivaló a 2. évadban. Maga a kezdet négy hónappal játszódik az 1. évad befejezte után, és természetesen az ebben az időben eltelt eseményekre idővel, egy flashbackes epizód segítségével visszatérnek a készítők, mint ahogyan az 1. évadban nagy sikert aratott jövőbeli epizódot is készítenek a rajongók kedvéért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #71
    Hello! Szerintem nagyon jó a Hősök és a 2. évad is tetszik. Ugyebár én az összes részt eredeti nyelven néztem meg (szerintem a szinkron elég rossz:S) meg hát így persze interneten követem az eseményeket, szerintem elég érdekesen alakul, és nem rossz megoldás az, hogy nem csak egy bizonyos sztoriról fog szólni hanem 3 különbözőröl a 2. évad. Jöhet a 3. rész...
  • winnie #70
    a tévézés erről szól. a választásról. egy bl-meccset pedig harmadannyian néznek, mint egy fábryt, tehát szívni mindig fognak a népek, kérdés, hogy mikor szívnak kevesebben.
  • Chipii #69
    "a TV2 még éppen jókor pakolta el a csütörtök esti sávból a Hősöket szerda 22:00 órára" - Biztosan igazuk van, de amíg csütörtökön volt, minden részt megnéztem, viszont miután REMEK érzékkel átrakták szerdára, és 5-6 héten át folyamatosan ütközött BL meccsekkel, egy részt nem néztem belőle többet a tvben:) (Felteszem nem én voltam az egyetlen ilyen:)
  • winnie #68
    "csakhát sokan csodát vártak.. "

    semmi csodát nem várt senki, egyszerűen csak egy jó finálét, ehelyett kaptak egy fantáziátlan izét. nagyon gyengén lett megírva.
  • winnie #67
    azért nem nézik eredetiben, mert nem szeretnek feliratokat olvasni.
  • DjDano #66
    Szerintem az évadzáró nagyon rendben volt, csakhát sokan csodát vártak.. ami maximum akkor lett volna indokolt, ha 1 évados sorozatról beszélünk
  • beef #65
    De csak lehet azért nem nézik eredetiben, mert nem értik a nyelvet és nem azért mert nem érdekelné őket. Azért ez nagy különbség.
  • winnie #64
    mondd ezt a rém rendes család rajongóknak:) nagyon kevés azok száma, akik eredetiben néznének valamit.
  • Vistami144 #63
    Nem azzal van a baj hogy mas az izlese a magyaroknak mint az amerikaiknak csak az hogy angolul sokkal jobb a sorozat mint szinkronosan, szerintem
  • Randal #62
    Most vagy án vagyok hülye, vagy valaki kitörölte a hozzászólásomat. Szuper.