Szekeres Viktor

A Miami helyszínelők újabb országot hódítottak meg

Újabb bizonyíték arra, hogy nem véletlenül lett 2006-ban a világ legnézettebb sorozata a CSI: Miami, vagyis a Miami helyszínelők, mint ahogy nálunk is valóságos hisztériát váltott ki és nézettségi csúcsokat döntögetett az RTL tavaszi premierje.

Pedig az RTL Klub (a Viasat 3-mal ellentétben) még csak a meglehetősen gyerekcipőben járó első évadot tárta a nézők elé. Kérdezhetnénk, hogy mi lesz akkor, ha a jóval modernebb és koncepciózusabb 2006-os részeket kínálják a nézőknek, hiszen a népszerű sorozat idén már a hatodik évfolyamába lép.

Mint ahogy cikkünkben leírtuk, nálunk is a legnépszerűbb sorozatnak számított Horatio és csapatának nyomozásai és az évad végeztével kiderült, hogy a spanyoloknál is uralkodik az 5 milliós nézettséggel nyitó széria.

A pontosan 5,1 millió nézőt hozó premier 27,7%-os, kimagasló közönságarányt hozott a Telecincónak. Összehasonlításul érdemes megemlíteni, hogy az eredeti Las Vegas-i Helyszínelők valamivel 4 millió alatti táborával a nyolcadik helyet kaparintotta meg a spanyol tévés piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #2
    csúcsot nem dönt sorozat az rtl-en - idén a hősökpremiert látták asszem legtöbben magyar tévében.

    de, ha csúcs, akkor a viasaton hétről-hétre a legnézettebb műsor, szóval ott is csúcsokat dönt.
  • concrete #1
    az hogy az rtl-en nézettségi csúcsot dönt, esetleg összefügghet azzal, hogy földi sugárzású castorna révén majd mindenhol elérhető. (csak egy kurrva tv kell hozzá) a viasat, vagy az axn - ahol szintén mennek ezek a sorozatok - már nem a fullköltséghatékonyságra épít, azokat kívánja szórakoztatni akik hajlandóak egy kábelelőfizetést is kiperkálni.

    Vajon melyik nézőközönség értékesebb reklámidő szempontjából?