MTI

Gyásztévé Németországban

A német temetkezési vállalkozók szövetsége EosTV néven még idén el akarja indítani a csatornát - jelentette be a szervezet szóvivője. A célcsoport az egyre népesebb idős generáció.

A halálozásról indul tematikus tévécsatorna Németországban. A műsorkínálat a temetőkről készült dokumentumfilmektől a kegyeleti trendek bemutatásáig felöleli az összes témát, amely "fontos az időseknek". A nézők számíthatnak például tudósításokra a hagyományos kegyeleti rítusok eltűnéséről és az anonim temetkezés új szokásáról is. Az "Elszegényedett, eltemetett, elfelejtett" című műsor a tömegesen előforduló esetekről számol be, amikor szociális hivataloknak kell gondoskodniuk az elmagányosodott emberek végső nyugalmáról.

A befektetők egyebek mellett fizetett filmes gyászjelentések, nekrológok közléséből akarják fenntartani a vállalkozást és stratégiai együttműködésre törekszenek az internetes temetkezési portálokkal. A csatorna a tervek szerint kezdetben 8-10 alkalmazottnak ad munkát, székhelye Brandenburg tartományban lesz. Az EosTv vezetői állami támogatásra is számítanak, az adást pedig műholdon és az interneten keresztül fogják eljuttatni a nézőkhöz.

Éósz különben a hajnal istennője a görög mitológiában. Homérosz Iliásza szerint ő nyitja meg a mennyek kapuját fivére, Héliosz isten, a Nap megtestesítője előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #11
    Azért lehet abban valami, hogy a németek nem normálisak......:D
  • trogi #10
    Ezzel újabb táptalajt adnak az öregasszonyok pletykáinak.
    "Láttad Mariskám szegény Dietmarral mi történt, hááááát."
    "Persze Bözsi, de Brünhilde temetése de szép vót"
  • Iwant2Belive #9
    Az ismétlés meg egyből a melegtévén David karaktere miatt ;) Amúgy SFU foreva!
  • Iwant2Belive #8
    Főműsoridőben mehet rajta a Sírhant Művek xD
  • Wittgen #7
    Na persze. Szerintem az emberek inkább azon vannak, hogy elfelejtsék gondjukat, bajukat, még a halált is. Persze azért ismerek olyan embereket, akik egy ilyen adót, v. egy betegekről és betegségekről szóló adót a nap 24 órájában bírnának nézni.
  • Morden23 #6
    "A halálozásról indul tematikus tévécsatorna Németországban. A műsorkínálat a temetőkről készült dokumentumfilmektől a kegyeleti trendek bemutatásáig felöleli az összes témát, amely "fontos az időseknek"."

    Hát ez hatalmas. Afféle "nyugi Pistike, úgyis rákos vagy".

    Kollégám kevésbé irodalmiasan fogalmazott: "Kijön a belem."
  • AljasGetto #5
    Főnököm tegnapi elszólása egy intézményről: "ugye a temető", mire én: "egy fokkal előtte, az még csak egy öregek otthona" :))
  • mucsácsó #4
    Pf...nem tudok erre mit mondani..ennyi eszük van a németeknek..
  • Seth #3
    Előrejelzési műsor is lesz ??
  • kernerster #2
    nagyanyám egész nap ezt bámulná ha nálunk is lenne ilyen-egyébként egy f0s ötlet