Szekeres Viktor

Véget ér a Battlestar Galactica

Sokak kedvenc, leginkább politikai, de olykor szappanoperás jegyekkel megtűzdelt scifi-sorozata a készítők és a csatorna egybehangzó állításai szerint a januárban induló negyedik évaddal fog véget érni.

A Csillagközi romboló (mégiscsak ez a magyar címe) elég hamar, nem sokkal a premier után "robbantott" és megmutatta, hogy nemcsak a Csillagkapu-típusú kommerszebb sorozatokat képes a SciFi Channel sikerre vinni, hanem kritikailag elismert szériáknak is van esélye a túlélésre. Meglepő, nem meglepő, de a Csillagközi romboló mindvégig jobb nézettséget tudott szállítani, mint a Stargate-szériák, még akkor is, ha a sorozat népszerűsége - ki tudja miért -, de a 3. évadra meglehetősen megcsappant.

A sokak örömére berendelt negyedik évad kezdését januárra halasztották, viszont az eredetileg tervezett 13 epizód helyett 22 rész lesz a szezonban. Most már az is biztos azonban, hogy a 4. évad egyben a Csillagközi romboló hattyúdala is lesz. A készítők (Ronald D. Moore és David Eick) ugyanis megerősítették a SciFi Channel sajtóközleményében foglaltakat és hozzátették, hogy mindig is úgy tervezték a Csillagközi romboló történetét, hogy eleje, közepe és vége legyen.

És mivel állításuk szerint a karakterek erősen konvergáltak "A vég" felé, ezért úgy döntöttek, hogy hallgatnak arra a bizonyos belső hangra és úgy fejezik be a sorozatot, ahogyan azt tervezték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mr Csé #28
  • winnie #27
    nem születik, de lehet, hogy lesz. még nagyon képlékeny.
  • Tyberius #26
    Mondjuk ami a hírben nincs benne, de már lassacskán tényként kezelendő, hogy a BSG-ből (ami szerintem is az utóbbi évek legjobb sci-fi sorozata) születik majd egy spinoff sorozat is, várhatóan Caprica címmel, amely az első Cylon háború történetén meséli majd el. Én már alig várom. Ronald D. Moore neve a DS9 óta garancia a minőségre. :)
  • bandypappa #25
    na mondjuk én nagy andromédabuzi vagyok és sajnáltam amikor vége lett. :(
  • winnie #24
    ez most olyan önellentmondásnak tűnik. nézhetetlen és mégis nézted? kitartó ember:)
  • Paul van Dick #23
    Végre vége, a 2. és a 3. széria második fele már mind nézhetetlen volt.
  • Lami #22
    "Kicsit" elkanyarodtatok a témától.

    Ez egy vérbeli sci-fi. Sokan fikázzák mert "elszappanoperásodott". Ez egy hallatlan baromság. Beismerem hogy van néhány olyan rész ami kissé lapos, dehát melyik sorozatban nincs?? És az meg külön jó, hogy mesterien ötvözi a mitológiai szálat a sci-fivel. Nállam abszólúte number one a sci-fi műfaj sorozataiban, bár ha jobban meggondolom a többi kategóriábban is. :D
  • Sance231 #21
    Én úgy értettem, hogy a Prison Break pl. egy olyan sorozat, ahol ( a te logikádból kiindulva) nincsen meg fixen a befejezés. A koncepció annyit tesz ki, hogyan jussunk el A-ból B pontba, vagyis: hogyan szökjünk meg. Ez volt az első évad, és az alapkoncepció ezzel ki is merül, ezért lesz érdekes látni, mivel hozakodnak elő a készítők a jövőben. Szal tulajdonképpen hasonlóan gondolkodunk.
    A BSG-ben nem ez a helyzet, ott már a sorozat kezdetétől fogva meg van adva egy távoli végcél (jussunk el a Földre), vagyis nem érvényesül az előző felállás. Részemről ezért örülök annak, hogy befejeződik a sorozat, bár ezt a felépítést bővíthetőbbnek tartom az előzőnél (pl. Star Trek: Voyager, ahol szintén a hazajutás a cél, és el is tartott jópár évadig), így viszont talán egy sokkal minőségibb utolsó évadban lesz részünk.
  • winnie #20
    Sance231: "Hát, szerintem a Prison Break készítésekor biztosan nem 6 évadra rendezkedett be:D."

    persze, hogy nem rendezkedtek be annyira, de egy sorozat sem rendezkedhet be annyira. viszont mindig tudják, hogy hogyan folytassák. minden sorozatbanegy évadra előre lehet gondolkodni. mindig megvan, hogy A-ból B-be kell eljutni, csak az a kérdés, hogy hogyan jut el a premiertől a fináléig a cselekmény.

    "Majd meglátjuk hogyan fog muzsikálni a PB a 4. szezonban."

    erre én is kíváncsi leszek:)
  • winnie #19
    kicsizoz: "Azért én emlékszem több olyan sorozatra, ami 1 évadot sem tesz ki"

    azok minisorozatok. olyanok, mint a filmek, csak hosszabbak. de ezek sorozatok, eleve hosszabb távra terveznek. 90%, mert kivétel akad. ld. a 4400, ami VALÓBAN 6 részesnek készült, de már a 4. évadot tapossa. ha ezt hozza fel wittgen, egy szót sem szólhatok.

    "nincs történet + van történet + előre megírt vezérfonalon megy végig"

    nem jó a felosztás, hiszen 1. a friends (szappanelemek) és a csi is (miniature gyilkos) rendelkezik történettel 2. a lost és a pb is tudja, hogy hova vezet. a lost alapból tudja, a pb meg úgy, ahogy a bsg, ugyancsak tudja, hogy hogyan fejeződik be az évad. és, ahogy a bsg-ben tudják, hogy mi lesz a legvége, úgy a pb-ben is tudják: hepiend, a főhős megmenekül. nincs ebben ördöngösség. 3. a bsg-ben van vezérfonál, de a közepe történéseket még ugyanúgy nem tudják előre. ld. eredetileg 13 részre terveznek és 22-es rendelést kapnak. nyilván ki kell találni újabb dolgokat.

    "Ja és képzeld el, vannak amcsiban olyan hülye filmesek, hogy csak egy másfél órás filmet csinálnak és utánna éhenhallnak"

    ne mosd össze a kettőt. ők nem is tudnak mást csinálni. de a tévés biznisz más. a filmezés 2 hónapos meló, viszont, ha bekerülsz egy sorozat írói stábjába, akkor az napi 10 órás meló éveken át, ameddig siker a sorozat. ha valakinek megszűnik a sorozata, akkor nem egyszerű újra napi melót találni, hihetetlen sokan vannak állás nélkül az írók, akik abból élnek, hogy sorozatoknak próbálnak eladni 1-1 ún. spec-et.