Ötvös Tibor

Visszafogott Battle Royale remake

A tervek szerint hamarosan megkezdődik a Battle Royale amerikai változatának forgatása. A remake producere, Roy Lee már most elárulta, hogy ez a változat bizony jóval kevésbé lesz brutális, mint a japán.

Hollywood manapság nagyon szereti "ellopkodni" az ázsiai klasszikusokat. Elég hosszú lenne felsorolni az eddigi feldolgozásokat, ám A kör első részét mindenképpen ki kell emelni. Gore Verbinski filmjével kezdődött az egész és mára szinte minden műfajban találunk egy alkotást.

Az egyik frissen bejelentett feldolgozás a Battle Royale. Ám a producer, Roy Lee (aki egyébként az Oldboy remake-t is felügyeli) már most kijelentette: komoly változásokat kell eszközölniük a filmben, méghozzá az Amerikában lezajlott iskolai lövöldözések miatt.



"Vissza kell fognunk magunkat a véres jelenetek terén" - kezdte Lee. "Nem akarjuk, hogy a filmet már a bemutató előtt darabokra szedje a sajtó és a közvélemény. Ez sajnos vonatkozik az Oldboy-ra is." Azt azonban nem tudni, vajon mennyit csúsznak a produkciók.

Az új évezred végén Japán (gondolom ez átváltozik Amerikára) az összeomlás szélén áll. A munkanélküliség örökös probléma, a nemzet fiataljai között terjedő erőszak pedig lassanként kezelhetetlenné válik. Iskolás gyerekek fegyverrel bántalmazzák tanáraikat az órák alatt, a sokat kritizált és már majdnem megdöntött kormány pedig új, radikális intézkedésre határozza el magát: a Battle Royale bevezetésére.

Egy volt tanár felügyeletével és irányításával véletlenszerűen kiválasztott iskolai osztályokat szállítanak egy lakatlan szigetre, és arra kényszerítik őket, hogy a végsőkig küzdjenek, harcoljanak egymás ellen. A törvény szerint csak egyetlen túlélő maradhat. Ő egymaga visszatérhet, hogy bizonyítsa: a kormány igenis képes kordában tartani az erőszakra hajlamos fiatalságot. 40 diák, 1 sziget, 3 nap arra, hogy megöljék egymást. Az utolsó túlélő hazamehet. Kezdődjék a játék!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tompika007 #7
    A cikk jó de a vége egy kicsit Fűrészes lett.(ezzel nincs semmi bajom csak megjegyeztem)
  • Prof William #6
    Igazad van.

    A Japán verzió remek de a könyvet semmi sem űberelei. Ráadául a köynveban egy működő tersadalom van amiben néha jön a BR.

    Egyetértek. Ezt a filmet jobb volna nem megcsinálni. A mai pol. korrekt amcsi társadalomban félve az iskolai lövöldözésektől meg a mai 80 -as évek horrorjaihoz mérten ultarlightrosított erőszakkal vajh milyen filmet hoznának össze ebből? Nem hsizem hogy csok amcsi anyuka szívesen nézne ahogy egy rakat amcsi gyerek késekkel, pisztolyokkal, kardokkal, basaballütőkkel, szögbelüvőkkel lemkészárolja egymást. Meg az amcsi kormány fiatalaokat ölet.

    Lehetőségek...

    - Majd mindenki túléli csak már az elején szemétnek beállítot arcok halnak meg. :) Kiriama szerepében Dolf Lungen esetleg Vin Diesel lessz. :)

    - A gyilkosságokkor a kamera szemérmesen elfordul és a falat mag az éget mutatja.

    - Nagy részüket nem is mutaják majd csak mondják hogy XY meghalt stb...

    - Jó sok mátrixos lassítás és tűzpárbaj és persze mineneki előrre úgy tudja majd kezelni a fegyvereket mintha egész életében tanulta volna. (A la House of Dead)

    - Lessz 1-2 igai Bad Ass karater akik főelenként funkcionállnak. Kiriama, Micuko stb... Majd őket leölik azt sugallva az amcsi nézőknek, hogy ilyen helyzetben csak 1-2 gonosz alak akadna és nem zavarodna meg 2-3 kivétellel mindenki mint az eredeti BR-ben.

    - Leszakadó kezek? Kiomló belek? Szétloccsanó koponyák? Ugyan már! Mineki majd kap egy szép lukat a fejére fejlövésnél és max 1-2 csepp vér folyik ki a sebekből.

    Ja és persze lobog lobog az amcsi zászló és mindenki könnyes szemmel emlékszik a barátaira. Esetleg éneklik a himuszt...

    Vagy ami még jobb lenne! Az osztályt egy gonosz ország raqbolná el és kényszerítené erre. Hőseink pedig mindig az eszükbe idézénék hogy Amerika a szabadság hazáéha és ők nem sűlyedhetnek eddig. Könnyel a szemükben emékezének erre és kitűznék a szabadság zászlaját a sziget ormára.

    A pár Bad Ass halála után összefognának és hősiesen lerohannák a sziget irányítóközpontját és megölnék a gonosz irányítókat. :)

    A lehetőségek végtelenek.
  • Hesztia #5
    És hogy vmi igazán durva is legyen benne: sakkozás közben egymás lábát rugdosák a pad alatt....:D
  • wolruf #4
    Amerikai változat: Két osztályt brutális sakkbajnokságra kényszerítenek, ahol nagyon csúnyán rájuk fognak szólni amikor fel akarnak kelni az asztaltól. Közben természetesen amerikai zászló lobog minden 2. snittben...
    Én félek egy újabb remake-től (Japán filmek, Francia filmek...) Mikor kezdenek ősi magyar filmeket átvenni?
  • Wittgen #3
    Nem olvastad, hogy el akarnak térni az eredeti vátozattól? A BR lényege a gyerekek közti brutális gyilkolásokra épített, ez volt a film lényege. Ha amcsik light verziót forgatnak, akkor elvész az eredeti mű sztorija.
    Ha már ennyire nem akarnak durva, véres jeleneteket és diákhalált, akkor jobb lenne, ha vmilyen romantikus filmet vagy krimit remakeelnének, mert így BR és Oldboy remakenek nem lesz semmi értelme.

    Ja, meg szerintem bukás lesz mind a 2 remake.
  • szinv #2
    Szerintem meg csinálják meg. A harmatgyenge japán BR-től minden változat csak jobb lehet.
  • Natsuto #1
    A Ringgel kezdődött a mostani remake-hullám. Már ezelőtt is voltak nagy nyúlások, lásd pl. a Hét mesterlövészt, ami Kurosawa Hét szamuráj c. filmjének az amerikai változata (50-es évek).

    Egyébként szerény véleményem szerint nem kellene visszafogniuk magukat. Sokkal jobban járna mindenki (na jó, lehet hogy a producerek meg a filmstúdió nem), ha meg sem csinálnák ezt a filmet. A japán BR-t egyszerűen nem lehet olyan színvonalon átültetni amerikai verzióra, hogy utána ne csak valami harmadrangú trashmovie érzetét keltse. Jó persze tudom, hogy ez keveseket érdekel, de én nagyon mérges tudok ilyenkor lenni, amikor képtelenek előállni valami eredeti ötlettel, és inkább húznak egyet a kelet-ázsiai kalapból, amelybe sajnos kultfilmek is jócskán beleesnek.