Ötvös Tibor

Nicolas Cage újabb buktája

Ez sem jött össze Nicolas Cage-nek. A szebb napokat megélt színész új akciója, a Next csúnyán megbukott premierje hétvégéjén. Pedig a hírek szerint a film nem rossz, ám a mozibajárók a Pókember 3-ra tartogatják pénzüket.

Ha leszámítjuk A szellemlovas elfogadható eredményeit, Nicolas Cage már évek óta nem forgatott sikeres filmet. Most nem sorolnám fel a bukásait, hiszen már számtalanszor megtettem és ebbe a sorba most a Next is belép. A legújabb akció-sci-fi ugyanis rém gyenge, alig 7 milliós nyitánya borzalmas eredmény, főleg egy legalább 70-80 milliós költségvetésű filmnél.



Pedig a stáb nem kispályásokból áll. Lee Tamahori egyszer már megmutatta, hogy képes remek akciófilmet rendezni (Halj meg máskor!), Julianne Moore pedig a tavalyi év legjobb filmjének volt - rövid ideig - szereplője. Ráadásul a sztori Philip K. Dick regényén alapul, szóval valami más állhat a háttérben.

Ez pedig valószínű Peter Parker, azaz Pókember harmadik kalandja. A héten kerül ugyanis a világ filmszínházaiba - ugyanazon a napon - a blockbuster és lehetséges, hogy a mozirajongók erre a filmre tartogatják a pénzüket. Jól mutatja ezt az is, hogy a Box Office-lista minden résztvevője 18-45%-os visszaesést könyvelhet el magában.

Ez sajnos igaz Antal Nimród Elhagyott szobájára is, melynek így bizony elég nehéz lesz elérnie a 19 milliós büdzsét - jelenleg 13 milliónál tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #24
    Dick nehéz olvasmány? Lol. Akkor mit mondjuk pl. Lem "Az Úr hangja" c. művére? :D
  • Marko001 #23
    God of War -> mármint Lord of War? :) God of War egy jó kis ps2-es játék
  • Csatti #22
    rém gyenge, alig 7 milliós nyitánya
    Nem a fim gyenge, hanem a nyitánya. Olvasd figyelmesebben.
  • asdasdasd #21
    Talán olvasd el mégegyszer...

    Szerintem J Cage jó színész, és általában jók is a filmjei, csak hát az amerikai közönség...
    A szellemlovas az nagyon szar lett, furcsa hogy pont az sikeres.
    God of War remek, Birdy, Las Vegas. Még a Conair és a Face Off is élvezhető.

    Dicknek meg minden novellája menekülős, nyomozós ...

  • juharfalvi #20
    Kedves SG.HU cikkíró!

    Kizárólag Nicolas Cage-nek van köze ahhoz, hogy a film, amiben játszik, mennyi pénzt hozott az első héten? Miért érdekel ez minket, mozinézőket? Engem hidegen hagy.

    Egyrészt a készítők között ott a forgatókönyv-író, a rendező, stb., talán nekik is van közük a film alakításához, másrészt mi nézők vagyunk, ez nem a stúdió igazgatótanácsa vagy a részvényeseké, őket bizonyára felizgatják vagy lehangolják a bevételekről szóló hírek, minket viszont jobban érdekelt volna a film maga, talán erről legközelebb remélhetőleg többet hallunk...

  • Wittgen #19
    Az Imposztor is jó film, csak az a baj, h. kb a Különvéleménnyel egyidőben mutatták be. Ugye mind2 film sci-fi, P.K.Dick könyve alapján. Bár az Imposztor most olvastam, volt kb 5 oldal nyomtatva...

    A Fegyvernepper meg hiába kiváló film, azért bukott meg USA-ban, mert amcsik nem szeretnek szembesülni a saját valóságukkal. (lásd pl csak szépfiúk és jó csajok a sorozatokban, nincs túlsúlyos, ronda ember, max ha kell egy karakter, aki gonosz/balfék).
  • R0sc0 #18
    "edig a hírek szerint a film nem rossz."
    "A legújabb akció-sci-fi ugyanis rém gyenge"

    Ez csak számomra ellentmondás????
  • Shodan #17
    ja csak kár hogy, az arany embernek semmi köze hozzá.
    Mostanában pont az a marketingfogás ,hogy dick nevével mindent el lehet adni.
  • Mincsi #16
    a Fegyvernepper tényleg nagyon jó volt
  • winnie #15
    "(lásd pl. Gary Sinise-al az Imposztort). "

    meg sem merem kérdezni, hogy az vajon film volt-e:)