Szekeres Viktor

A TV2 harcol a Helyszínelőkért

Az immáron több mint egy éve zajló állóháború a bíróság döntésével sem ért véget, hiszen az elsőfokú ítélet minden, csak nem végleges döntés.

Mint arról már volt szó, a Fővárosi Bíróság május 11-én ideiglenes intézkedéssel eltiltotta a TV2-t az "NCIS - Tengerészeti helyszínelők" megjelölés használatától. Bár a döntés érdekes módon éppen a sorozat 2. évadának befejezte után született, még így is plusz terheket ró a csatornára, hiszen a 14-től, hétfőtől adásba kerülő napi ismétlések kópiáit "helyszínelőkteleníteni" kell, hogy adásba kerülhessenek.


Az ideiglenes intézkedés a műsorsugárzás mellett a sorozat promózására is vonatkozik, s a TV2 kijelentette, hogy bár hümmögve és fejingatva, de eleget tesz a határozatnak (megjegyzés: vasárnap még mindig eredeti címen reklámozták az NCIS című krimisorozatot).

Aa jogvita ezzel még közel sem tekinthető lezártnak, hiszen a csatorna élni fog jogával és fellebbez az első fokú bírósági döntés ellen, így valószínűleg még rengeteg víz lefolyik a Dunán, míg végleges és megmásíthatatlan döntés születik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AljasGetto #9
    Valóban nem ugyanazok...

    Mást-mást tartok benne annyira nekem (!) nemtetszőmenk, hogy egyiket se nézzem :D
  • winnie #8
    "mintha nem lenne qrwára ugyanaz"

    nem is az.
  • adamboro #7
    Nemtudom nálad mi mit jelent. De szerintem ha nem vetíthetnek egy sorozatot vagy csak a címe kiegészítését nem használhatja az nem ugyanaz.
  • knightbali #6
    Azért nem ugyanaz a kettő :)
  • 1488 #5
    LoooooL
    mintha nem lenne qrwára ugyanaz
  • adamboro #4
    Nem a sorozattól tiltották el, hanem a "tengerészeti HELYSZÍNELŐK" MEGNEVEZÉSTŐL. Mivel a viasat3-mon futó CSI-sorozatoknak is helyszínelők a címe és a név foglalt. Nem akarják a viasatosok, hogy a nézők a két sorozat között párhuzamot vonjanak a neve miatt.
  • peterx #3
    Miért tiltották el a csatornát ettől a sorozattól? Mi történt?
  • Sance231 #2
    Öcsém, hogy ez milyen fontos dolog. Aki ismeri a sorozatot, így is rá fog jönni, hogy miről van szó, olyan sok lóvéba sem kerülhet azt a kemény 1 kifejezést kitörölni a részekből. Ha máshogy nem megy, sípolják ki:D.
  • bandypappa #1
    Ezt a gombaszámra szaporodo krimisorozatokat!