Szekeres Viktor

Magyarország megmutatta az Eurovíziós Dalfesztiválon

A TV2 sztárja az MTV-n tűnt fel. Hogy most Rúzsa Magdi vagy "Gundi" ez a sztár, azt ki-ki döntse el ízlése szerint, mindenesetre jövőre nem kell selejteznünk.

Aki számított, az szombat este ott gubbasztott pár százezer (millió?) sorstársával együtt a tévéképernyők előtt és "Hajrá, magyarok!"-at vagy egyéb szalonképes rigmusokat ordibált az öreg Junosztynak, s vallástól függően akár rózsafüzért vagy akár Buddha-szobrot morzsolgatott, az biztos, hogy a hazánkat képviselő valóságshow győztesért, Rúzsa Magdiért jó pár honfiúi szív dobbant egyszerre.

Az össznépi dobbanásnak és a környékbeli magyarok szavazatainak köszönhetően elnyert kilencedik hely következtében jövőre nem kell selejteznünk, az első 10 és a 4 "nagy", alapító ország társaságában (akik jól leszerepeltek idén), mi is ott leszünk a következő Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében - hogy kinek a révén, azt majd egy hazai selejtező fogja eldönteni.

A Lordi tavaly sikere révén Finnországban rendezett versenyt amúgy Marija Serifovic, szerb énekesnő nyerte Moltiva című dalával, így jövőre Szerbiából közvetíthet az MTV.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sylas #22
    meg ha angolul mondták volna :D
  • sylas #21
    jaja a lengyelek tetszettek meg ha nem láttam volna az andorrai csapatot azt hittem volna vmi amcsi lightpunk csapat
  • Atisz #20
    Nagyon jó volt a Magdi (most még azt sem lehet rásütni, amit 2005-ben a Nox-ra, nevezetesen hogy hamisan énekelt).

    Az ukránok 2. helye azt mutatja hogy sokan egy nagy viccnek fogják fel a ESC-t (ez érthető is).

    A volt jugoszláv tagköztársaságok ismét jól körbenyalták, -szavazták egymást, ezen nem kell meglepődni. Én azt nem értem hogy ha egy ilyen orosz emo kinézetű, ám pop-ot játszó lánybanda 3. tudott lenni, akkor a lengyel csapat, akik a műfajban klasszisokkal jobbak voltak, miért nem tudtak még a döntőbe sem bejutni.
    A másik amin meglepődtem hogy az andorrai csapat nagyon populáris, amerikai stílusú light-rock száma miért hasalt el szintén az elődöntőben...
  • Hesztia #19
    Az ukránokon én spec. jót nevettem..sztem ők is magukon.:))
  • Wittgen #18
    Épp ez a baj, hogy a népszerűség számít, ha indítanak valakit, nem pedig a munkájának a minősége. Jó, jó, lehet, hogy Magdi népszerű és le merem fogadni, hogy sok munkája van abban, amit csinál, de ne már a népszerűsége döntsön...

    Egyébként ez jellemző volt a fesztiválra is. Nem a minőséget nézték, hanem az nyert, akinek úgymond több rokonnemzete van...amíg ilyen népi szavazáson múlik, addig magyarok nem jutnak dobogó közelébe.

    A felhozatal meg elég szar volt, alig volt 1-2 kiemelkedő előadó (Magdi jó volt).
  • Devil Alien #17
    az igazi zene annyira szubjektív, mint az, hogy ki szép, és ki nem. mert biztos feltűnt neked is, minden ember más dolgokat szeret, és az, hogy egy fajhoz tartozunk nem jelenti azt, hogy ugyanúgy élünk, ugyanaz az értékrendünk, stb.

    logikus, hogy olyasvalaki képviseli az országot, aki a legnépszerűbb itthon.

    nekem tetszik a zenéje, de ez nem jelenti azt, hogy csak az ő zenéjét szeretem.
    gratulálok neki, mert nagyon jól szerepelt, és nagyon jól helyt állt!
  • emp #16
    Grat Rúzsa Magdinak, bár engem nem hoz lázba a zenéje. Szerintem éretlen volt erre a feladatra. Azért jutott ki, mert mindenki nagyon szereti a Megasztár óta, nem azért mert kiváló zenét csinálna.(csinálnak neki...) Azt viszont szívből sajnálom, hogy egy nagyon komoly, nagyon profi ZENAKARtól happolta el a kijutást csak a neve miatt. Ez a zenekar pedig a WENDIGO volt. De hát persze az igazi zene sosem a tömegek zenéje.
  • gyuri12 #15
    még jó hogy nem folytattad:D
  • sylas #14
    http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_2007
  • sylas #13
    Tényleg milyen zenéjük volt a svédeknek,franciáknak,angoloknak kész - tényleg jobbat csináltak a volt tagállamok
    Azt hallottam hogy most nyugat európa leszerepelt tuti csinálnak vmi módosítást mert szinte csak a volt tagállamok érvényesültek - pl bosnyákok horvátok szerbek egymásra has
    ahhoz képest hogy nekünk nem igen van erre rokoni nyelv 9.ik lett Rúzsa Magdi
    Malta meg 12 adott UK-nek gondolom nem a zene miatt :D, hanem hogy sokáig angol terület volt stb
    Németek meg 12-t a törököknek ott meg tuti sok számított a török bevándolóktól mert rengetegen vannak