Szekeres Viktor

Az ORTT híradóra utasítja a Viasatot

Nem is olyan régen az ORTT több csatornát is országos csatornává minősített, de az ezzel járó kötelezettségekkel nem mindnek kell élnie.

A Sport 1, a Filmmúzeum és a Spektrum országos csatornává minősítése után szerencsésen kikerült a szorító vasmarokból és megúszta a napi híradó-készítés többmillió forintos terhét, ellenben a Viasat 3 lobbizása vélhetően nem volt annyira eredményes mint a társaké. Így az ORTT a médiatörvény alapján minimum 20 perc napi hírműsor elkészítésére kötelezte az ország alig több mint 50%-án fogható, jórészt amerikai sorozatokkal és a Bajnokok Ligájával kufárkodó adót.

Az ORTT döntését egy mondattal indokolta, mégpedig a médiatörvény vonatkozó passzusával, miszerint "a szakosított műsorszolgáltatók esetében nem eredményez hírműsor készítési kötelezettséget". Míg a fent említett csatornáknak mind sikerrel támasztották alá tematizált mivoltukat, addig a Viasat kudarcot vallott mint sorozatcsatorna - a napi 15-18 sorozat ellenére. Kocsis Attila, a Viasat 3 kereskedelmi csatorna vezérigazgatója nem kívánta kommentálni a hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kagemusha #13
    Szerintem hulye egy torveny ez, hogy orszagos csatornanak KOTELEZO hirmusort adnia... ugyan mi a fenenek KOTELEZO? M1, M2 meg a Hir TV nem eleg?
    Arrol nem is beszelve, hogy nekem pl. az eletfogytiglan azt jelenti, hogy halalig tarto, az orszagos meg nem jelenti azt, hogy az orszag teruletenek alig tobb, mint 50%-an foghato... az orszagos az 100%, vazze!
  • winnie #12
    "-Sport 1. Manchester United - Chelsea félidőben hírek: karambol történt x helye y sérült. "

    úgy ahogy a sport vagy a természetfilmek közé nem illik a karambol - a sorozatok közé sem illik. mindegyik csatorna tematikus. az rtl-nek és a tv2-nek vannak munkatársai, műsorkészítők. a viasat kvázi 5-6 irodakukacból áll - amellett, hogy elkezdtek sajátkészítésű műsorokat csinálni. (egy híradóhoz meg stáb kell, ugyebár)
  • Wittgen #11
    Idióta ORTT-s seggfejek. Mindig csak a baj van velük, legalábbis mindig az átlagember szívja meg...ki a fasz érdekelne a hírműsor, ha akarom nézem az m1-en v vmelyik kereskedelmin...
  • Chrystopher #10
    Biztos én vagyok a f@sz, de a Sport 1, a Filmmúzeum és a Spektrum 3 olyan csatorna amely nem //nem is tudom hogy fogalmazzam// hétköznapi csatorna. Nem sorozatok vannak rajtuk. Mozifilmek, híres filmek, stb..
    Milyen hülyén jönne ki:
    -Sport 1. Manchester United - Chelsea félidőben hírek: karambol történt x helye y sérült. Egy Sport csatornának erről miért kéne beszámolni? Vagy egy természetismerettel foglalkozó csatornának? Főleg egy 'Múzeális' filmeket közvetítő csatornának?
    Remélem sikerül jól kifejeznem, hogy mit akarok ezzel mondani. ;)

    Szerk.: A Viasat kicsit más. Itt már mennek a Gvatemalai sorozatok, filmek, stb.. stb.. olyan Retek Klub és TíVí 2 féle csak sokkal jobb :D

    A Viasat amúgy egy szerintem nagyon színvonalas és választékos csatorna. Lehet, hogy a híreket is korrektül megcsinálnák..

    //Véleményem szigorúan szubjektív. Napi max. 1 órát tv-zek. (C.S.I & Hírek :D -lehet ökörséget mondtam- //
  • Kagemusha #9
    ORTT... hmm... Orszagos Retardaltak Toketlen Tarsasaga?
  • k0zi #7
    ORTT-t csak azért nem nevezném viccnek, mert inkább sírni tudnék ezeken a döntéseken.
    Hozzáteszem a 20 perces hírműsort simán meg lehet oldani. Megveszel naponta 5 hírt és felolvastatod egy beszédszintetizáló programmal. Reggel 5-kor 10 perc meg éjfélkor 10 perc, alatta meg a TV-re ki lehetne írni: "Ez az ORTT parancsa"
  • Devil Alien #6
    az ORTT ismét megmutatta, hogy egyrészt mennyire ért a szakmájához, másrészt meg mennyire korrupt. legalábbis szerintem, mert olyan nincs, hogy 3 csatorna megússza a híradó közvetítést, de a negyedik nem. biztos vagyok benne, hogy valaki(k) le lett(ek) fizetve.
  • RaveAir #5
    Csináljanak neki olyan hiradót, mint a fix.tv-ben van, és be kellene nyomni valami hihetetlen időpontra. Nem hiszem, hogy sokat kellene ezen a Viasatnak aggódni... Napi 20 percet valaki felolvas egy papírról... szevasz.
  • a_n_d_r_e_w #4
    Így Járt
    (szvsz kijárt neki, jól elvolt, a műsorkínálata szélesedett, nézőszáma nőtt, még az is lehet a híradója is jól fog szerepelni :))