Szekeres Viktor

Az ORTT betiltaná a pornót

Eltűnhetnek a pornócsatornák a hazai kábelszolgáltatók kínálatából, ha a médiahatóság jogilag is bizonyítani tudja, hogy a műsorok sugárzását tiltja a médiatörvény.

Az ORTT-nek eltökélt szándéka a médiatörvényre hivatkozva eltünteni a képernyőről a mezítelenséget, mert az nyilvánvalóan káros következménnyel járhat a kiskorúak akadálytalan szellemi és lelki gyarapodásában. A testület jelenleg a műsorelosztókat tömörítő két kábelszövetséggel tárgyal arról, hogyan lehetne gátolni a kiskorúak hozzáférését a felnőtteknek szánt tartalmakhoz. Az egyik variáció szerint a pornót külön csomagban értékesítenék és egyfajta gyerekzárral gátolnák meg, hogy a csemeték hozzáférjenek a rettentő tartalomhoz.

A másik szóba jöhető megoldás szerint az ORTT a magyar fiatalság érdekeit szem előtt tartva, az erények utolsó bástyájaként az Európai Bizottsághoz fordulna és leállíttatná a kifogásolt csatornák magyarországi sugárzását, arra a törvénykiegészítésre hivatkozva, hogy az emlegetett csatornák nem itthonról, hanem az EU-ból érkeznek hazánkba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Razgon #59
    Valamennyire igazat adtam az index írásának, azzal a gondolattal, hogy az ájtatos idióták megjelenéséig még van pár év.

    Nem volt igazam, az ájtatos idióták már köztünk vannak.

    Pornó volt, van, lesz. Pornóból is van jó, és van rossz.

    Szerintem a gyerekeket nem búra alá kell rakni, ahogyan az ájtatosok szeretnék, hanem fejleszteni folyamatosan. Pont azért, hogy meg tudjon majd bírkózni a szennyáradattal. No és persze az ájtatos idiótákkal.
  • Royal84 #58
    Tudom, egy kicsit későn, meg lehet, hogy már volt erről szó, de akkor is: "jó hosszú sípszó" az ORTT-nek... a háborút, a lövöldözést nézheti a gyerek fényes nappal?! Mert elég sok csatornán van erről szó. A pornó meg csak az arra való csatornán látható általában késő este, amit ha kell ki lehet szedni a programok közül. De amúgyis, egy fiatal, még nem is serdülőkorú srác már alapjáraton érdeklődik a téma iránt. Én is már 10-en 1-2 éves koromban néztem pornót a haverokkal és nem lett tőle semmi bajom. Amelyik gyereknél lesz valami probléma, ott a szülők okolhatóak a legjobban, senki és semmi más.
  • W B #57
    Hellion szerintem csak simán nem talál normális párt... enyi. én se találnák ha keresnék...

    Hoz_Hun! sztem csa csend, mert ismét sérült miatad a "gyermeki lelki világom"
  • moRtiZ #56
    Szerintem a Győzike, meg a Vidám Vasárnap sokkal károsabbak az egyedfejlődésre, mint egy "normál" pornó.

    Ha 11 után nyomják a tv-n, és azt még 14 évesnél fiatalabb nézi, ott a szülő valami elb*szott. Ráadásul a mai világban 14 éves korban már illik felvilágosítani a gyereket, mert ha nem egy szánalmas lúzer lesz.
  • Hoz_Hun #55
    Hja értem. Lol.
    Magyarán te sikertelen vagy a szerelemben (finoman szólva). És akkor már másnak se legyen jobb, hahaha.
  • Hellion #54
    Nem csak a tv-ben kell betiltani, valóságban is, minek kell egy szaros porbafingónak nemi életet élni?! Azt se tudják mi az a csikló vagy fitymafék, a saját testükkel sincsenek tsztában, ez a szar neoliberális szartol -ami manapság van- okádni tudnék! Még a vallásoktatást is be kellene vezetni! És csak 18 éves kortol lehetne, de szép is volna. Jó kis afganisztáni szigor kéne, nem volna ekkora a pofájuk a mai szarosoknak. Meg vagy 3 év katonaság, kis lotyóknak meg vagy 20 éves korig zárda! Megtudnák mi a magyarok istene. (Ja és Én is fiatal vagyok, mégse ilyen mint a mai fostosok)
  • Hoz_Hun #53
    Hát te beteg vagy ecsém.
  • tazzzz #52
    Nem tudom más szolgáltatóknál hogy is van ez DE ahol én vagyok ott ezeket a csatornákat külön kell előfizatni. Arról már nem is beszélve, hogy a Digi tévénél már simán van gyerekzá.
    És hogy más szempontot is felvessek: a következő tiltás meg a Spektrum és a Discovey lesz? Csak mert ott is előfordulnk ismeretterjesztő, erőszakos, brutális témákat feldolgozó filmek.
    Másik szempont: ezek a csatornál 11 után kezdenek sugározni. Az nem a szülő hibája ha a kisgyerek (?) még akkor is TV-t bámulja? Hány éves is a kölyök?
  • entreri79 #51
    köcsög ortt... vissza a Dragonballt is :)
  • Besz #50
    Vasárnap este volt egy jó kis film az RTL Klubon: A tökös, a török, az őr meg a nő. Gondoltam megnézem újra vacsora közben. Kár volt. Szanaszét vágták az egészet! Könyörgöm, az csak egy sima akvió-vígjáték!
    Egy darabig megint nem nézek RTL-t, az biztos. Újra eszembe jutott az az eset, amikor az Alien 4-et merészelték leadni 12-es karikával. Kb. fél óra hiányzott belőle. A Kommandó-ból meg majdnem minden második mondatot kiszedték a csúnya szavak miatt. Jobban tennék, ha egész nap csak meséket nyomnának. Akkor legalább megnyugodhatna a lelkük. Vagy mégsem: a Tom és Jerry-t is elég erőszakosnak tartanák. Ezért kár megvenniük ezeknek a filmeknek a sugárzási jogát.
    banda.