Szekeres Viktor

Ahogy várható volt: Itthon is bukott a Napfény

Nincs új a Nap alatt, mi magyarok még mindig nem vagyunk vevők a kevésbé kommersz tudományos fantasztikumra, s ennek megfelelően az új angol scifi nálunk is elhasalt.

Nálunk is, mivel még hazájában, Angliában sem igazolta a várakozásokat, pedig klassz kis előzetesekkel bír a film - mégsem keltette fel a Nap-expedíció a nézők érdeklődését. Idehaza mindössze 6688-an látták a filmet Budapesten, ami a jelentéktelen 5. helyezésre volt elegendő a heti bevételi listán.

Természetesen a film kezdőbevétele sem itthon, sem Angliában nem a film minőségének tükre (hanem kizárólag a marketingé), ennek ellenére elgondolkodtató és meglepő látni, hogy két táborra szakadtak a filmről véleményt nyilvánítók. Az egyik szerint a sok (vagy inkább kevés) amerikai szenny után Európa végre megmutatta, hogy kevés pénzből is lehet igényes scifit forgatni, míg a Hollywood-pártiak inkább azt emelik ki, hogy a Napfény tisztelgése az elődök előtt fércmunka lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #28
    van, aki szerint nem jó, de attól még a többség szerint végre egy jó film.
  • L3zl13 #27
    Hagyál már! Jó SF ahol egy bombával akarják beindítani a napot?
    Hasadó anyagot akarnak a Napba juttatni, mikor a Napban hidrogén fúzió folyik?

    Ez egy az egyben The Core 2. Abban voltak még ekkora állatságok.
  • vadmotoros #26
    "bár tény, hogy a legtöbb kisebb vidéki városban van 1 mozi, aztán csókolom"
    Ezt honnan veszed? pl Komárom-Esztergom megyében ami magyarországon a második legsűrűbben lakott megye, és mégis csak összesen 3!!! db mozi van! Ha esetleg valakit érdekel itt elolvashatja hogy milyen filmek is mennek:
    Moziműsor
  • Cmdr #25
    "Tököm tele, hogy nincs érdemi sci-fi hosszú évek óta, és már hányingerem van a sok sz*r kommersz hollywood-i szeméttől ..."

    Pedig ez egy jó film! Nincs benne szőrny sem, najó gonosz az azért van...! :)
  • Loverman #24
    ott a pont, grat :)
  • Inquisitor #23
    "Csakhogy egy moziba még egy 1080p-s felbontás is kva kevés, olyan ocsmány lenne a sokméteres kép ..."
    Jó, de tudtommal azért van vagy 3-4x akkora felbontása egy digitális moziteremnek, amik jó régóta léteznek. A Hannoveri kiállításon meg év elején már volt "kommersz" 4096x2520 körli felbontással projector (csak tud megfizetni), valamint az állami japán TV-k is átáltak ilyen adás sugárzásának előkészítésére. Szóval egy digitális moziteremben már kezdettől nem 1920x1080-as felbontásban vannak a filmek.
    (Más kérdés, amikor ilyen-olyan rendezvény alkalmából DVD-ről felskálázás nélkül vetítenek filmet, na az ocsmány.)

    ON: Én meg ezt a filmet így vagy úgy de meg fogom nézni. Tököm tele, hogy nincs érdemi sci-fi hosszú évek óta, és már hányingerem van a sok sz*r kommersz hollywood-i szeméttől ...
  • Sanyix #22
    Csakhogy egy moziba még egy 1080p-s felbontás is kva kevés, olyan ocsmány lenne a sokméteres kép, hogy rókafogó kéne az űlések hátára mint a repülőkön. Szal a bluréj kilőve. Viszont ha lenne minden mozinak egy gigabites netkapcsolat, és pár terányi vinyója, akkor meg lenne oldva a terjesztés.
  • Sance231 #21
    ÁMEN. Szívemből beszéltél, ember, erről hadováltam pontosan. Fejleszteni kell, nem logikusnak beállítani azt, ami szar.
  • quentit #20
    Még valami: nem kell nekem országos premier. Nekem világpremier kell.
  • quentit #19
    Nem tudom minek vitatkoztok itten. TELJESEN nyilvánvaló, hogy egyszerre kellene bemutatni minden egyes moziban.

    Ki a francot érdekel a kópia. Mi a francról beszéltek itten?
    Egy pöpec minőségű HD mozi is 1-2 óra alatt lejön még lakossági netről is (minőségtől függően), Blu-ray-en meg még egyszerűbb lenne a terjesztés.

    Hogy ahhoz át kellene térni digitális vetítésre? Igen. De erről szól a dolog. Ha szolgáltatsz, fejlessz is! Menjenek a picsába a mozik, ha nem játszanak egy filmet, megnézem itthon HD kivetítőn, HD warezban, minek egyáltalán mozi???

    Hamarosan 100e alá megy majd a HD kivetítők ára, a net is tovább fog gyorsulni, a mozik meg KÓPIÁKKAL bajlódnak?!?!?!?! Ezek szimplán barmok.