28
  • winnie
    van, aki szerint nem jó, de attól még a többség szerint végre egy jó film.
  • L3zl13
    Hagyál már! Jó SF ahol egy bombával akarják beindítani a napot?
    Hasadó anyagot akarnak a Napba juttatni, mikor a Napban hidrogén fúzió folyik?

Ez egy az egyben The Core 2. Abban voltak még ekkora állatságok.
  • vadmotoros
    "bár tény, hogy a legtöbb kisebb vidéki városban van 1 mozi, aztán csókolom"
    Ezt honnan veszed? pl Komárom-Esztergom megyében ami magyarországon a második legsűrűbben lakott megye, és mégis csak összesen 3!!! db mozi van! Ha esetleg valakit érdekel itt elolvashatja hogy milyen filmek is mennek:
    Moziműsor
  • Cmdr
    "Tököm tele, hogy nincs érdemi sci-fi hosszú évek óta, és már hányingerem van a sok sz*r kommersz hollywood-i szeméttől ..."

Pedig ez egy jó film! Nincs benne szőrny sem, najó gonosz az azért van...! :)
  • Loverman
    ott a pont, grat :)
  • Inquisitor
    "Csakhogy egy moziba még egy 1080p-s felbontás is kva kevés, olyan ocsmány lenne a sokméteres kép ..."
    Jó, de tudtommal azért van vagy 3-4x akkora felbontása egy digitális moziteremnek, amik jó régóta léteznek. A Hannoveri kiállításon meg év elején már volt "kommersz" 4096x2520 körli felbontással projector (csak tud megfizetni), valamint az állami japán TV-k is átáltak ilyen adás sugárzásának előkészítésére. Szóval egy digitális moziteremben már kezdettől nem 1920x1080-as felbontásban vannak a filmek.
    (Más kérdés, amikor ilyen-olyan rendezvény alkalmából DVD-ről felskálázás nélkül vetítenek filmet, na az ocsmány.)

ON: Én meg ezt a filmet így vagy úgy de meg fogom nézni. Tököm tele, hogy nincs érdemi sci-fi hosszú évek óta, és már hányingerem van a sok sz*r kommersz hollywood-i szeméttől ...
  • Sanyix
    Csakhogy egy moziba még egy 1080p-s felbontás is kva kevés, olyan ocsmány lenne a sokméteres kép, hogy rókafogó kéne az űlések hátára mint a repülőkön. Szal a bluréj kilőve. Viszont ha lenne minden mozinak egy gigabites netkapcsolat, és pár terányi vinyója, akkor meg lenne oldva a terjesztés.
  • Sance231
    ÁMEN. Szívemből beszéltél, ember, erről hadováltam pontosan. Fejleszteni kell, nem logikusnak beállítani azt, ami szar.
  • quentit
    Még valami: nem kell nekem országos premier. Nekem világpremier kell.
  • quentit
    Nem tudom minek vitatkoztok itten. TELJESEN nyilvánvaló, hogy egyszerre kellene bemutatni minden egyes moziban.

Ki a francot érdekel a kópia. Mi a francról beszéltek itten?
    Egy pöpec minőségű HD mozi is 1-2 óra alatt lejön még lakossági netről is (minőségtől függően), Blu-ray-en meg még egyszerűbb lenne a terjesztés.

Hogy ahhoz át kellene térni digitális vetítésre? Igen. De erről szól a dolog. Ha szolgáltatsz, fejlessz is! Menjenek a picsába a mozik, ha nem játszanak egy filmet, megnézem itthon HD kivetítőn, HD warezban, minek egyáltalán mozi???

Hamarosan 100e alá megy majd a HD kivetítők ára, a net is tovább fog gyorsulni, a mozik meg KÓPIÁKKAL bajlódnak?!?!?!?! Ezek szimplán barmok.
  • Cmdr
    Szerintem a film nagyon jó volt, nem tudom mi bajotok vele! Nekem egyedül a legvége nem tetszett, valamiért nagyon üresnek éreztem az a jelenetet!
  • winnie
    "Egy popcorn mozitól most komolyan, mit vártatok? Én megmondtam."

LOL. a popcorn mozi azt jelenti, hogy tömegfilm, sikervárományos. a napfény nem tömegfilm, hanem rétegfilm, olyan, aminek az imdb pontszáma 7.0 fölött van, olyan, amiket a kritikák elismernek - és olyan, amit a legtöbb kommersz rajongó el fog utasítani.
  • winnie
    "Felesleges és ostobaság is Magyarországot az USA-hoz hasonlítani ebből"

természetesen nem abszolút számokról beszélek, hanem relatívokról - ez egyértelmű. itthon van (kamuszámok) 1000 mozira 30 kópia. kint 100 ezer mozira 3000 kópia. ez hasonló arány lenne.
  • kanduhr
    Tudományos fantasztikum... Persze. Sci-fi mi? Egy popcorn mozitól most komolyan, mit vártatok? Én megmondtam.
  • Sance231
    Nem értesz. Az első postomban írtam, hogy "egy ilyen kicsi országban". Felesleges és ostobaság is Magyarországot az USA-hoz hasonlítani ebből a szempontból. Ha neked az, amit mondtam kivihetetlennek tűnik, akkor szívesen jelentkezem az ütődött szerepére.
  • winnie
    " Nekem az bántja a csőrömet, hogy ez nem képes megvalósulni nálunk vhogy"

erre írtam, hogy nincs olyan ütődött, aki ilyesmit akar. (ha van, sorry). ameirkában még a spiderman is "csak" rekordszámú 4000 fölötti moziba nyit, holott mennyi város van.
  • NEOreg3
    mi városunkban csak iylen maszek mozi van (elsődlegesen színházi előadások és ilyesmik szoktak menni a helyén, de átalakítják mozivá), ahol a legjobb esetben is 4 hónapos késéssel jönnek meg a filmek:D

szerencse, hogy Miskolc itt van egy köpésre...

a film meg g*cijó
  • Sance231
    Az egész országban? Vagyis az ország területén lévő minden egyes moziban:D? Egy premier = országos premier? Akkor már inkább "regionális" premier:D. Döntsd már el miről beszélsz sztem, ha érvelni akarsz vmi mellet, mert nehéz kihámozni a mondandód lényegét.
    Én nem minden mozira gondoltam (bár tény, hogy a legtöbb kisebb vidéki városban van 1 mozi, aztán csókolom), hanem arra, hogy minden városban ugyanakkor van a premier, ennyi. Nekem az bántja a csőrömet, hogy ez nem képes megvalósulni nálunk vhogy. Nem akartam belekeverni a kópiák számát (tény, hogy alacsony, és hogy ez okozza ezt a problémát, slussz-passz).
  • Sance231
    Az egész országban? Vagyis az ország területén lévő minden egyes moziban:D? Egy premier = országos premier? Akkor már inkább "regionális" premier:D. Döntsd már el miről beszélsz sztem, ha érvelni akarsz vmi mellet, mert nehéz kihámozni a mondandód lényegét.
    Én nem minden mozira gondoltam (bár tény, hogy a legtöbb kisebb vidéki városban van 1 mozi, aztán csókolom), hanem arra, hogy minden városban ugyanakkor van a premier, ennyi. Nekem az bántja a csőrömet, hogy ez nem képes megvalósulni nálunk vhogy. Nem akartam belekeverni a kópiák számát (tény, hogy alacsony, és hogy ez okozza ezt a problémát, slussz-passz).
  • winnie
    ha már így számolsz, akkor inkább pest nem tartja az országos premiert, hiszen vidéken több preimerkópia van, mint budapesten.

egy premier, országos premiert jelent, mert az egész országban bemutatják a filmet. olyan ütődött nincs, aki azthiszi, hogy minden egyes moziban.
  • Sance231
    ...vagyis ennek következtében a vidék nem tartja az országos (értem ezalatt a pesti) premier dátumát:D. Ugyanezt mondtam szerintem én is.
  • winnie
    tökéletesen tartják az országos premierek dátumát, mindössze matematika az egész. egy nagy filmből van 30 kópia, egy kisebből 10-15.

tessék kiszámolni, hogy ha 8-10 kópia jut pestre, akkor mennyi jut vidékre. nyilvánvaló alapvetés, hogy nem juthat kópia minden moziba a premier hetén.
  • Sance231
    Igen, nevetséges helyzet, hogy egy ilyen kicsi országban sem lehet tartani az országos premierek dátumát. Vidéki mozik így hátrányban. Remélem hozzánk azér elér 1-2 hónap késéssel:).
  • sweech
    nekem tetszett.
  • gyuri12
    én csak jót hallottam róla
  • winnie
    itt most csak pesti bevételekről van szó - nyilván sok olyan sikerfilm volt, ami ugyancsak nem volt kaposváron.
  • Wittgen
    Jó hogy bukott, mert a sok köcsög képtelen volt elhozni pl ide Kaposvárra, hogy meg tudjam nézni...fákk...csak a warez marad...ugye, kedves filmterjesztők/kiadók??
  • Troll
    Én megnéztem, egyszer jó volt. De lehetett volna sokkal jobb is. Voltak buta dolgok benne, ami miatt nem lehetett felhőtlenül élvezni.