Szekeres Viktor

Továbbra is a Miami helyszínelők a legnézettebb

Az RTL Klub szokás szerint belenyúlt a tutiba, amikor is az anyavállalat segítségével rátette virtuális kezeit mindhárom Helyszínelők sorozatra. A nézők pedig zabálják a CSI: Miamit.

Erre mondják azt, hogy még a hülye is biztos volt a Miami helyszínelők sikerében, hiszen már évek óta benne van Amerika 5 legnézettebb sorozatában és 2006-ban a Reuters mérése szerint a világon a legnézettebb sorozat a volt. Az egyetlen bizonytalansági tényezőt az ellene küldött Doktor House jelentette, mely parádés kezdéssel felül is múlta nézőszámban a Helysznelők sorozat miami spinoffját, de a királyság pünkösdinek bizonyult és az elmúlt hetekben már Horatio és csapata verte a jó doktor a mért adatok alapján.


A nagy dérrel-durral beharangozott Miami helyszínelők még növelni is tudta táborát, egészen addig, míg múlt héten már a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban is megelőzte az addigi király Vészhelyzetet, amit az RTL egy cseppet sem bán.

Ha pedig beleszámoljuk, hogy a sorozat friss, 4. évados epizódjait a Viasaton még 400 ezren nézik, akkor majd 2 millió rajongóról beszélhetünk, bár nagy valószínűséggel van átfedés a nézők között, hiszen külföldön és idehaza is arról nevezetes a CSI-széria, hogy az ismlétléseket majd ugyanannyian nézik meg, mint a friss részeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #5
    lehet, hogy röhej, de nem statisztikai, hiszen általában a felmérések 500-1500 ember preferenciái alapján készülnek. (ld. pártpreferenciák - de még a nem reprezentatív netes szavazások is 1% szavazó esetén előrejelzik a végeredményt hibahatáron belül, vagyis, ha megkérdezel egy ranom 30ezres közösséget, akkor már 300 szavazat után látható lesz a végeredmény)

    és, lehet, hogy jó, lehet, hogy nem a mérés, de egyrészt általában a tökéletes papírformát hozza, vagyis azt az eredményt, amit el lehet várni a lakosságtól (1-2 kivétel akad nyilván) - másrészt ez a rendszer és a tévék feladata, hogy ezeket a mért adatokat maximalizálja a múlt eredményeiből leszűrt tanulságok alapján. vagyis, ha valami bukik, akkor az nem a mérés hibája, hanem a tévéké.
  • Kagemusha #4
    Jo sorozat a CSI is, csak eppen az RTL Klub nagy arcat utalom, meg azt kezdem unni, hogy kb. 2000 ember altal szolgaltatott adatokbol allapitjak meg, hogy mi a tuti... statisztikai rohej!
  • Loverman #3
    én legalább tudom hogy jobbat nézek amikor a House-t nézem, többiek meg gebedjenek meg 8)
  • Ichi san #2
    Hát a Horatio sem egy kimondott amerikai név
  • TM #1
    Volt egy része a CSI:Miaminak, fogalmam sincs, melyik évad, amiben kelet-európai, köztük magyar kurva is volt (vagy legalábbis annak adták el). Úgy rémlik, Natasának, Nataljának vagy valami hasonlónak hívták, a csávóját meg Ivannak. Horationak meg nem volt gyanús, hogy ezek nem kimondottan ősmagyar nevek... ;)