Szekeres Viktor

Elhunyt Szakácsi Sándor, Doktor House magyar hangja

Életének 55. évében szerdán elhunyt Szakácsi Sándor, Jászai Mari-díjas színművész - tudatta a Pesti Magyar Színház. Temetéséről később intézkednek.

Szakácsi Sándor a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1974-ben végzett Várkonyi Zoltán osztályában, ezt követően a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött. 1975-től a Vígszínház, 1987-től a József Attila Színház tagja volt, majd 1989-ben szabadúszó lett. 1992-től a Nemzeti Színház, 2000-től a Pesti Magyar Színház művésze volt.

A neves színész nemcsak színházi szerepeiről, hanem szinkronizálásáról is ismert volt: ő szinkronizálta a Psycho-ban Norman Bates-et, az Arábiai Lawrence-ben Peter O'Toole-t vagy a Harry Potter sorozatban Lucius Malfoy-t. Szakácsi Liam Neeson, Dustin Hoffman és Jeremy Irons egyik állandó hangja volt mostanában.

Legutóbb nagy mozifilmben, a Mission: Impossible 3-ban szinkronizálta a főgonoszt, Philip Seymour Hoffmannt, de a Doktor House című sorozat magyar változatának a címszerepében is őt hallhattuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dez #32
  Nem tudom, hogyazistenbe lehet, de csak most értesültem a haláláról.
  Nem csak egyszerűen "egy jó színész" volt, hanem nagybetűs Ember.
  Nem tudom, mi vitte el, de sokat elárul ez a 2005-ös rövidke interjú: link
  Állatira sajnálom, hogy nem láttam őt élőben, színházban!
  Persze vannak még nagyjaink, de mintha kiveszőben lennének. Ugye nem így lesz?
 • hajni97 #31
  Nem csak a dr. House... Majdnem az összes jó pasit ő szikronizálta (Richard Gerét is az Ősz New Yorkban stb.). Tudja valaki, hogy miben halt meg????
  A legtöbb színészről egy csomót írnak az újságok, meg beszélnek a tévében, rádióban... Róla miért nem....?????
 • Macci #30
  Basszus, nem is tudtam, h meghalt...:(
  Igen jellegzetes hangja volt, Jeremy Ironshoz és a Dr. H-hoz is tökéletes volt...Rengeteg jó színész és szinkronhang halt meg mostanában, én nemtom mivan. Ennyire túlhajszolt élet a színészélet?? 55év... R.I.P Szakácsi Sándor!
 • Ami #29
  Hiányozni fog!
  http://lisa.atw.hu/szakacsi.htm
 • CodeRed #28
  Nyugodjék Békében! :-( Emlékszik valaki közületek a Szarkofág című tévéfilmre? Egy Csernobilban sugárfertőzést kapott emberről szólt. Egyik legnagyobb alakítása vlt szvsz, és természetesen mint szinkronszínész a legjobbak legjobbja volt. Pótolhatatlan értékű művész volt, és külön sajnálom, hogy nem volt alkalmam Őt élőben látni.
 • mama2 #27
  És Lucius Malfoyt a harry potterben kifogja szinkronizálni? Ngayon értékes ember volt. Nyugodjék békében.:(
 • HJPOWER #26
  Komolyan mondom, Qrva nagy veszteség!!!! Nyugodjék békében!!!
 • mellon #25
  Nagyszerű szinkronszinész (is) volt. Kevin Costnert el sem tudom képzelni magyarul az ő hangja nélkül. Bruce Willisnek is kivállóan kölcsönözte a hangját (Dörner György mellett). Hosszú a sor...
  Nyugodjék békében!
 • Mincsi #24
  nagyon jó színművész volt, az az egy biztos!!

  Nyugodjék békében!
 • akyyy #23
  :(