Napi Online

Óbudára költözik az MTV

A Magyar Televízió (MTV) és az általa kiírt közbeszerzési pályázat nyertese, a nemrég a Wallis-csoporthoz került Millennium Média (MM) Kft. képviselői aláírták azt a hosszú távú ingatlanbérleti szerződést, amelynek alapján a köztelevízió a főváros III. kerületében, a Bojtár utcában található ingatlankomplexumba költözik. A szerződés 22 plusz 18 évre szól, vagyis az MTV az első időszak letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt az MM-mel.

A most aláírt szerződésben, amely kiterjed az ingatlanhoz kapcsolódó üzemeltetési szolgáltatások nyújtására is, az MM vállalta, hogy 2009-től bérbe adja az MTV-nek a 6 modern stúdióból, továbbá korszerű archívumból, szerkesztőségi helyiségekből, irodákból és raktárakból álló, felújított és kibővített Bojtár utcai ingatlant. A létesítményben a jelenlegi mintegy 40 ezer négyzetméterről csaknem 61 ezer négyzetméterre bővül az MTV által bérelt összes terület. A szerződéses konstrukció teljes egészében figyelembe veszi a társaság műszaki igényeit, a bérlemény a digitális műsorszolgáltatási igényeknek is megfelel, de a technológia beszállítására és üzemeltetésére a megállapodás nem terjed ki.

Az MTV most húsz, döntően bérelt ingatlanban működik, ebből 12 Budapest öt különböző, egymástól távol lévő kerületében található. Az új bérleti konstrukció révén egy helyre kerül a társaság teljes gyártási, irányítási és adminisztrációs tevékenysége. A stúdiók, archívumok, kelléktárak és szerkesztőségi munkahelyek fizikai közelsége jelentősen növeli majd a munka hatékonyságát, miközben százmilliós nagyságrendben csökken az az összeg, amelyet az MTV jelenleg fizet közlekedési és hírközlési költségként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!