Napi Online

Itt az első hazai online zenetévé

Január végétől üzemszerűen működik az első magyarországi online zenetévé-csatorna, műsorának gerincét mintegy ezer digitalizált videoklip alkotja. A HotSpot-TV.net műsorában a legfrissebb slágerek mellett megjelennek a régebbi idők nagy nótái, valamint a szűkebb közönségrétegek igényeit kiszolgáló stílusok, előadók.

2006 ősze óta tartó tesztidőszakot követően elindította üzemszerű adását az első hazai online zenetévé-csatorna, a HotSpot-TV.net. A www.hotspot-tv.net címen elérhető internetes zenetévé a nap 24 órájában kínál videoklipeket, zenei témájú filmeket tematizált struktúrában. Az internetes szolgáltatók idén januári spontán sávszélesség-növelését kihasználva az adó 900 kbit/másodpercre emelte a sugárzott videostream sávszélességét. Ennek eredményeként közel televíziós (broadcast) minőségű képet és hangot élvezhetnek a HotSpot-TV.net széles sávú internet-hozzáféréssel rendelkező hazai nézői is. (Akinek a számítógépén van televíziós kimenet, akár a TV készülékén is élvezheti az műsort.) A HotSpot-TV.net adása bárki számára ingyenesen hozzáférhető.



A HotSpot-TV.net üzemeltetője az évtizedes múlttal rendelkező video-utómunka- és tévéprodukciós stúdió, a G.J. Film Kft. A cég működése során számtalan videoklip és reklámfilm készítésében vett részt. A G.J. Film munkatársai alkotják és gondozzák az összes Friderikusz-produkció arculatát, szervezik és bonyolítják le azok filmbejátszásait. Az itt készült műsorok láthatóak voltak az RTL Klub kínálatában is. A G.J. Film biztosítja az m1 Szólás szabadsága című produkciójának lebonyolítási hátterét, de a G.J. Filmet választotta a T-Online is a T-Home mozicsatorna is filmelőzetesinek gyártására.

A HotSpot-TV.net műsorában - a legfrissebb slágerek mellett - megjelennek a régebbi idők nagy nótái csakúgy, mint a szűkebb közönségrétegek igényeit kiszolgáló stílusok, előadók. A HotSpot-TV.net lehetőséget kínál friss, széles körben még kevéssé ismert előadók munkáinak bemutatására is. A HotSpot-TV.net műsorában egyre gyakrabban bukkannak fel egzotikus zenei csemegék (például az indiai Pralay formáció, vagy a londoni Karim Fanous).

A HotSpot-TV indulását jelentős támogatói kör segítette. A Magyarországon is képviselettel rendelkező nemzetközi kiadókkal való együttműködésnek is köszönhetően január végén 962 digitalizált videoklip alkotta a műsor gerincét. Az állomány napról napra bővül, a nemzetközi és hazai sztárok anyagai mellett saját gyártású klipekkel, koncertfelvételekkel, valamint kisebb, alternatív kiadók produkcióival is gazdagodik. A HotSpot-TV szerződésben áll a Mahasz, a Phonojus és az Artisjus szervezetekkel. Az alkalmazott technológia biztosítja, hogy az adásról ne lehessen kalózmásolatokat készíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szacsi #4
    ööö...a webcsatornának is vannak zenei műsorai, de mindegy...
  • quentit #3
    96 KBit/sec-es hang egy ZENEI csatornánál???
    Olyan, mint a régi 8 bites hangkártyákon szóló zene.
    Választható 1 vagy 2 mbites adás kellene. A 2 mbiteshez normális, legalább 128-as hanggal...
  • Proart #2
    Nagyon messze van ez a televíziós minőségtől.
  • vanger #1
    huhh, hat ez nagyon gyenge, meglepoen multszazadi dizajn.