Ötvös Tibor

Lucas miatt késik az Indy 4?

Frank Darabont, A remény rabjai rendezője George Lucast hibáztatja Indiana Jones negyedik kalandjának késése miatt. A hírek szerint Darabont közel egy évet dolgozott a forgatókönyvön, ám Lucas nem volt megelégedve vele. Spielberg viszont igen.

Vajon Indiana Jones is Mad Max sorsára jut? Addig-addig húzzák az időt, míg a klasszikus karaktert alakító színész kiöregszik a szerepből? Reméljük nem így lesz. Frank Darabont egy interjújában viszont teljesen kifakadt a Csillagok háborúja alkotójára, George Lucasra. A remény rabjait rendező Darabont készíti ugyanis az Indy IV forgatókönyvét.


Lucas és az - egykori? - Indiana Jones

"Iszonyatosan megalázó volt" - kezdi Darabont. "Közel egy évet dolgoztam a forgatókönyvön. Folyamatosan egyeztettem Steven Spielberggel is. Elégedett volt a végeredménnyel és tervei szerint két éven belül le is forgatta volna a filmet."

"Steven egyszerűen imádta a történetet. Azt mondta, hogy ennél jobb forgatókönyvvel Az elveszett frigyláda fosztogatói óta nem volt dolga. Erre jön George (Lucas) és azt mondja: 'Nem hiszem, nekem nem tetszik.' És kiadja az ukászt, miszerint kezdjük el előről, mikor Steven már készen állt a forgatásra is. Olyan volt, mintha tökön rúgtak volna."

Szóval kezdődik minden előről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • echo #20
    Én is azt a nézetet osztom, hogy az új SW-ok nagyon walt disney-s gyerek filmek lettek. Az utolsóban vannak pozitívumok, de a másik kettő tragikus. Lucas mindenkinek meg akart felelni és ez lett belőle. Szerintem az Indy-ből is családi mozi lesz. Nem is reménykedem.
  • uniu #19
    Mint pl: Jar Jar Binks ?:) Vagy meg ennel is melyebb volt a mondanivaloja ?:)
    Ezt a rendezonek kellett volna mondanod, hogy ne az urcsatakra es a CGI-re koncentraljon... Ezek ez uj reszek gyerekeknek keszultek, es vagy infantiliseknek. A SW vilaganak rajongotabora nem a tizenevesekbol tevodik ossze...
  • DJ Boss #18
    Nem nagyon vágod a filmes dolgokat, ugye?
    Mit gondolsz te? Hogy a film az Lucas pénzéből vagy Spielbergéből készül? Vagy hogy "Stevie", mint rendező beleszól? A producer kezében az egész film, ő felvigyázza a film készítését az első szögtől az utolsó kattintásig, a gyártó a pénzzel felelősséget ad a producernek (kicsit túloztam :)) Ugyan a készítők közt ott az Amblin Entertainment (Spielberg), meg ott a Lucasfilm Ltd., de a pénzt a Paramount adja. Arról nem is beszélve, hogy Spielberg a legtöbb filmjét az IL&M-kel meg a SkywalkerSound-dal karöltve készítette, amik Lucason keresztül adottak a számára. Pl. ezek nélkül is igen ratyi lenne a film (abba ne menjünk bele, h kivel lehetne még csinálni a trükköket).
    Lényeg: Spielberg itt kis hal, Lucas meg a nagy. Azt persze nem vonom kétségbe, hogy talán rosszul döntött Lucas. Az lehet. Nekem pl. csak a Sithek bosszúja keltette fel igazán az érdeklődésemet, de az legalább tűrhető lett. Mindketten értenek a filmekhez, rossz ezért nem lesz.
  • Kindred Blades #17
    Egy scifinek aranyos a film, de jogosan "fikázza", lévén ez az egykori, nagy hírnevű Star Wars folytatása hivatott lenni, és így voltak bizonyos elvárások, amiket nem teljesített (mert egy részét nem is teljesíthette)
  • Kindred Blades #16
    Talán ha Lucas is túltette volna magát a fénykardpárbajokon és a CG-n, no meg az ember szájába rágott tanulságokon (egyetértek, volt mélyebb tartalma is a filmnek, de ezt oly szélsőségesen, oly felületesen közelítette meg néhol, hogy azt fájdalom volt nézni), akkor a "régi" sw fanoknak illetve kedvelőknek is tetszett volna. Persze ez már régi vita, láthatóan két táborra szakadt a fenti közösség, ezt már nem lehet visszacsinálni. De volt egy pár remekül megrendezett jelenet is benne, csak a maradék másfél órákat sajnáltam :D
    De azért remélem, nem szednek elő egy tejfölszőke kisgyereket, aki az áldott jóság lehelletét akarja a szívünkbe lopni, vagy egy asszonyt, aki a szerelme elvesztése felett érzett fájdalomba hal bele (ami egyébként annyira nonsense, tekintve, hogy éppen gyermeknek adott életet, és... no mindegy, kár megint belemenni.)
    Remélem, hogy az új Indy forgatókönyve azért lett visszadobva, mert nem volt elég fordulatos, és nem azért, mert a manapság kötelező erkölcsi tanulság hiányzott.
    Most komolyan, miért szeretjük Indiana Jonest? A mély mondanivaló vagy a kalandjai láttán megélt pár órányi gondtalan szórakozás miatt? Boldog lennék, ha ez utóbbi vezetné az említett úr kezét, mert nem lehet minden film A holtak útja.
  • Acheron #15
    Attól mert neked maga az egész Star Wars története nem tetszik az oké,de addig nem hiszem hogy fikáznod kéne amíg világszerte ennyi rajongója van.Csak lehet benne valami,ha világsazerte ennyien ismerik és szeretik nem?Én úgy vagyok vele ha valamilyen film nem tetszik és gyerekesnek tartom akkor egyszerűen lexarom!Ilyen pl a Harry Potter,meg a Ruhászszekrény vagy mi Az szerintem gyerekeknek való!
    Persze ha megnéztem és mégsem tetszett akkor jogos lehet a kritika,de azt is kúltúráltabban b*zd meg! Ezt most nem neked mondtam mert semmi kifogásolni való nem volt a hozzászólásodban.
  • SonicBoom #14
    Lucas egy elhollywoodizálodott idióta. utálom amit az saját szüleményével csinált (StarWars).

    Vallás meg filozófia? Szvsz nem ugyanazt a filmet néztük. Én úgy láttam, egy disney szintű gyerekmese az egész, de annak is gyenge.
  • pauly #13
    Csak nehogy az legyen hogy utánna meg már tényleg nagyon öreg lesz hozzá Ford bácsi :(
    Ebben ugye Connery,meg Karen Allen(Marion) is szerepelni fog?Legalábbis régebben még úgy volt,nem?
    Amúgy azt nem is tudtam,hogy Ford meg Connery között csak 12 év van :))
  • pedrohsi #12
    én látom a párhuzamokat: csináltak egy gyerekes előzményt, hogy az ifjabb korosztályokból jó sok lóvét lehúzzanak (figurák, könyvek, poszterek, DVD, anyámkínja, stb.) - elég világos, nemde?
  • Loverman #11
    az az érdekes, hogy az Indy sorozat alapvetően Spielberg "gyermeke", csak ugye jóban vannak Lucassal és manapság mindent együtt csinálnak (főleg produceri szinten). Szal szerintem Stevie mondhatta volna azt Lucas nemtetszésére hogy "Leszarom". Lett volna elég pénze nélküle is megcsináéni ha ezen besértődik.