SG.hu

Kereskedelmi IPTV szolgáltatást indít a T-Online

A T-Online - itthon elsőként - november 6-tól megkezdi IP televíziós szolgáltatását. A T-Home TV a "hagyományos" tévézéshez képest új élményt ígér - a már meglévő tévékészüléken, számítógép közbeiktatása nélkül.

A szolgáltatások (digitális videotéka, műsorfelvevő, elektronikus műsorújság, megállítható adás, gyerekzár, kép a képben funkció, számla és csomaginformáció) a televízió képernyőjén megjelenő, könnyen kezelhető, magyar nyelvű menürendszeren keresztül, az IPTV vevőegység (set-top-box) segítségével, távirányító vezérlésével érhetők el.

A folyamatosan frissülő elektronikus műsorújság lehetővé teszi, hogy az újságban található programokat egy gombnyomással felvegyük, sőt a készüléket akár sorozatok felvételére is beállíthassuk. Egyetlen gomb megnyomásával rögzíthetjük az adást - az IPTV vevőegységben található merevlemezre, vagyis külön videomagnó használata nélkül, összesen körülbelül 90 óra hosszúságban. A felvétel közben pedig egy másik műsort is nézhetünk, sőt akár két műsort is felvehetünk egyszerre.



A T-Home TV kínálatában megtalálhatóak a legnézettebb tévécsatornák (mint például az RTL Klub, a TV2, a Viasat3) és a kábeles, illetve műholdas tévészolgáltatásokból jól ismert népszerű csatornák többsége is (például AXN, Discovery Channel, National Geographic Channel, Sport1, Sport2). Az Alap csomag mintegy 24, a Családi csomag pedig mintegy 46 televíziós csatornát tartalmaz majd, és egyes csatornákhoz választható nyelv és teletext is társul. Külön havi előfizetési díj ellenében akár négy mozicsatorna (HBO, HBO2, Cinemax, Cinemax 2) is elérhető, mindez három csomagban (Cinemax Pak, HBO Pak és HBO MaxPak). A T-Home TV részeként a tervek szerint egy, felnőtt csatornákat tartalmazó tematikus tévécsomag is választható lesz, és a későbbiekben további csomagok és műsorok elindítása is várható.

A több száz címből álló digitális videotékában a népszerű európai és amerikai filmek mellett az utóbbi évek magyar filmsikerei (Kontroll, Magyar Vándor, Valami Amerika) és díjnyertes alkotásai, valamint dokumentumfilmek, klasszikus magyar rajzfilmek (például Mézga család, Kérem a következőt, Macskafogó, Gusztáv) is megtalálhatók. Mindezen kívül kedvelt külföldi és magyar előadók koncertfilmjeiből, illetve a legnépszerűbb természet- és dokumentumfilmek közül is válogathatunk. A régebbi filmeket 498 forintért, az újabbakat 598 forintért, a rövidfilmeket pedig 198 forintért nézhetünk meg akár többször is, egy napon keresztül.



Az IPTV technológia lényege, hogy a műsor a háztartásba szélessávú ADSL csatlakozáson, műsorelosztásra dedikált külön csatornán, MPEG4 kódolású IP jelfolyamként érkezik. Az új szolgáltatást - számítógép használata nélkül - a már meglévő tévékészülékre csatlakoztatott IPTV vevőegységgel vehetjük igénybe. E készülék az IP hálózaton keresztül érkező digitális jeleket alakítja át a hagyományos televíziókészüléken élvezhető műsorrá. A szolgáltatás üzembe helyezését a helyszínen a T-Online által megbízott szakemberek végzik el.

Az előfizetéssel a megszokott ADSL-modem helyett egy többfunkciós, univerzális hálózati eszközt, digitális elosztót (home gateway) is kapunk. Az eszköz segítségével a csomaghoz tartozó IPTV vevőegységen kívül egy vagy több számítógépet, egy újabb IPTV vevőegységet, illetve két telefont is a hálózatra lehet csatlakoztatni. A tévénézéssel egy időben így az internetezés és a telefonálás is megoldható, továbbá a tévézés az internet sebességét sem befolyásolja. A digitális elosztó természetesen beépített tűzfallal és vezeték nélküli internet használatot lehetővé tevő modullal is rendelkezik.

A szolgáltatás a Microsoft TV platformra épül, amelyet az internetszolgáltató magyar, vagy angol nyelvű felülettel bocsát a felhasználók rendelkezésére. Kezdetben a Magyar Telekom szolgáltatási területén belül, hat városban (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Székesfehérvár, Pécs és Zalaegerszeg) lesz elérhető a műszakilag alkalmas végpontokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #9
    legutóbb a budaörsi mmárkban láttam egy hatalmas pana tévét...
    rögtön beleszerettem, a 2,4 millás akciós árába is :D

    56" (142cm) volt asszem...

    (ez amúgy nem akart reklám lenni)
  • SirTocy #8
    Hát szerintem azért ha kicsit kiforrja magát, nem lesz ez rossz találmány. Csak kérdés, hogy mikorra "forródik ki" - márha ez bekövetkezik egyáltalán.
  • fokusznyik #7
    Ja és még valami.. állandóan meg benne a winchester, ezért ki kell kapcsolni. A bekapcsolás az kb 5 perc, szoval benyomom a tv-t és amig 2 szer be nem boot-ol nem látok semmit. Elsö körben csak hang, utána konnektor kihuz bedug, és akk lesz csak kép. Amikor leáll a DSL, a képfolyam, akkor 25 sec alatt indul ujra, képzeljetek el TV zés közben, (meccs, krimi) 25 másodperces szüneteket, 1 óra alatt mondjuk 5-öt.
  • fokusznyik #6
    Nálam, megy pár hete az IPTV, a tapasztalat az hogy:
    azóta nem folyamatos a DSL. Van hogy 1-2 percig folyamatos. Ilyenkor amikor megszakad minden elöröl kezdődik, és az internet is leáll, se nagy file küldés fogadás, se msn, se semmi. A csúcs az 7 óra volt, de az átlag 5 perc. Igy nem lehet TV-t nézni. Kicsi a programválaszték. Nincs se orosz adó, se viasat3. Se tudományos, se semmi. Valahogy úgy gondolnám hogy 100-200 féle adónek kellene lennie, vagy végtelennek, mert ugye itt semmi nem korlátozza. Filmkínálat. Hát nemlátom hogy miért nem 10.000 féle film van. Engem pl érdekelne a Zabriskie point, vagy a Bredow lovag nadrágja, de ilyen filmek nem férnek be abba a pár 100-ba. A DC++ on van akinek több filmje van egy pucér otthoni gépen. Szoval ez itt most nálam teszt, de nekem igy nem teccik. Fokusznyik
  • z11 #5
    röviden:
    router+set-top box+dsl -->internet,iptv,voip,wlan.
    router: 2 pc, 1 wlan, 2 tel.,usb.
    setbox: scart,sztereo kimenet,s-video kimenet,digitalis ki-be(mühold,kábel),usb.
    adsl: (2Mbit/s)
    Ja igen: szerezz egy jó nagy tv-t, mert azon jól érvényesül a kiváló minöségü kép!
    .z
  • Devil Alien #4
    http://www.hwsw.hu/hirek/32275/T-Home_IPTV_novemberi_indulas.html

    "A szolgáltatás igen kedvező, versenyképesnek tűnő árakkal indul: egy éves hűségidőszak vállalása esetén az Alap csomagért (24 csatorna) 3490 forintot, a Családi csomagért (46 csatorna) pedig 4990 forintot kell fizetni, amely ár a hűségszerződés teljes időtartama alatt érvényes marad. A televíziós csomagok hoz az HBO Pak és az HBO MaxPak akciós áron (1999, illetve 2999 Ft) rendelhetők meg a T-Home szolgáltatás indulásakor."

    nem sokkal drágább, mint egy mostani kábel tv. még a végén lehet megéri
  • akyyy #3
    jah, kitudja menynim, + gondolom ehez tv iskell, vagy ez az a készülék?
  • Sanyix #2
    Hát ha HD minőségű lenne, még érdemes is lenne váltani, persze ha normális áron van, ami a t-nél lehetetlen dolog.
  • BandiG #1
    Ez a része szép és jó, már csak a mennyiért kérdése maradt nyitott, pedig ez lenne a lényeg.