Ötvös Tibor

2010-ben jön A hobbit?

Úgy tűnik, a New Line Cinema titokban mégis előkészíti A hobbit című Tolkien könyv megfilmesítését. Arról nem szól a fáma, hogy vajon Peter Jackson milyen minőségben fog feltűnni a filmben.

Jackson eddig négy alkalommal bizonyította, hogy képes tisztelettel és alázattal nyúlni egy klasszikushoz. Az első három ugye a világhírt hozó A Gyűrűk Ura-trilógia, míg legutóbb a King Kong remake-je aratott osztatlan sikert.

Frodóék története után - többnyire pletyka szinten - felmerült a lehetőség, miszerint Jackson megfilmesíti Tolkien másik klasszikusát, mely A hobbit címet viseli. Akkor ezt a rendező nem kívánta megerősíteni és mivel láthatóan a majom-kaland tette ki minden idejét, mindenki lemondott a filmről.


Színházban már feldolgozták a művet

Ám most úgy tűnik, hogy a New Line Cinema mégis filmre viszi A Gyűrűk Ura előzményeként is szolgáló történetet. Az interneten ugyanis feltűnt egy, a New Line berkeiben emlegetett megjelenési dátum, mely szerint A hobbit 2010-ben kerül a mozikba.

Ám arról nem tudni semmit, hogy Jackson mekkora részt vesz ki a produkcióból, vagy hogy egyáltalán részt vesz-e benne. Mindenesetre reménykedjünk, hogy az illetékesek meggyőzik a szakállas rendezőt, hogy a Halo produceri és a The Lovely Bones direktori feladatai után vállalja el ezt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Esrohnoil #16
    Egyébként elég átlátszó hamisítvány lett...
  • Esrohnoil #15
    Pont ezt akartam írni. :)
  • Sil78 #14
    Az a trailer nem valódi, hanem egy rajongók által több filmből összevágott ügyes hamisítvány.
  • ProGabe #13
    "de mint rendező PJ nagyon gyenge"
    no comment,de nagyon,mert kapnék 1-2 warnt
  • immovable #12
    Hát van benne vmi amit mondasz, bár nekem bejönn és ha abból készítene vki filmet, abban lennének csak az igazán ütős csatajelenetek, lásd: morgoth és balrogjai az egyik oldalon, tündék és egy két isten a túloldalon!!!4 Kis is volt abban a harc istene akinek a birkozás volt a szórakozás és mindenen kacagott, Tulkas? vagy kicsoda, aki lenyomta morgoth-t vagy másik nevén melkor-t!
  • Juszufka #11
    A Hobbitot meg a GYU-t is kétszer olvastam végig, de a Szilmariloktól beállt az agyhalál. Nem csodálom, hogy J.R.R Tolkien nem, csak Cristopher az apja halála után adatta ki. Az egy jegyzet, egy érdekesség, de regényként gyengélkedik. Mire megismernél egy szereplőt és megjegyzed a családfáját, meghal.
  • Addiso #10
    Én nagyon remélem, hogy PJ lejön a Tolkien világról, és valaki más rendezi majd meg a Silmarilok történetét.

    A weta nagyon jó dolgokat ad ki a keze közül ha van rá elég idejük, de mint rendező PJ nagyon gyenge (lásd George Lucas).
  • Szaruman #9
    Nekem kb 3 hónapja van egy trailerem (annak nevezik). Abban az van, h 2006 dec 9.
  • immovable #8
    Várjuk!!!4
    Nagyon jó könyv, s ha PJ rendezi akkor sztem jó is lesz a film!
    A Silmarilok-ot is leforgathatnák, bár az csak a fanoknak jönne be sztem, bár a fene tudja, de az nem menne egy filmben azt le kéne osztani minimum 3 részre! De én értékelném nagyon!
  • Sil78 #7
    Idén meg fog jelenni még egy kiadás, Alan Lee illusztrációival és teljesen új fordításban.

    Kíváncsi lennék egyébként ennek a hírnek a forrására, ezzel a dátummal még nem találkoztam sehol. Pár napja volt egy olyan pletyka, hogy valaki látott a New Line-nál egy határidőnaplóban egy "Hobbit" bejegyzést 2007 júliusra, de azt sem lehet tudni, hogy mit takar, és hogy egyáltalán igaz-e. Nem volt hír arról sem, hogy megoldódtak volna a jogi problémák (ugyan a megfilmesítés jogai a New Line-nál vannak, a film forgalmazásáé viszont az MGM-nél)...