Ötvös Tibor

A Legendary Pictures kezében Superman sorsa?

Alan Horn, a Warner Bros stúdió elnöke interjújában pozitívan nyilatkozott a Superman visszatér gyenge szerepléséről. Ám a folytatás sorsa a Legendary Pictures kezében van. A kis stúdió ugyanis 50%-os részesedést tudhat magáénak a filmből.

Horn teljesen másként látja a világot, mint egy átlagos mozikritikus vagy rajongó. A Los Angeles Timesnak adott interjújában ugyanis pozitívan nyilatkozott a Bryan Singer rendezte Superman visszatér fogadtatásáról.

"Horn azt várta, hogy a Superman visszatér 400 millió körül fog jövedelmezni" - nyilatkozta az egyik bennfentes. "Úgy remélte, hogy a film többet hoz majd be, mint a tavalyi sikerfilm, a Batman: Kezdődik!". Tévedett: a Superman-film összbevétele a 350 millió dollárt sem érte el.

"Úgy vélem, hogy nagyon sikeres volt a film, bár minimum 500 millió dolláros bevételre számítottam" - mondta el Horn. "Elismerem, hogy nem ártott volna kicsit több akció a moziba, mert így a fiatalabb generációt abszolút nem érdekelte a film. Ettől függetlenül további bizalmat szavazunk Bryannek (B. Singer, a rendező) és a Superman-sorozatnak."

Horn elismerte, hogy ez az év nem úgy sikeredett a WB-nek, mint az elsőre jósolták. Mint az tudvalevő, a stúdió nevéhez fűződnek az idei év legnagyobb buktái (Poseidon, Superman visszatér, Lány a vízben). A kimutatások szerint ezen filmek közel 120 millió dolláros veszteséget jelentettek a stúdiónak és partnereinek.

Ám a film készítésébe a legnagyobb beleszólással a Legendary Pictures rendelkezik. Az 50%-os részesedéssel rendelkező stúdiócska - a legfrissebb hírek szerint - nem igazán akar belemenni egy újabb kétesélyes gigaköltségvetésű produkcióba. Lehet, hogy nem lesz több Superman-film?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Babidi #14
    ja. emberek játszották oda számítógéppel a film nagy részét. a színészek közül is Kevin Spacey, mint Lex Luthor, és Brandon Routh, mint Superman játszották rendesen az alakitást, de semmi több.
  • zseko #13
    Emberek játszottak, és nem számítógépes effektek.
  • Babidi #12
    Csatlakozom az előttem felszólalokhoz, és gyarapitom azok számát, kik azt nyílatkozták, h. a régi Supermanak - a Christopher Reeve által megformáltak - jobban tetszettek. Ha bár az én részemről azért, mert az akkori efektek és kellékek valóságosak voltak, és nem számítógéppel lettek oda varázsolva, mint a mai legtöbb filmben.
    Az akkori színészi teljesitmény is számomra jobb volt, mint a maiaké. Brandon Routh a hős szerepét jól formálta meg, ám Clark személyiségét nem tudta annyira vissza adni mint C. R. annak idején.
    Ami viszont fura azért számomra, h. nem tudnak újat felmutatni.
    Az első Superman - The movieban Luthor földhöz akar jutni, atombomba segítségével, míg a Superman visszatérben a kristályok segítségével. A következő részben meg már Zod tábornok tér vissza. Vmi újat nem tudnának kitalálni?
    Jó az újdonság volt ebben az új részben, h. Supermannak van egy fia.
    Ha nem megy máskép meritsenek őtleteket a rajzfilm sorozatból.
  • Chris05 #11
    A régi Superman filmek tényleg jobbak voltak, viszont a régi jelmezek és effektek nevetségesek, de bele kell venni az időkülönbséget is. Egyébként nekem akkor is nagyon tetszett volna a film, ha Superman egész idő alatt krumplit pucolt volna otthon, Smallville-ben, annyira szeretem ezt a képregényfigurát.
  • Csacsis #10
    Gyenge lett a film:
    1:Vontatott, lassú, eléggé gyenge, néhol illogikus történetmenet.
    2:Lex Luthor már jobb egy fokkal, mint volt, de továbbra sem a képregénybeli Főellenfelet testesíti meg. Nincs meg az a hatalmas ereje, amit bevethetne superman ellen. Inkább piti bűnözőnek néz ki, akinek szerencsélye van.
    3:Lois Lane-t alakító szinésznő nagyon nem illik a szerepéhez. Egyszerűen nem tűnik Loisnak. (lásd eredeti mozit és "Lois és Clark" tv-sorozatot. Plusz képregény)
    4: Tényleg kevés volt benne a Supetman féle "szuperhősös megmentemavilágot" jelenet ahhoz képet, hogy sztori sem volt igazából. (legalább az egyik legyen már hogy legyen miért nézni)

    Bár! Az első 6 percnyi Intro az FENOMENÁLIS!!!
  • winnie #9
    régi sm-filmek klasszikusok, ezt úgysem te döntöd el. nem tetszettek neked, nagy dolog.
  • Harly18 #8
    Milyen effekteket várnál el egy ilyen "idős" filmtől?
  • vg #7
    Kult státuszban... hogyne! Tisztelem Christopher Reeve munkásságát, de azok a Superman filmek szarok voltak!
  • 0Hanga #6
    Nekem tetszett rosszabbra számítottam. De a régebbiek jobbak voltak. A szinészi teljesítményben mindenképpen.
  • GErYkE83 #5
    Haver, nemsemmi vagy az egyszer biztos, nem szoktam igazából a korra hivatkozni de te biztos nem régen kezdtél filmeket nézni...aki régebben látta a Superman vagy más filmeket annak még most is nagyon szórakoztató és kult státuszban helyezkedik el a film, főleg Christopher Reeve-el a főszerepben.