Ötvös Tibor

Szűkül Harry Potter baráti köre

J.K. Rowling újabb meglepetéssel döbbentette meg a rajongókat. A legújabb hírek szerint ugyanis a népszerű sorozat hetedik, befejező könyvében újabb két főhőssel végez.

Lehet szeretni vagy utálni, de tény, hogy a mai generáció egyik leghíresebb alakja a Roxforton tanuló szemüveges varázslótanonc, Harry Potter. A nevével ellátott médiatermékek - legyen játék vagy film - mind világsikerek, a könyvsorozat pedig mára klasszikussá vált.

Az eleinte kedves mesének induló történet a negyedik részre alaposan bedurvult, és a java még hátra van. Az írónő ugyanis egy interjújában elárulta, hogy a hetedik, befejező regényben újabb két főszereplővel végez. "Az első történet befejezése után rögtön megírtam a záró részt is, melyet eltettem az egyik fiókomba" - nyilatkozta Rowling. "Akkor még mindössze egyetlen karaktert akartam eltávolítani, ám mostanra két főszereplőtől veszünk véres búcsút."

Ezután az írónő elejtett egy mondatot, melytől sok rajongó ereiben megfagyott a vér. "Teljességgel megértem azokat a szerzőket, akik végeznek főhősükkel. Ez a legegyszerűbb módja a kalózirományok megelőzésének. A hatodik rész írása közben jutott eszembe, hogy talán végezhetnék Harryvel."

Természetesen folynak az ötödik film munkálatai is. A Harry Potter és a Főnix Rendje direktora David Yates lesz. A főszerepekben visszatér Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint is. Voldemortot ismét Ralph Fiennes személyesíti meg. Új szereplő a Vera Drakeből megismert Imelda Staunton, aki Dolores Umbridge karakterét kelti életre. Elkezdődtek emellett a Harry Potter és a Félvér Herceg forgatásának előkészületei is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #27
    Illet volna Spoilerbe tenni a mondókádat.
  • Berny991 #26
    szerintem tudjátok mi lesz? ugye azt írta j.k rowling h 2 fontos szereplő meghal. és az a 2 harry és voldemort lesz, mégpedig azért mer sztem harry 1 horcrux és megöli magát és így voldemort meghal, mert az összes horcrux elpusztult.
  • 0Hanga #25
    Azt tudom, hogy az elejétől 7 részt tervezett. Nem erről van szó, hanem arról, ha csak azért öli meg Potter kölyköt, hogy ne legyen folytatás hát az eléggé nevetséges. S én erre értettem, hogy mindent lehet folytatni. Már mint, ha meg hal a főszereplő akkor is lehet folytatni főleg hogy egy ilyen világban, ahol ez történet játszodik.

    Én sem szeretném, ha elhúznák mint valami szapanoperát.
    Akkor inkább adja be a kulcsot.
  • Cat 02 #24
    "és Harry felébredt álmából..."
  • winters123 #23
    a legelső résznél kiderült hogy 7 részes lesz. nincs itt semmiféle kényszerítő erő. A történetre se mondhatni hogy nyújtják mint a rétest.
  • Esrohnoil #22
    Harry Kókler és az epeköve.
    Elejétől fogva tudni lehetett h. meg kell halnia. :)
  • 0Hanga #21
    Lucas példájával csak azt szeretem volna mondani, hogy soha sem csinálta volna meg az első részket, ha nem éri őt valami kényszerítő erő , jó lehet, hogy ez most nem a pénz volt, de szerintem ez is közrejátszott.

    Az, hogy gazdagabb a mint a királynő az csak feltételsen igaz. Mivel ha azt nézük az írónő sokkal könnyebben elveszítheti a pénzét mint Anglia uralkodója.
    Szerintem ez is egy kapány fogás,(már mint, hogy Harry bedobja kulcsot) hogy minél többen várják a 7. részt és minnél többen vegyék meg a könnyvet.
  • Garga Pitic #20
    "Csak egy maradhat!!!"
    :)
  • gyuri12 #19
    hagy dögöljenek csak
  • loryb #18
    Hja! Az egyik lap is lehozta, hogy Harry Potter meghal!