SG.hu

Hatalmas változások a mozipiacon

Megválik az InterCom a Hollywood Multiplex moziláncától és a Kossuth filmszínháztól is - tudta meg a Népszabadság.

A vevő a két legforgalmasabb multiplexének, a Westendnek és a Mammutnak a tulajdonosa, a Palace Cinemas. Az üzletet még nem véglegesítették, Lovász Andrea, a cég képviselője úgy fogalmazott, hogy még semmi sem hivatalos, jelenleg is folynak a tárgyalások. A szakma azonban az üzletet biztosra veszi.

Érdekesség, hogy nem is olyan rég az InterCom még vásárolni akart: ők is versenyben voltak a tavaly októberben a Budapest Film által értékesített Mammut mozikért. Ha az üzlet létrejön, a Palace Cinemas akár monopolpozícióba kerülhet, a fővárosban mindenképp. A becslések szerint a nézők mintegy 80 százaléka a Palace vendége lesz, míg vidéken ez a szám csupán 40 százalék körülinek ígérkezik - itt ugyanis az izraeli székhelyű Cinema City hálózat a piacvezető.

Míg a mozipiacot nem is olyan régen még a multiplex-építési láz uralta, az utóbbi fél évben nagyot fordult a világ - idén januárban például a már említett Cinema City nem eladta, hanem egyszerűen bezárta egyik többtermesét. Ennek oka, hogy tavaly csaknem 15 százalékkal kevesebb belépőt adtak el, mint 2004-ben - ez milliárdos nagyságrendű bevételkiesés az üzemeltetőknek és a forgalmazóknak.

Kérdés: ha a számok az idén is így alakulnak, milyen következményekkel számolhatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Xtreme91 #11
    hali!! kersek egy filmet csak nem tudom a cimét,de vm ernest v ernie v kiröl szól aki ilyen szerencsétlen.van több része is a filmnek van vm csodacipőröl szól.ha valaki tudja a filmek teljes cimét az LÉCCI irja le nekem e-mailon.cimem: [email protected]
  • blakshep #10
    azé a kossuth eddig egy elégjó kis mozi volt.
  • atothhu #9
    sokaljuk=sokalljuk . . . bocs
  • atothhu #8
    Beruházás, üzemeltetés, személyzet . . . szinted mennyiért kéne adniuk a jegyet? Az még nem fordult meg a fejedben, hogy valahol fent, azok akiket mi választunk, nem csinálják jól, és nem élünk úgy, hogy ne sokaljuk? . . . Azt hiszem ha viszonylag fiatalon ki tudnál alakítani megfelelő életkörülményeket, és még hozzá jól is keresnél talán nem is lenne olyan magas az ár. . .

    Mondjuk nálunk mindig fordítva kell mindent vizsgálni . . .
  • SSeth #7
    Végre.
    Nem lesz baj mert a Hollywood Multiplex és a Palace mozik szolgáltatásai között hatalmas szakadék tátong. A palace mozikban lefoglalhatod az interneten a jegyet akár két hétre előre és oda ahova te akarod. Nem kell telefonálgatni meg harcolni a jegyért. Palace weboldal... ez a film, oda kérek két jegyet. És jön az sms vagy mail, hogy le van foglalva. Hollywood Multiplex oldalán megpróbálom lefoglalni... akkor Ő akarja megmondani, hogy én hova szeretnék ülni. Nem választhatom ki hanem random és ha nem tetszik a hely akkor visszadob két oldallal és kezdhetem előről az egészet majd pedig felajánlja ugyanazt a helyet:-) Mellesleg nem lehet egy hétre előre jegyet foglalni amikor ugye még vélhetően van hely oda ahova ülni szeretnék. Remélem elkezdődik a Palace-osítás.
  • kandeláber #6
    Eddig sem volt verseny, pár hónapja szabott ki jó nagy bírságot a Versenyhivatal árkartell miatt.
  • Kingfisher #5
    Én nem sokallom az áraikat, és ha azt veszem ezért élményt is kap az ember. Persze csak egyszeri alkalom, DVD-n meg akárhányszor megnézi az ember, de DVD-hez nem árt egy jobb felszerelés, ami megintcsak drága. Manapság nem olyan jó a filmkínálat (erről nem a mozik tehetnek), hogy ne lehessen havonta 1x elmenni egy filmre. Többet úgysem érdemes megnézni.
  • mellon #4
    Én is Palace mozikba járok, mert azok vannak a legközelebb, és megfelelő a szinvonaluk. Reméllem ez a vásárlás (ha lessz) nem negatívan fog hatni.
  • winnie #3
    új udvart, pl.

    sajnos, ha egy kézbe kerülnek a mozik az nem tezs jót a versenynek, de az árak miatt sírni álságos, hiszen már évek óta változatlanok. (tipikus, megjegyzem)
  • Botond #2
    Mit zártak be?