Ötvös Tibor

Az InterCom áprilisi ajánlata

Az InterCom áprilisi kínálata is igen kecsegtető. Szinte az összes műfaj képviselteti magát jövő hónaptól a mozik műsorfüzetében: dráma, akció-thriller, vígjáték és képregényfeldolgozás.

Nézzük először a legkomolyabb filmet a kínálatból. Ez pedig az idén öt Oscar-díjra jelölt életrajzi dráma, a Capote. A főszereplő, Philip Seymour Hoffman alakítja az újságírót, amely alakítást az Akadémia díjjal jutalmazta. A film hazai bemutatója április 6-án lesz, a mozik vásznain pedig feliratos változatban lesz látható.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Truman Capote 1959-ben 35 éves. A The New Yorker írója; elkényeztetett, sikeres, önelégült ember, aki elvárja és meg is kapja kollégái hódolatát. Egy távoli kis faluba, a Kansas állambeli Halcombba utazik, hogy cikket írjon egy négytagú család kegyetlen és értelmetlen meggyilkolásáról. Ám a kirándulás sokkal többet hoz, mint egy cikket: életre szóló, feledhetetlen élményt. Egyszerre borzasztó és különleges emléket. És végül egy klasszikus regényt: a Hidegvérrelt.

A következő egy akció-thriller, a Tűzfal. A főszereplő Harrison Ford, akinek ez az első mozifilmje a 2003-as bukta, a Hollywoodi őrjárat óta. Ám ezzel sem tudta visszaszerezni rajongóit, a film ugyanis mérsékelt sikert aratott. Nehezen megkeresett pénzünket április 6-tól válthatjuk be mozijegyre.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A számítógépek biztonsági szakértője, Jack Stanfield a Seattle városi Landrock Pacific Banknak dolgozik. Az általa létrehozott rendszerek, hozzáférési kódok és tűzfalak védik a bank értékeit a külső behatolók ellen. Feleségével, az építész Beth-el és két kis gyermekével a városon kívül fekvő tengerparti városkában élnek. Van azonban Jack életében és rendszerében egy gyenge pont, amire nem is gondolt: ő maga. Bill Cox ugyanis egy kerek éve figyeli a férfit, majd mikor elérkezettnek látja az időt, embereivel túszul ejti Bethet és a gyerekeket. Így tudja Jacket zsarolni, hogy segítsen ellopni 100 millió dollárt a Landrock Pacific Banktól.

Április 13-án kerül a mozikba az új A Rózsaszín Párduc, az 1963-ban indult klasszikus vígjáték Steve Martin-féle változata. A Peter Sellers alakításának köszönhetően kultikus alakká vált Clouseau felügyelőt már többször próbálták feltámasztani, ám eddig még mindenkinek beletört a bicskája. A XXI. század első Clouseauja az amerikaiak egyik kedvenc színésze, Steve Martin. A hazai mozikban magyar szinkronnal élvezhetjük a vígjátékot.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Jacques Clouseau a francia rendőrség egyik legszerencsétlenebb alakja. Egy Párizstól távol fekvő kisvárosban "göngyölíti" fel a helyi bűnügyeket. Ám egy esemény megváltoztatja az ő és környezete életét. A Franciaország - Kína világbajnoki selejtezőmérkőzésen a francia csapat vezetőedzőjét, Yves Gluant-t a több ezres közönség szeme láttára meggyilkolják, az ujjáról pedig ellopják a felbecsülhetetlen értékű Rózsaszín Párduc gyémántot. Dreyfus főfelügyelő Clouseaut állítja az ügyre, persze nem minden hátsó szándék nélkül. Terve szerint Clouseau elvonja a média figyelmét, míg ő összehozza Franciaország legjobb nyomozóit és elfogja a gyilkost. Ám Clouseaut nem szabad lebecsülni!

A negyedik film a hazájában jelenleg legnézettebbnek számító képregényfeldolgozás, a V, mint vérbosszú. A Wachowski-testvérek nevével fémjelzett akciófilm főszerepében a Mátrix-trilógia Smith ügynöke, Hugo Weaving és mindenki Amidala királynője, Natalie Portman látható. A hazai mozikban április 20-án kezdődik a bosszúhadjárat, feliratos változatban.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Helyszín Anglia, valamikor a közeljövőben. Az országban diktatúra van, a tévéből dől a propaganda, mindenkit rettegésben tartanak a titkosrendőrség pribékjei. Eveyt, a fiatal lányt egy este elkapják az utcán és a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi egy négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt arra készült, hogy levegőbe röpíti a parlamentet, és az országot megszabadítja a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, és az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi féktelen bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes: november 5-én fel akarja robbantani a parlamentet.

Az ehavi utolsó bemutató a Maradj!. A tavalyi év egyik legérdekesebb hollywoodi pszichothrillere végre hozzánk is eljutott. A film főszerepeiben olyan világsztárok láthatóak, mint A szigettel csúnyát buktázó Ewan McGregor és az óriásmajommal karrierje csúcsára érő Naomi Watts. A film április 27-én kerül a mozikba, feliratos változatban.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A film középpontjában a lelkiismeretes New York-i pszichiáter, Sam Foster áll, aki minden igyekezetével azon van, hogy megakadályozza fiatal páciense, Henry Lethem öngyilkosságát, amelyet az 21 éves születésnapjának estéjén szándékozik elkövetni. Amint Sam egyre mélyebbre hatol Henry életének és tudatalattijának labirintusába, eleinte csupán képzőművész barátnőjével és volt betegével, Lilával való kapcsolatát befolyásolja.

Hamarosan azonban Sam racionális világfelfogása is omladozni kezd. A férfi szürreális események részese lesz, melyek helyszíne az álomvilággá átlényegült Manhattan. Sam immár képtelen megkülönböztetni a valóságot az elméjében végbemenő történésektől és azt sem tudja megragadni, hol végződik az ő, és hol kezdődik Henry világa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vg #4
    A Stay és a Capote már kijött DVDRip-ben... Megérdemlik a magyar mozik (es a forgalmazok a kevesebb bevételt), hogy a csöd szélére kerültek. Ma már egyszerüen elfogadhatatlan, hogy hónapig kell várni egy-egy filmre!
  • schrank #3
    kppincsák a hannibált koppincsák
  • 5i #2
    A párduc nem:)
  • kandeláber #1
    Minden feliratos?