Ötvös Tibor

Mélypont a pesti multikban

A múlt héten már megkongattuk a vészharangot, ám most az akkori silány eredményt is alulmúlták a budapesti mozik. A premierfilmek kíméletlenül megbuktak és a már veteránnak számító címek is rosszabbul teljesítettek, mint egy hete.

Ezt senki nem hitte volna: a múlt hétvégén már alaposan megcsappant a budapesti mozik bevétele, ám a mostani, 58. hétvége még ezt az eredményt is képes volt alulmúlni. Újból - immáron zsinórban másodszor - kijelenthetjük, hogy ez a hétvége produkálta idén a legkevesebb nézőszámot.

Meglepetésre a Disney-Pixar duó animációs filmje, a Verdák - a kedvező kritikai visszahangok ellenére - Pesten nagyot bukott. A számokat tekintve kijelenthetjük, hogy az autós film az eddigi leggyengébben nyitó Pixar mozi fővárosunkban. A 18 ezres nézőszám közel harmada a Némó nyomában nyitányának. Kritikánk itt olvasható a filmről.


Porból lettünk, porrá leszünk

Második helyen áll A Da Vinci kód, melynek képsorai szinte üres termekben pörögtek - alig 6 ezren váltottak rá jegyet. A bronzérmet az X-Men: Az ellenállás vége szerezte meg 3500 nézővel.

A hétvége második premierje, az Ismeretlen hívás is bukott egy embereset. 3250 nézőjével csupán a negyedik helyen tudott kezdeni, ami bizony elég szerény teljesítmény. Talán a VB végeztével többen is kíváncsiak lesznek a filmre. Kritikánk már olvasható a filmről.


360 Ft+ÁFA/perc, úgyhogy beszélj csak

A thrillert egy horror, az Ómen újkori feldolgozása követi alig 3 ezer nézővel. Az eltakarítónő a hatodik helyet foglalja el, míg őt a hét harmadik bemutatója, A velencei kalmár követi. A Shakespeare-műből készített, világsztárokkal telezsúfolt alkotás sem vonzotta a komolyabb hangvételű filmek iránt érdeklődőket, így ez a premier is bukott egyet.


Nincs sebhely az arcomon!

Antonio, a jómódú velencei kereskedő fiatal barátjának, Bassaniónak ad nagy összegű kölcsönt, hogy az ifjú elmehessen Belmontba megkérni a szépséges Portia kezét. Antoniónak nem áll rendelkezésére készpénz, mert minden vagyonát tengeri vállalkozásokba fektette. Barátja kedvéért kölcsönt vesz föl Shylocktól, a zsidó uzsorástól. Shylock nem kér kamatot, ám a kölcsönt rettenetes feltételhez köti: ha Antonio három hónap alatt nem tudja visszafizetni a kérdéses összeget, egy fontnyi húst vághat ki a testéből.

Nyolcadik az Anyám nyakán, míg kilencedik A harag napja. A sort az Anthony Zimmer zárja alig 1000 érdeklődővel.

A mostani hétre sem jut túl sok érdekesség. Tegnap mutatták be a pesti mozikban az idei év egyik legnagyobb bukását, a Wolfgang Petersen kamerája elött játszódó katasztrófafilmet, a Poseidont. A stáblista tele impozáns névvel, az eredményt pedig jövő hétfőn meglátjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morden23 #34
    Aki kritikák alapján ítéli meg, hogy melyik filmet nézze, ne nézze, az vagy nulla egyéni ízélssel rendelkezik, vagy nem igazán érdekli a téma.

    A kritikusok anno a Blade-et nagyon megdícsérték.
    A kritikusok anno "A passió"-ra egy rossz szót nem mertek mondani.

    Lehetne tovább sorolni.
  • 12346 #33
    miért is buta? léteznek kritikák, beszámolók, ami alapján az ember eldöntheti, hogy megnézi-e az adott filmet, avagy sem. ezek a beszámolók, kritikák ugye döntő többségében negatívak egy ideje. + elég 1-2 fos film zsinórban, és máris elmegy az ember kedve a mozitól. így jártunk mi is asszonnyal. gondoltuk a húzós ár ellenére beszokunk talán megint. a második mozizás után bepöccentünk, és úgy döntöttünk inkább nem megyünk moziba megint jó sokáig. kritikán aluli némelyik film... asszem bőven megéri nekem ingyé is ez:/
  • Mike #32
    a bp-i multiplexek azóta kerültek lejtőre, amikor átlépte a jegyár a bűvös 1000 forintos határt
    nem is olyan rég egy jegy akciósan 350, egyébként 5-600 volt (2000 környékén)
    meg is néztem minden filmet :)

    ne feljtsük el ugzanakkor azt sem, hogy műsoros dvd 2000-ben még sehol nem volt kishazánkban, 2003-ban meg 7-8k volt darabja
  • Mike #31
    régebben sok filmet megnéztem moziban, volt amitz többször is
    mára meg egyre több van, amire el akartam menni, de aztán mégis csak DVD lett belőle, moziba már nem mentem el
  • Mike #30
    szerintem egyszerüen drága a mozi
    ha elmegyek negyedmagammal akkor az 7-8k
    ehhez képest ha megveszem DVD-n 3-4k

    és igaz, itt a focivb is
  • ZoliJ #29
    kiaz a hulye, aki ilyen dogmelegben a focivb idejen moziba megy?
  • SSeth #28
    Mélypont? Talán el kellene kezdeni filmet vetíteni a trágya helyett...
    @Winnie! Csak nem a b*thumen-ről?
    És télleg abbahagyták a Reunion-t ahogy mondtad. Le vagyok törve. Mellesleg ha ilyen sorozatokat adnának a mozikban esküszöm többet mennék.
  • Max Damage #27
    Aki sokat keres az többnyire lusta, aki keveset keres az meg nem teheti meg, hogy csak úgy moziba járjon, főleg nem vidékről...! :D
  • winnie #26
    ha az embereket érdeklő film kerül a mozikba, akkor megnézik akármilyen a minősége. mindegy, hogy mikor kerül idehaza mozikba.
  • winnie #25
    ilyen szar filmek mellett ne csodálkozzanak ezen.

    buta. az ember először megnézi a filmet és csak utána döbben rá, hogy sz*r. ez nem úgy működik, hogy már tudja, hogy milyen lesz.