Ötvös Tibor

Készül az Alien vs Predator 2

Érdekes hírek kerültek nyilvánosságra az Alien vs Predator 2 kapcsán. A legfontosabb ezek közül, hogy a 20th Century Fox szeretné, ha Sigourney Weaver is szerepelne a filmben, mint Ripley.

Be kell valljam, hogy mind a Predator, mind az Alien-filmek a kedvenceim közé tartoznak. A "páros" közös mozija, a Paul W. S. Anderson rendezésében készült Alien vs Predator azonban annyira nem fogott meg.

A bevételek azonban elég szépen alakultak, így a gyártó stúdió hamarosan belevág a folytatás készítésébe. Ennek bejelentésekor pár infók elcsepegtettek a sajtó képviselőinek. Ezek szerint a film időrendileg az első rész előtt fog játszódni. Azt nem tudni, pontosan mennyivel.


Tudom, hogy te nyúltad le a cuccom!

A második tény az elsőből fakad. Egyetlen, az Alien vs Predatorban feltűnt emberi szereplő sem fog visszatérni a folytatásban. És most jöjjön az igazi meglepetés. A stúdió szeretné, ha a történetben szerepet kapna az idegenek ősi ellensége, Ripley is. Ám akad egy "kis" gond. A bejelentés elhangzása után Sigourney Weaver kerek perec kijelentette, hogy ő bizony nem hajlandó többé belebújni ebbe a szerepbe. Azt is elmondta, hogy a már jóval korábban bejelentett Alien 5-ben sem biztos, hogy szerepet vállal.

Pedig a 20th Century Fox már ki is tűzte az Alien vs Predator 2 bemutatójának időpontját. Ez pedig egészen pontosan 2007. augusztus 10.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joke 33 #58
    amúgy jah,van egy alien koponya a háttérben,de a másik,amire te azt mondtad,hogy királynő az egy dinoszaurusz koponya.
    és elvileg arra akartak utalni vele,hogy a predik már az őskorban is éltek...
  • Joke 33 #57
    ez most csak vicc,ugye?
  • Garga Pitic #56
    A Space Balls-ban is van utalás az alienekre.
    Ezek után kiváncsi leszek a Fight Club 3-ra :)
  • SZU #55
    Ez de rossz!

    Popcorn mozi után popcorn képregény?? =P
  • bigfoot #54
    nem azon vagyunk kiakadva!
    hanem hogy popcorn mozit csináltak az avp2 ből!
    egyebként a rendező hogy magyarázta hogy 2perc alatt "megszületnek" a kis alienek?
  • SZU #53
    Hi!

    Van utalás a Predator2 filmben is az alienekre, csak mintegy rejtett viccként. Amikor a legvégén a néger nyomozó bemegy a predi hajóra, a háttérben látható egy csomó koponya. Közöttük a figyelmes pausáló észrevehet 2 db. alien és egy kicsit királynőre hajazó koponyát is. Bumm!

    Egyébként azért nem mondhatta Ripley hogy predátor hullát találtak, mert ők még akkor elvileg nem talákoztak predátorokkal. Sőt az emberek sem nagyon, mert akik találkoztak, már nem élnek.

    Az AvP könyveket meg szerintem magyarok írták. De ez nem biztos.
  • kerob #52
    Bocs, de most nem fogom újraolvasni, vizsgaidőszak van, és nem nagyon érek rá, azt a fejezetet pedig háromszor olvastam el, mielőtt elküldtem a hozzászólást.
    Amúgy nekem egy 97-es kiadásban van meg, és egy kék alien van a borítón.
    Én ezen nem óhajtok tovább vitatkozni, mert egyrészt nincs értelme, másrészt inkább örülnöm kéne, hogy ilyen népszerű az ALIEN, és a Predator sorozat(film is & könyv is).
    Inkább sok izgalmat kívánok mindenkinek amikor az AVP 2 -t végre megnézheti.
  • Cvd #51
    Ez a Duch = Weyland nálam megint egy példa erre a forrásmegerőszakolásra. Ez mondjuk legalább nem mondana ellent a filmeknek, ennyiben jobb az Utazó=Predator témának.
    Mondjuk Swarzi szvsz az életben nem játszotta volna Weylandot. Az hogy ők egy személy megintcsak egy ponyvaregényben jött elő, az AVP forgatókönyvébe meg nem nagyon emelnek be ilyen dolgokat egy rakás okból (jogdíjj a könyvírónak, a forgatókönyvíró büszkesége, ésatöbbi). Weyland-ot egyszerűen csak azért játszotta Henriksen mert volt már színészi múltja a történetben így be szerették volna tenni, és mivel (a jövőbeni) Weyland a saját külsejére alkotta meg Bishopot, akár hasonlíthat is a jelenbeli Weylandra, vagyis az elődjére. De attól még nyilvánvalóan két karakterről van szó, ilyenformán ez szvsz teljesen rendben volt. Viszont erről jut eszembe, mégiscsak ellentmond a Duch=Weyland elmélet a filmeknek, elvégre Duch világéletében katona volt, Weyland meg mérnök.
    Ettől függetlenül nem akarom lefikázni a ponyvaregényeket, és is olvastam párat, de a témában jövő filmekkel valszeg nem nagyon lehet majd összefésülni őket.
  • Chris05 #50
    Jó kis könyvek vannak, elég szövevényes cselekménnyel (Én kb. 9-et olvastam, vegyesen Alien, Predator, AvP könyveket). Ajánlom mindenkinek.
  • Chris05 #49
    Semmilyen, ismétlem semmilyen utalás nincs rá az első könyvben, hogy Predator lenne az idegen, aki lezuhan az LV 426-ra. Eleve nem is úgy néz ki, mint aki Predator lenne, de abban igazatok van, hogy ez önmagában nem jelent semmit. Az Alien kb 2450 körül kezdődik, elég csak a technikát megnézni a filmben (Most vonatkoztassunk el a filmes megvalósításától, nem tavaly készült az alkotás). Ezzel szemben az AvP a "jelenben" játszódik +-10 év eltéréssel. Szóval Ripley feltünése eléggé logikátlan lenne. Innen nézve ki ő? Még meg sem született. Bishop karaktere pedig a valóságban Mr. Weyland, aki technikailag Arnold (Duch) lenne, olvassatok utána, ha nem hiszitek. Miután több évig küzdött a rákkal feltaláltak egy módszert, amivel android-ember hibriddé vált. A történet szerint övé a Weyland-Jutani (nem biztos, hogy így írják). Nyilván azért játszotta Lance Henriksen, mert azért egy kormányzó ilyet nem vállal, de a könyvekben Duch lesz Mr. Weyland. Egyébként még az eredeti kommandót is "újrakreáltatja", és Predatorokra vadásznak (Természetesen az űrben). Találatot kap egy Predator hajó, és egy közeli - ember lakta - planétára zuhan, ahol folytatódik a harc. Közben az ottani emberek kapnak egy kis Alien-cumit, szóval bekapcsolódnak ők is a küzdelembe.