Napi Online

Több száz embert bocsájt el az MTV

Az MTV-nél zajló munkaerő-gazdálkodás átszervezésén 0,5-1 milliárd forintot spórolhat a társaság, amelyet közszolgálati műsorok készítésére szeretne fordítani.

Az MTV a hetekben gyökeresen átalakítja munkaerő-gazdálkodását, ami az előzetes becslések szerint 0,5-1 milliárd forint megtakarítást eredményez. Az így felszabaduló forrásokat a társaság közszolgálati feladatainak kiteljesítésére, értékes közszolgálati műsorok előállítására fordítják - tájékoztatott érdeklődésünkre az MTV illetékese.

A köztévé alapvetően belsős munkatársakkal akarja működtetni két csatornáját. Az MTV jelenleg határozatlan és határozott idejű munkaszerződéssel, megbízási szerződéssel, vállalkozói szerződéssel és eseti felkérővel alkalmaz munkatársakat, azaz vásárol munkaerőt. A határozott, illetve határozatlan idejű munkaszerződéssel foglalkoztatottak létszáma 1625 fő, ez már tartalmazza azokat is, akiket csoportos létszámleépítés keretében a társaság már elbocsátott, de a munka törvénykönyvének megfelelően törvényes felmondási idejüket töltik.

A már elküldöttek nélkül az aktuális, aktív, határozott vagy határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmazott munkatársak száma 1559 fő, ebben benne vannak a gyeden, gyesen, terhes gyáson és fizetés nélküli szabadságon lévők, 92-en, így végül is 1467 embert tudnak munkára fogni. A megbízási és vállalkozási szerződések, illetve az eseti felkérővel történő foglalkoztatás radikális visszaszorítása 700-800 embert érint.

Egy részüket, ha a munkafolyamatok és a feladatok indokolják, határozott vagy határozatlan idejű teljes vagy részmunkaidős munkaszerződéssel foglalkoztatja tovább az MTV, ám egy részüktől véglegesen elbúcsúzik. Az érintettek egy része kifejezetten indokolt esetben továbbra is megbízási vagy vállalkozási szerződéssel kapcsolódhat az rt.-hez, amennyiben konkrét, számon kérhető feladata van és nincs szabad belső munkaerő annak ellátására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!