Ötvös Tibor

Filmen az Angyalok és démonok

A Da Vinci-kód sikere után abszolút nem meglepő a bejelentés, miszerint a botránykönyveiről híressé vált Dan Brown Angyalok és démonok című művét is átültetik a mozivásznakra.

A Da Vinci-kód bevétele világviszonylatban 225 millió dollár környékén jár. A siker hatására nem ért meglepetésként a hír: a Sony Pictures megvette Dan Brown harmadik regényének jogait is.

Az Angyalok és démonok fő karaktere a A Da Vinci-kódban megismert szimbólumkutató, Robert Langdon. A professzort ezúttal egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.

Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

A Sony hosszú és gyümölcsöző kapcsolatot szeretne kiépíteni Dan Brownnal, így újabb bejelentések várhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fisto #11
    Angel angyal fisto boy dark
  • Czóky019 #10
    Tényleg van film az Angyalok és Démonokról?
  • winnie #9
    "Első nagysikerű regénye a Digital Fortress (Digitális Erőd) volt 1998-ban, "

    a digital fortress nem volt nagy sikerú regény.
  • angelus #8
    Akkor már legyünk pontosak:
    Első nagysikerű regénye a Digital Fortress (Digitális Erőd) volt 1998-ban, azt követte az Angels and Demons (Angyalok és Démonok) 2000-ben, ami az első Robert Langdon története volt. Ezután jött a Deception Point (Megtévesztés Foka) 2001-ben, majd 2003 a Da Vinci-Code (Da Vinci-Kód), ami a 2. Robert Langdon történet. 2007-re pedig várható a Solomon-Key (Salamon-Kulcs?). Ez szintén RL történet lesz. A 3 RL történetnek vette meg a jogait a Sony.
  • Tinman #7
    1,2: Ez engem miért nem lep meg?
    Nagy rajongója vagyok a fenti úrnak
  • ceekay #6
    a hírnek nagyon örülök
    de illene utána nézni ennek annak ... a hírből ugyan is 2 dolog is kiderül
    1. a cikk írója nem ismeri Brown műveit
    2. sem a Da Vinchi kódot, sem az Angyalok és démonokat nem olvasta
    Az angyalok és démonok volt Brown első nagysikerü könyve ezt követte a Da Vinchi kód amire utóbbi könyvben már az első lapon is utal illetve később többször is ... továbbá a harmadik könyve a Digitális erőd.
    De a filmet nagyon várom
  • hypno #5
    A papok emberi gyengeségei nyilvánvalóak, azokkal kapcsolatban az egyház sem sokat ugrálhat.

    Miután érintőlegesen a teremtést is bizonítják a történetben, az a katolikusok kedvére is lehet.

    Szó esik még a mesterséges megtermékenyítésről, ami viszont biztosan jó nagy vihart eredményez majd.

    (Hacsak át nem írják a történetet)

    @Huba
    Szerintem jobb a történet mint a DVK-é. Az antianyag nagy mennyiségben való előállítása és tárolása földi körülmények között mindenképpen fikció. Ezen nem kell fennakadni. Ellopni pedig mindent lehet, ami nincs lebetonozva.
  • totya4 #4
    Megint hosszú-hosszú vita lesz a fórumokon miután az egyház ennek is nyilván oltári reklámot fog csinálni :)
  • HuHa #3
    Hát...CERN-ből csak úgy ellopott antianyaggal rohangálni a Vatikánban...ez a sztori inkább szánalmas volt, mintsem érdekfeszítő. DVK is csak a szimbólumok miatt volt érdekes, a sztorija C kategóriában se menne el. Ez persze az én véleményem.
  • Darth Sith #2
    helyes-helyes. A Da Vinci-kód jó volt, de Dan Brown legjobb könyve az Angyalok és démonok. Már régóta vártam hogy megcsinálják! Végre! Mivel ugyanaz a főszereplő, tulajdonképpen ez a Da Vinci előtti időkben történik, ezt is mindenképpen Tom Hanks-nek kéne játszania. Remélem ő fogja!