Ötvös Tibor

A filmnek van szaga

Érdekes újítás ütötte fel a fejét Japánban. Colin Farrell új filmje, Az új világ alatt ugyanis a filmben felbukkanó szagokat, illatokat a közönség is érezhette a vetítés alatt.

Japánban mindig történik valami új. A Szocsiku filmforgalmazó társaság mozijaiban a nézők szó szerint beleszagolhattak a filmek világába. Az új Colin Farrell film, Az új világ vetítése alatt ugyanis minden teremben volt 33 olyan ülőhely, ahol a székek szó szerint illatoztak. A Szocsiku szóvivője elmagyarázta, hogy ezzel a módszerrel próbálják teljesebb élménnyé varázsolni a mozik hangulatát.


A film alatt érezni lehet az illatozó fák és bokrok illatát. A filmforgalmazó tavaly már bevetette ezt a trükköt. Akkor Tim Burton Charlie és a csokigyárja alatt lehetett érezni átható csokiillatot az egész moziban. A rendszert azóta már tökéletesítették, hiszen a mostani, az NTT Communications cég által kifejlesztett berendezések képesek egyszerre hatféle illatot kibocsátani.

Az ötlet mindenesetre érdekes, bár nem hiszem, hogy túl sok filmhez lehetne felhasználni. Mert például a Gladiátor alatt izzadt férfitest-szag terjengene, ami nem túl közönségcsalogató illat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #7
    régi ötletem...
    a másik is megvalósulni látszik a tabletpckkel.
    a harmadik kedvencem kiváncsi vagyok mikor jelenik meg.
  • tomo #6
    es vajon mennyire rakkeltoek ezek a szagok?
  • exxile #5
    Megneznem igy mondjuk a Casablanca-t (mindent athato dohanyfust... :)), de valoban, mondjuk a Holtak Hajnala is uj ertelmet nyerne altala! :)))
  • Davidus #4
    én ebböl nem kérek köszi:D
  • HuAn82 #3
    dedo?
  • sweech #2
    hmmm...jókis zombi szag ahh :D
  • Giorgiooo #1
    :) elso