SG.hu

A választást az MTV nyerte

A parlamenti választás második fordulójának estéjén a Magyar Televízió műsora volt a legnézettebb, ahogy az történt két hete, az első forduló napján is - áll a köztévé közleményében.

Az országgyűlési képviselőválasztás második fordulóját, az eredményeket és az elemzéseket a MTV m1 csatornáján 1 131 412 felnőtt, azaz 18 évesnél idősebb néző követte figyelemmel.

A közszolgálati televízió 3 óra 40 perces választási műsort készített április 23-án. A nézők az adás elején megismerhették a Szonda Ipsos és a Medián mandátumbecsléseit, majd folyamatosan nyomon követhették, hogyan szerepeltek a képviselőségért versengő politikusok a még nyitott 110 egyéni választókerületben. "A nézők a távirányítóval szavaztak és elismerték a gyors, pontos és mértékadó közszolgálati tájékoztatást" - áll az MTV közleményében.

Figyelemre méltó, hogy az m1 nézőközönségében több volt a közép- és felsőfokú végzettségű, a fővárosi és a kisvárosi lakó, mint a két nagy országos kereskedelmi csatornáéban. A nemzeti főadó nézőinek csaknem fele (45,9 százalék) diplomás végzettségű. Az összes csatorna közül az m1 tudta legtovább megtartani a 18 éven felüli nézőit a választások második fordulójának estéjén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • concrete #2
    erre én úgy emlékszem (még grafikon is volt róla) hogy m1+m2 volt képes a tv2-t lenyomni.
    ilyen alapon bármilyen egyéb kombinációban más nyer: pl kereskedelmi földisugárzású csatornák nyertek, kék logójú csatornák nyertek, a sportadók nyertek (nyilván mert ebből 5-6 van), vagy internettv-k nyertek csak az ADSL felhasználókra vetítve (najó ez nem valószínű)
  • ZoliJ #1
    már nem azért, de az első fordulónál a tv2 volt a legnézettebb...