Napi Online

Egy helyen készülnek az RTL-es műsorok

Tegnap kezdték az RTL Klub legújabb reality show-jának, az Ecopolynak a felvételeit a kereskedelmi televízió új, csaknem 26 ezer négyzetméter alapterületű székházában, amelynek kivitelezése 2004 augusztusában kezdődött el és 2005 decemberében fejeződött be.

A budatétényi ingatlant egy külföldi befektetői csoport építette, s a beruházási összeget üzleti tikokként kezelik. A székházat az RTL Klub bérli, információnk szerint 2012-ig, vagyis az Országos Rádió és Televíziós Testülettel kötött koncessziós szerződés lejártáig. A technikai és egyéb berendezések költségeit az RTL Klub fedezte.

A társaság részben azért vágott bele a projektbe, mert mára kinőtték a Fehérvári úti ingatlant - amelyet szintén bérelt a televízió -, és egy helyre akarták költöztetni a saját műsorok gyártóbázisát. A székházban négy stúdió található, közülük az a 820 négyzetméteres, amely - a televízió munkatársainak állítása szerint - ma Magyarország legjobban felszerelt tv-stúdiója. Itt készülnek az Ecopoly epizódjai - amelyek közül hét áprilistól kerül adásba -, továbbá a Fábry-show és a Legyen ön is milliomos. Egy másik, 360 négyzetméter alapterületű stúdióban folynak a Balázs-show felvételei, itt készül a Mónika-show és a Heti hetes című produkció. A Híradó száz négyzetméteres stúdiója duplája a Fehérvári útinak, s itt készülnek még a Fókusz adásai is. Itt kap helyet A barátok közt című produkció stúdiója is, a sorozatot korábban egy másik bérleményben készítették.

A televízió teljes egészében áttér a szalagalapúról a szerveralapú műsorgyártásra; a székházban összesen hat videoszervert építettek be, a felhasznált videokábelek hossza eléri a 21 kilométert, az informatikai kábeleké pedig a 11 kilométert. Összesen húsz kamera működik a székházban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #8
    amúgy aki figyelemmel kiséri a barátok köztöt, "lehet látni a költözést"
  • akyyy #7
    ha nem hoszabbítják meg, akkor "hal meg" az rtl klub:D
  • Dying Soul #6
    " vagyis az Országos Rádió és Televíziós Testülettel kötött koncessziós szerződés lejártáig."

    Ez mit jelent?
  • Mr Csé #5
    pfffffff
  • Kannibal #4
    nincs mit tenni.erre van igény.azok a nem normálisak akik ezeket a "divatsztárokat" sztárolják, smseket küldözgetnek, stb.
  • 1Lntos #3
    erre bezzeg telik... a "divatsztárok jól élnek az emberek meg forduljanak fel" ez magyarország a gyökerek érvényesülnek.
  • 1Lntos #2
    na, megint egy ilyen sz@r... nekem nem hiányzott, a sok hü lye nézi majd megint, sok értelme van...
  • EmThor #1
    tellett a sok emeltdíjas sms-ből, remélem a malacperselyt azért nem törték össze...

    Emlékezetes: a szerződés lejárta előtt hosszabbították a műsorsugárzási engedélyüket a tv2-vel egyetemben, változatlan áron... Nincs még egy ilyen ország...