Ötvös Tibor

John Williams 45. Oscar-jelölése

John Williams Oscar-rekordot állított fel, a zeneszerzőt ugyanis idén jelölik 45. alkalommal a díjra.

Az idei gálán két jelölést kapott: egyet az Egy gésa emlékiratai, a másikat pedig a München zenéjéért. Előbbivel egyébként épp a múlt hónapban nyert Arany Glóbuszt. Ezzel megdöntötte elődje, Alfred Newman rekordját. Williams közvetlenül a második helyen áll Minden Idők Legtöbb Oscar-Jelölését Kapott Filmkészítők listáján. Az élen Walt Disney áll, 59 jelöléssel.


"Be kell valljam, hogy én nem számoltam." - nyilatkozta Williams. "Számomra minden egyes felkérés egy új kihívás. Az, hogy ezért még jelölnek is, igazi megtiszteltetés."

John Williams eddig olyan, mára már klasszikusnak számító filmekhez készített klasszikusnak számító zenéket, mint a Csillagok háborúja-sorozat, Schindler listája vagy a Harry Potter és az Azkabáni fogoly.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #11
    Milyen rekord?? Hiszen a bevándorlókon élősködő szabadkőműves, unkle Disney még mindig első, vagy félreértettem?

    Williams zenéje nekem is tetszik, a SW soundtrack egyenesen szuper. A szimfónikusokat frankón irányítja a filmhez, hihetetlen.
  • Bandew #10
    Sztem a Pottereknek egyáltalán nem jó a zenéje.
  • vLaDDD #9
    fantasztikus zeneszerző. imádom a zenéit! remélem Oscarral távozik március 5-én
  • Kemény Husi #8
    A Cápa egy klasszikus, olyan zenéje van, amit mindenki ismer, valóban nem kellene ezeket a filmeket Harry Potter egy lapon emlegetni.
  • Macccy #7
    Tudom ... írtam
  • Gladiator #6
    itt a zenéről van szó, nem a filmről. a zenéje jó a harry potternek.
  • zaki #5
    hihetetlen ez a pali, igazi legenda
  • Macccy #4
    Teljesen igazat adok! Egy isten!

    Amúgy épp nézem az IMDB-n, ez a fickó már akkor zeneszerzett mikor muterom még meg sem született! Beszarás ... a tag most 74 éves és még aktívan dolgozik 5 (!) készülő filmen, köztük az új Superman-en, egy meg nem nevezett Spielberg történelmi filmen és a JURASSIC PARK IV-en !!!
  • Macccy #3
    Nem, NEM! Nem lehet és nem is szabad a gagyi Harry Potter-t egy lapon említeni ezekkel a filmekkel, pláne nemszabad "klasszikusnak számító film"-nek nevezni. A Harry Potter epizódok a közelébe sem érhetnek a legtöbb Williams zenével megáldott filmnek, nemhogy kalsszikus legyen. (sajnos láttam az elsőt és ezt)
    Én értem, hogy itt most a zene a lényeg és Mr Williams előtt tényleg le a kalappal - a gépemen található mp3-ak 80%-a soundtrack és annak majd' fele az ő szerzeménye, élen személyes kedvencemmel a Ryan közlegény megmentésével - és urambocsá a Harry Potter filmek zenéje is tetszett, komolyan, de HP-t akkor se említsük lécci így ... csak ennyit szeretnék.
  • Nyiri #2
    A csavo egy isten :)