Napi Online

Idén biztosan veszteséges lesz a Sport Klub

Jelenleg Magyarországon 630 ezer háztartásban érhető el a januárban indított Sport Klub csatorna - mondta az üzemeltető IKO Kábeltévé Kft. ügyvezetője, Kökény Tamás egy mai sajtótájékoztatón.

A másfél millió háztartásban elérhető film+ és a Cool televíziókat is működtető társaságnak - a UPC kivételével - szinte valamennyi magyarországi kábeltelevíziós szolgáltatóval sikerült megállapodnia; a UPC-vel is tovább folynak a tárgyalások, bár Kökény szerint ezt megnehezíti az a körülmény, hogy a UPC érdekelt a Sport1 és a Sport2 televíziókat működtető társaságban. Kökény elmondta még, hogy a Sport Klub február elejétől Romániában és Szerbiában is megjelenik, s a társaság négymillió dolláros befektetéssel kezdte el sugározni műsorait - az összeg alapvetően a különböző közvetítési jogokat foglalja magában. Az ügyvezető szerint idén biztosan, de lehet, hogy még jövőre is veszteséges lesz a televízió.

Gyulai Balázs, a csatorna egyik vezetője elmondta, hogy a 2006-os futball-világbajnokság valamennyi mérkőzése látható lesz a televízión, az ismétlésekkel együtt. Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást, hogy pontosan milyen mérkőzéseket fognak élőben, illetve felvételről közvetíteni, ez ugyanis majd a jogokat megszerző RTL Klubbal kötendő megállapodástól függ. Ennek részletei 1-2 héten belül derülnek ki. Kökény lapunknak elmondta, hogy a tulajdonosi kapcsolat ellenére a Sport Klub fizetni fog az RTL Klubnak a közvetítések lehetőségéért, de azt nem tudtuk meg, hogy mekkora összeget, mindenesetre az említett négymillió dollár nem tartalmazza ezt. (Az IKO Kábeltévé közvetett tulajdonosi kapcsolatban áll az RTL Klubbal.)

A spanyol és a német első osztályú labdarúgó-bajnokság idén lejáró közvetítési jogáért is versenybe száll a Sport Klub - jegyezte meg Kökény. Ami viszont már biztos: egyebek mellett látható lesz majd élőben a brazil bajnokság, az angol bajnokság legjobb meccsei, s a Borsodi Liga egyes mérkőzéseit is élőben közvetítik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jefferson83 #3
    Ettől tartok én is, na meg attól, hogy így a VB-t se nézem.
  • Bucser #2
    Hát ha a sport közvetítés színvonala követi a RTL Klub-ét akkor nem csak az ezévi lesz veszteséges...
  • stepboy #1
    Ha csak foci lesz, az nem yo; abból már rengeteg van most is. Kiváncsi vok a beígért DTM közvetítésekre; Palik féle kommentár lesz vajon?