Ötvös Tibor

Az Intercom februári ajánlója

Az Intercom az egyik legnagyobb hazai forgalmazó. Februári kínálatukat elnézve bizton állíthatjuk: továbbra is azok maradnak.

Kezdjük talán a legnagyobb kritikai és anyagi sikert arató életrajzi filmmel. A nyughatatlan, melyet az idei Oscar-jelölések egyik biztos befutójának tippelnek, két zseniális színész, Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon segítségével a hatvanas évek bontakozó rock & roll világát is felidézi. A bemutató február 2-án esedékes. Idehaza feliratos verzióban lesz látható.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Azokban az évtizedekben, amikor minden megváltozott, egy férfi, aki csak fekete ingben, fekete öltönyben lépett a közönség elé, aki a lázadást, a nyughatatlanságot jelképezte, a megfékezhetetlen új generáció hangja lett. Színre lépésével átformálta a rock'n'rollt, és vele az egész világot: úgy hívták, Johnny Cash.

Szedett gyapotot, árult háztartási eszközöket, szolgált a légierőnél, de mindig a törvényesség határán állt, mindig pattanásig feszülve, az összeomlás szélén élt. Ahogy karriert csinált, és lemezei milliós példányszámban keltek el, az alkohol és a kábítószer rabja lett - szinte fel sem fogta, milyen magasra jutott, és milyen sokat veszíthet. A korszak legnagyobbjai tűntek fel mellette: Jerry Lee Lewis, Elvis, Roy Orbison zenélt vele, ő azonban csak saját démonaival küzdött: tragikus gyerekkorával és reménytelen szerelmével, aki végül talán a nagy visszatéréshez is hozzásegíti őt.

A következő film még jelenleg is fut az amerikai mozikban. Az Azt beszélik Kevin Costner visszatérése a vászonra. A romantikus filmben partnere Jennifer Aniston és Mark Ruffalo. A film február 9-től látható a haza mozikban szinkronizált verzióban. Zsebkendő ajánlott!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A bizonytalanságnál nincs izgalmasabb. Sarah talán ezért izgatott mindig. Végre igent mondott barátjának, de egyelőre nincs meggyőződve róla, hogy a házasság a megoldás minden kérdésére; újságíró szeretne lenni, de jelenleg csak a New York Times gyászjelentéseit írhatja. És mindennek a tetejébe, muszáj részt vennie a nővére esküvőjén - ez pedig legalább egy hétvégét jelent teniszmániás családja körében.

Ám a vendégség másképp alakul, mint tervezte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, valami még rosszabb sül ki belőle. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd, és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője! A filmben egy kéjsóvár asszony az ifjú Dustin Hoffmant csábította el: akkor pedig az eredeti Mrs. Robinson az ő felmenője� És akkor sem a nagyi, sem a többi rokona nem az, akinek hitte őket� vagy is ő maga is egészen más.

A harmadik film az, amit én személy szerint a legjobban várok. A Zathura - Az űrfogócska ugyanis a Jumanji nyomdokain halad. A filmet szintén február 9-én mutatják be idehaza szinkronizáltan.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Walter és Danny igazi testvérek: örökösen veszekednek. Amikor apjuknak sürgős dolga akad a munkahelyén, és kénytelen magára hagyni a gyerekeit, ők egy percet sem vesztegetnek, és alaposan felforgatják a házat - így talál rá egyikük a pince mélyén egy porlepte társasjátékra, a Zathurára. A fiúk ideiglenesen békét kötnek egymással, és kipróbálják a bolygóközi kalandozást.

Méghozzá szó szerint. Ahogy használatba veszik a játékot, valóra válnak a feladatok. Házuk elhagyja a naprendszert, és nekik meg kell küzdeniük egy meteorviharral, magányos asztronautákkal, húsevő ufógyíkokkal, egy rakéta-meghajtású robottal és még sok különös, váratlan és veszélyes lénnyel: mindegyikük a társasjáték egy-egy feladata. Márpedig a feladatokon túl kell lenniük, hiszen csak akkor juthatnak haza, ha eljutnak a célig, a Zathura bolygóig. Ha nem sikerül, minden további dobásból kimaradnak, és örökre az űrben fognak bolyongani.

És végül jöjjön George Clooney és Matt Damon legújabb közös filmje, a Sziriana. A kritikai és anyagi sikert hozó mozi hozzánk február 23-án jut el feliratos verzióban.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

21 év a CIA szolgálatában kiélezi az érzékeket. Robert Baer ügynök azt is pontosan látja, amikor saját cégében támadnak bajok. A hidegháborúnak vége, a Közel-Keleten mind nagyobb a káosz, és a titkosszolgálat egyre nehezebben boldogul. A politikusok túl sokszor szólnak bele a munkájába, túl sok információt próbálnak saját érdekeik szerint befolyásolni.

Baer számára csak akkor válik személyessé mindez, amikor egy energetikai elemző és felesége a saját bőrén érzi meg, mire képes a terrorizmus. A film sok szereplőjének sorsa lassan összefonódik. A világ bármely táján éljenek is, életüket kikerülhetetlenül befolyásolja az a hatalmas, befolyásolhatatlan erő, melynek mozgatói között ott van a gazdagság, a hatalom utáni vágy és a vakhit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!