Ötvös Tibor

Vezet a Taran­ti­no-hor­ror

Quentin Tarantino megint megmutatta. A producersége alatt készült Hostel bemutatója hetében az Államok legnézettebb filmje lett.

Két amerikai főiskolás, Paxton és Josh túrát készül tenni Európán keresztül, hogy új barátjukkal, az izlandi Olival igazi hátizsákos kalandokban legyen részük. A két amerikait korábban egy utazó győzte meg arról, hogy keressenek fel egy távoli szlovák kisvárost, ahol a két barát hamarosan barátnőkre talál. Paxton és Josh figyelme a fiatal nőkkel töltött kellemes percektől hamarosan más irányba terelődik. Egyre ördögibb helyzetben találják magukat, amely olyan kiterjedt, akár a posztkommunista korrupció hálója és olyan mély, mint az emberi természet legsötétebb és legbetegebb zugai.


Az első helyen álló Hostel egyik "hőse"

A film rendezője a Kabinláz-at is készítő Eli Roth. A mindössze 4,8 milliós költségvetéshez 18 milliós reklámkampány is járt, mely biztosan meg fog térülni. A bemutató hetében már több, mint 20 milliót szedett össze, ezzel be is biztosította vezető helyét.

A második helyre csúszott a Disney-féle Narnia krónikái 15 millió dollárral. A King Kong ezúttal a harmadik helyre szorult. Az óriásmajomra 12 millió dollár értékben váltottak jegyet. A negyedik helyen Jim Carrey vígjátéka, a Dick és Jane trükkjei, míg az ötödiken Steve Martin és népes családja, vagyis a Tucatjával olcsóbb 2 került.

Négy helyet javított Steven Spielberg München-je, így most a hatodik. Őt követi 6 millióval az Egy gésa emlékiratai. A nyolcadik a három helyet zuhanó Rumor Has It, kilencedik pedig Ang Lee homoszexuális szerelmet bemutató filmje, a Brockeback Mountain. A 14 millió dolláros költségvetéssel készült film a mostani 5 milliós bevételével immáron 22 millió dollárt szedett össze, ezen felül jó esélyekkel indul az Oscar-gálán is. A sort Sarah Jessica Parker és Kőkemény család-ja zárja.


Ang Lee Oscar-esélyes filmje, a Brockeback Mountain

Említést érdemel még Uwe Boll. Január 6-án mutatták be legújabb játékadaptációját, a Bloodrayne-t. A 47 milliós kiadásokkal készült film (22 millió a gyártásra, valamint 25 a reklámra) eddig 1,2 millió dollárt kapart össze.

A hazai mozikban nem történt komolyabb változás. A Narnia krónikái immáron második hete vezet, a King Kong és a Fűrész 2 pedig továbbra is csak mérsékelt siker. Új beszálló a most debütáló háborús dráma, a Bőrnyakúak. Íme a budapesti Top 10:

1. Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
2. Csak szex és más semmi
3. Harry Potter és a Tűz Serlege
4. Bőrnyakúak
5. Kőkemény család
6. Fűrész 2
7. King Kong
8. Durr, durr és csók
9. Szőke kóla
10. Domino

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #8
    azért nincs igazad, mert előre adta a nevét:) még a forgatás előtt, amikorfelmerült az ötlet eli roth összejött tarantinoval.
  • robrose #7
    Mind2 film a cseheknél lett forgatva.. de mégis a szlovákokat feketetitik be vele..
  • sokadikgab #6
    Mar megint szlovákia :-)
    Ezek az amcsik jol lenezik ezt a Kelet Europat!

    Emlekeztek me'g az EUROTRIPre? Hogy ott mit csinaltak szlovakiaval, de azert jo film volt!!!
  • robrose #5
    Na végre :D Csak igazam lesz :D Csak utólag adta a nevét, hogy jobb hype-ot kapjon a film.. Tehét nem volt benne a stábban kezdetektől.
  • winnie #4
    az imdb azt írja, hogy executive producer, szóval, mint a repülő tőrök klánjához és a hero-hoz is, ehhez is hozzáadta a nevét.
  • 5i #3
    Én is javítok.

    Producer volt.
  • aliens #2
    kijavítlak, producer volt

    http://www.imdb.com/name/nm0000233/
  • robrose #1
    "Quentin Tarantino megint megmutatta. A producersége alatt készült Hostel bemutatója hetében az Államok legnézettebb filmje lett."

    Javítsatok ki ha tévedek, de ez a film már 1 éve kész volt, mikor Tarantino-nak bemutatták, hogy adja hozzá a nevét,ahhoz h ki is lehessen adni.. Szóval nem producere..