Ötvös Tibor

Narnia győzött a hosszú hétvégén

Beköszöntött egy újabb év, a pezsgős dugók röpködtek, a virslik fogytak... és páran moziba is mentek.

Nekik köszönheti a Walt Disney, hogy filmje, a Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény ismét az élre került. Az újabb 4-napos ünnep alatt ugyanis az amerikai mozilátogatók többsége a négy testvér Narniában tett kirándulására volt leginkább kíváncsi. A most összeszedett közel 33 millió dollárral a film elérte a 224 milliós bevételt.


Amerikában és idehaza egyaránt vezet a Narnia krónikái

Az ezüstérmet a Peter Jackson-féle King Kong szerezte meg 31 millió dollárral és így összbevétele átlépte a 174 milliót. Ha ilyen ütemben halad, akkor - minden előrejelzés ellenére - Amerikában is képes lesz némi profitot termelni. A dobogó harmadik fokára a Jim Carrey nevével fémjelzett Dick és Jane trükkjei léphetett fel 21 milliós bevétellel. A vígjáték igazi siker, hiszen mindössze két hét alatt több, mint 64 millió dollárt halmozott fel.

Jim Carrey filmjét követi egy újabb vígjáték, ezúttal a családi fajtából. Steve Martin megpróbálja megismételni 2003-as sikerfilmjének, a Tucatjával olcsóbbnak menetelését és erre meg is van minden esélye. A folytatás ugyanis a mostani 19 millióval a bemutatója utánit követő héten már bőven 55 milliós bevétel felett jár. Az ötödik helyen a Kevin Costner - Jennifer Aniston nevével fémjelzett Rumor Has It került. A romantikus filmben Aniston egy fiatal, épp a házasságára készülő nőt alakít, aki esküvőjét családja körében, gyermekkori otthonában szeretné megtartani. Ott azonban rádöbben, hogy egy 1967-es film a családjáról szól, a híres dal címadója, Mrs. Robinson a nagyanyja, valamint fogalma sincs, ki is az apja. A film 11 milliót szedett össze a 4 nap alatt.


Jennifer Aniston és Kevin Costner romantikáznak

A hatodik helyre került a Sarah Jessica Parker-féle Kőkemény család, mely eddig gyártási költségeinek közel háromszorosát hozta vissza. A hetedik helyre küzdötte fel magát az Egy gésa emlékiratai, mely eddig 30 millió termelt vissza a 70 milliós büdzséből. Nyolcadik a Johnny Knoxville főszereplésével készült The Ringer, míg a kilencedik a Harry Potter és a Tűz Serlege. A lista utolsó helyén áll a mindössze 532 moziban vetített München, mely eddig 15 millió dollárt hozott.

A hazai mozikban továbbra is sikeres az új magyar film, a Csak szex és más semmi valamint az új Potter-film, ám a King Kong és a Fűrész 2 nem túl rózsás szereplése meglepő. Íme az év első, budapesti mozik bevételei alapján készült Top 10:

1. Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
2. Csak szex és más semmi
3. Harry Potter és a Tűz Serlege
4. Kőkemény család
5. King Kong
6. Fűrész 2
7. Durr, durr és csók
8. Csodacsibe
9. Domino
10. Szőke kóla

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!