Ötvös Tibor

Csalódás a Doom premierje

Az amerikai mozis bevételek ezen a hétvégén is csalódást okoztak. A tavalyihoz képest a bevételek 20%-kal estek vissza.

Pedig most mutatták be az agyonhypeolt, folyamatosan reklámozott, klasszikus FPS filmváltozatát, a Doom-ot. A Dwayne "The Rock" Wilson főszereplésével készült adaptáció története szerint a Mars egyik távoli kutatóállomásán megszűnt minden munka, a kommunikáció megszakadt. És az a néhány üzenet, ami mégis átjön, nem igazán bíztató. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és az egyetlen, ami ki- és bemehet, az a Gyorsreagálású Harci Osztag - vagyis tetőtől talpig felfegyverzett, kőkemény tengerészgyalogosok egy csapata, akiknek tűzereje bármiféle ellenség semlegesítésére elegendő vagy legalábbis eddig azt hitték.

Az Odluvai állomáson folytatott kutatásokkal ugyanis a tudósok akaratlanul is átléptek egy határt, és elszabadult a pokol. Ismeretlen eredetű, rémséges szörnyek légiója áll lesben minden fal mögött, és ólálkodik a telep számtalan termében és alagútjában, legyilkolva a még életben lévő embereket. Miután lezárták a Föld felé vezető átjárót, a Főtörzsnek, Kaszásnak és csapatuknak minden rendelkezésre álló fegyvert be kell vetniük - sőt, olyanokat is, melyeket útközben szednek össze - hogy teljesítsék a parancsot: semmi sem juthat ki élve.


Az adaptáció 60 millió dollárból készült. Ehhez képest a 15 milliós bevétel enyhe csalódásra adhat okot. További rossz hír a Universal Pictures részére, hogy bizony a kritikusok sem voltak elragadtatva a filmtől. A legtöbben épp a film újítását, az FPS-nézetet kifogásolják: "Ki akar fizetni azért, hogy lássa, ahogyan más játszik?"

A második helyen Kurt Russel és Dakota Fenning közös filmje, a Dreamer: Inspired by a True Story 9 millióval. A múlt heti első, A köd remakeje visszacsúszott a negyedik helyre, míg az ötödik helyen Charlize Theron új drámája, a North Country nyitott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ShadowLord #32
    Nos láttam a filmet moziba és azt mondom kihozták a maximumot amit lehetett a filmből!Kicsit Alienes kicsit zombis de jó:D
  • MerlinW #31
    Könyvet nem adok:), de megvan e-bookban is mindkét doom könyv. délután idelinkelem
  • moRtiZ #30
    Ja es kimaradt: Korhataros filmrol beszelunk es igy nyitott 15 millaval!!! Azert ez k.-ra nem mind1.
  • moRtiZ #29
    Par dolog.

    A doomnak van storyja, csak nem kell azt a 3 epizod kozotti 1 oldalnyi szoveget tulnyomni :D. Amugy a doom3-ba mar probaltak tobb storyt belecsempeszni.

    Aki azt mondja nem nezi meg a doom filmet, az meg fiatal, nem a doom volt az elso komolyabb FPSe. En mar csak azert is megnezem. Aki meg kameras verziot nez, hat pff... Nocomment?

    "Agyonreklamozas/Agyonhypeolas": Persze a sok gamer olvas rola a sok gamer hp/ujsagba, azt az mar rengeteg reklam. (LOL)

    Uwe Boll -> A doomot nem Uwe Boll rendezte, hanem Andrzej Bartkowiak (Old meg Romeot).

    A doom konyvek telleg jok nagyon.

    A kritikusok azok, akik a szar filmeket dicserik, a jo filmeket szarozzak. En mar nagyon regen nem hallgatok a kritikusokra.
  • rohamsisak666 #28
    Én majd megnézem az itthoni falumoziban. 300 pénzér megéri. Tekercsváltás között kólázunk egyet a haverokkal...
  • Mice #27
    lesz az is. aszonták az egyetlen kopasz mukija lesz benne...
  • szacsi #26
    ...
  • winnie #25
    azért, hogy úgy tűnjön, mintha külföldi lenne.

    ha az lett volna a cím, hogy gáspár andrás és nyulászi zsolt: doom - akkor sokkal kevesebben vették volna meg.
  • Guriga #24
    A Doom könyvek nekem nagyon tetszettek. Nem is tudtam, hogy magyar srác írta. Nem értem, hogy akkor miért van a könyv elején, hogy a fordítás mi alapján készült. És ketten is fordították... hogy is van ez?

    A film pedig rossz nem lehet. Jó sokat lőnek, és ez a lényeg...
  • Derapo #23
    Őszinte leszek:elaludtam rajta.De nem olyan katasztrofális mint amilyet gondoltam.Majd egy pár hónap múlva amikor lesz dvd-s akkor majd elválik.Vagy ha lesz majd egy normálisabb minőségű.