Ötvös Tibor

A szállító az élre száguldott

Véget ért "A 40 éves szűz" uralma! Bemutatója hétvégéjén a Jason Statham főszereplésével készült, nálunk szeptember 22-től látható "Szállító 2" elorozta a vezető pozíciót. Örvendeni azonban nincs okuk a készítőknek, ugyanis ehhez a bravúrhoz mindössze 11 millió dollárra volt szükség. A 32 milliós gyártási költségeket viszont biztosan visszatermeli a film.

Második helyre szorult vissza "A 40 éves szűz" című vígjáték. Mint arról már beszámoltunk, az amerikai közönség imádja a szerencsétlen flótás kalandjait és a hétvégén több, mint 4 millió dollárt hagytak a péztáraknál. Ezzel a film többszörösen visszatermelte a 26 milliós gyártási költségeit, mivel már 63 millió dollár felett jár az összbevétele.


A szállító az első helyre ugrott

A dobogó harmadik fokán Wes Craven "Red Eye" című thrillere, míg a negyediken egy új beszálló, a hatalmas kritikai sikert aratott "The Constant Gardener" áll. A Ralph Fieness főszereplésével készült politikai thrillert a hatalmas bukásnak számító "A Grimm testvérek" című Terry Gilliam film követi. 88 milliós előállítási és 30 milliós reklámköltségeit hazájában nincs esélye visszatermelni. Eddigi 27 milliós bevétele elkeserítő és 56%-os csökkenéssel maximum a 35 milliós bevételt éri el.

Szintén újoncként jelent meg a bevételi listán az akció kategóriába tartozó "A Sound of Thunder". Eddig 816 moziban mutatták be, és 280 ezer dolláros bevételt szedett össze. Ez 343 dolláros moziátlagot jelent, ami szinte említésre sem méltó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • RpPRO #12
  Jason Statham diszkografia

  http://www.imdb.com/name/nm0005458/
 • Zedas #11
  Most jó lesz az új Guy Richie filmben szakállal és hosszú hajjal :D
  Tök fura!
 • IoIa #10
  Plusz az eddig említetteken kívül, amik nekem meg is vannak:
  Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  The One
  Mean Machine
  Collateral
  Cellular
  Ezeken kívül szerepelt még:
  Turn It Up
  stb.
 • LowEnd #9
  pl a Mars szellemeiben
  olasz meló

  más eszetekbe jut?
 • IoIa #8
  10-nél több filmben is szerepelt, de nekem csak 10 olyan filmem van, amiben ő is szerepel.
 • Shodan #7
  A Szállító 1 nekem nagyon tetszett, de ennek megnéztem a trailerét és ez valami undorító, kizárt hogy moziba megnézzem.
 • Hoz_Hun #6
  Szerepelt 10 filmben?
  Számomra alig ismert emberke. A szállítóra emlékszem meg a Blöfre.
 • vg #5
  Én egy ilyen bunkó ember vagyok...
 • IoIa #4
  Hát nem azért, de a Szállító 2 ritka szar film. És ezt annak ellenére mondom, hogy a főszereplő színészt nagyon kedvelem (10 filmem is van, amiben szerepel).
  A film részben Audi reklám, részben valami gyenge távolkeleti kungfu- és Bud Spencer film keveréke. A történet siralmasan gyenge, az akciórészek pedig nevetségesek. Luc Besson egy tehetségtelen, kiégett idióta, aki csak egykaptafa filmeket tud csinálni (bár ő csak a "sztorit" írta, nem rendezte). Luc Besson receptje: sok autós jelenet, lehetőleg minél több autó rommá törésével, megspékelve egy kis verekedéssel és lövöldözéssel.
  A legnevetségesebb az a jelenet, amikor egy daru segítségével szakítja le az autó aljára erősített bombát. Aki már látta a filmet, az tudja, hogy miről írok, aki még nem, az majd figyeljen, amikor nézi a filmet.
  A Szállító első része még elfogadható volt, de a második rész - bármennyit is kaszíroznak vele - iszonyú gyenge.
 • Ötvös Tibor #3
  Nem.