Specker Balázs

Meghalt Michael Sheard, azaz Ozzel admirális

65 éves korában elhunyt Michael Sheard, a Birodalom visszavág balsorsú Ozzel admirálisa. Augusztus 31-én, Wight-szigetek-i otthonában érte a halál, a rákkal folytatott súlyos harcát követően.

Sheard 1940-ben született a skót Aberdeenben, a helyi lelkész fiaként. A Királyi Drámaművészeti Akadémián tanult Londonban, majd később két évet szolgált a Királyi légierőnél. A 60-as években a BBC különböző műsoraiban vállalt szerepet, majd a nagysikerű Doctor Who című sorozatban láthatta őt a szigetország közönsége 20 éven át.

Sheard négy alkalommal is eljátszotta Adolf Hitler szerepét, háromszor tévés produkcióban valamint az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag című nagysikerű Spielberg-Lucas produkcióban is eljátszotta a negatív szerepet. Pályafutása során jó párszor alakított náci háborús bűnöst, többször Himmler bőrébe is belebújt. A közönség talán a Birodalom visszavág Ozzel admirálisaként ismerheti a leginkább, akinek filmbéli halálát az egyik legjobbnak találta George Lucas a fimtörténelemben. A jól ismert jelenetben, Darth Vader az erő segítségével távolról fojtja meg a pórul járt (űr)tengernagyot.

Filmes karrierje mintegy 30 évet ölelt fel, ez idő alatt többek között Lawrence Olivier, Sean Connery, Roger Moore és David Niven ellenlábasaként is feltűnt a vásznon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TommyGun #2
  • vg #1
    Óó!