Ötvös Tibor

Elhunyt a Pixar kreatív csapatának vezetője

Joe Ranft, a Pixar animációs stúdió egyik írója és kreatív csapatának vezetője kedden autóbalesetben elhunyt. Ranft autója a kaliforniai Mendocino County-ban lecsúszott az útról és belezuhant az óceánba. 45 éves volt.

A Mendocino County Seriff-hivatal szóvivője szerdán elmondta, hogy Ranft mellett a 2004 Honda Element márkájú autó vezetője is elhunyt. A Kaliforniai Autópálya-rendőrség nyomozása szerint a baleset körülbelül délután 3 órakor következett be. Kedden, egy éles kanyar bevétele során az autó megcsúszott, mire a sofőr megpróbált korrigálni. Ez azonban nem sikerült, a Honda 45 métert zuhant az útról, közben kétszer átfordult a tengelye körül, mielőtt belezuhant volna a vízbe.A sofőr a 32 éves, Los Angeles-i Elegba Earl volt. Az autóban utazott még a baleset egyetlen túlélője, a 39 éves Eric Frierson is. A szintén Los Angeles-i férfi a napfénytetőn át mászott ki és így sikerült megmenekülnie. Jelenleg a Mendocino Coast Kórházban ápolják. Csak könnyebb sérüléseket szerzett.

Mielőtt csatlakozott volna a Pixar-hoz, Ranft a Walt Disney stúdió első számú írója volt. Az ő nevéhez fűződik a ’91-es „A szépség és a szörnyeteg” valamint a ’94-es „Az oroszlánkirály” története is. A Pixar stúdiónak a kezdetektől egyik alappillére volt. Legelső, ’95-ös „Toy Story” majd a ’98-as „Egy bogár élete” története is az Ranft tollából származik. De közreműködött Tim Burton „Karácsonyi lidércnyomás” című animációs filmjének készítésében is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • irkab1rka #7
  shit happens.
  life goes on.
 • Macccy #6
  R.I.P Engem majd akkor fog kirázni a hideg mikor a következő filmjük végén ott olvashatom:
  "Ezt a filmet az alkotók Joe Ranft emlékének szentelik."
  brrr ...
 • joebacsi #5
  nyugodjanak békében :(
 • jefferson83 #4
  R.I.P. - Fiatalok voltak... :(
 • Macc #3
  Szegeny...
 • Punkerwork #2
  R.I.P.
 • cue #1
  R.I.P. :(