Ötvös Tibor

Gibson újabb idegen nyelvű filmet forgat le

Mel Gibson, akit tavaly Hollywood legbefolyásosabb emberének tartottak, „A passió” után újabb nem angol nyelvű filmet tervez.

A hírek szerint új filmje egy maja szövegre épül majd. A történet, mely 500 évvel ezelőtt az ősi Mexikóban játszódik majd, Gibson szerint egy „különös kalandot” mesél majd el és „A passió”-hoz hasonlóan feliratozva lehet majd olvasni a szöveget. A rendező idén októberben kezdi meg a forgatást a Mexikói sivatagban. A bemutató pontos dátuma még nem ismert, csak annyi, hogy Gibson és a forgalmazó, a Walt Disney Stúdió 2006-ban be szeretné mutatni a művet.



A szerepeket nagy világsztárok helyett ismeretlen mexikóiakra osztották. A filmet, csakúgy mint „A passió”-t, Gibson saját vagyonából finanszírozza majd, a Disney csupán a forgalmazási jogokat szerezte meg. A 2004-es „A passió” isteni magasságokba emelte a színész-rendezőt. A most készülő filmmel ellentétben egy forgalmazó sem merte mozikba küldeni a Jézus utolsó 12 óráját feldolgozó művet.

Gibson ezért a saját költségén fogatta le a filmet. És milyen igaza lett! A film eddig több, mint 300 millió dollárt hozott csak az Államokból a Gibson-család kasszájába. Hatalmas botrányt kavart azonban vallási körökben, így a siker nem maradhatott el.

Mivel Gibson eddig még nem hogy rossz, de még középszerű filmet sem rendezett, így bizakodva állok majd 2006-ban a pénztárnál a jegyemre várva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Falatka2003 #12
    Sziasztok!

    Csak visszanéztem ide, de úgylátszik a nagy katolikus-ájtatos Hölgyeknek-Uraknak csak a parasztozás megy, a vita már nem. Bár akit egy kétezer éves dogmatikus túlkoros propagandával meg lehet etetni, attól nem is vár mást az ember.

    Vagy csak túl elfoglaltak, mert épp kanonizáltatni akarják a hozzászólásaikat.

    Sok sikert hozzá!
  • Ötvös Tibor #11
    Mr. Gibson eddig 3 filmet rendezett, melyek mindegyike kiválló! Az arc nélküli ember, a Rettenthetetlen és A passió. Ajánlom a filmek megtekintését minden, az igényes mozikra éhező filmrajongó számára.
  • Zoliz #10
    Hát ha hallottál már a Rettenthetetlenről vagy Braveheartról. Azt is Gibson rendezte. Sokan azt mondják a Gladiátor is csak kullog utána. Ahogyan én is mondom. Szerintem a 8.3/10 Imdb rating magáért beszél.Internet Movie Database
  • Derapo #9
    "Mivel Gibson eddig még nem hogy rossz, de még középszerű filmet sem rendezett"

    Én nagyon műveletlen vagyok és nagyon lusta,hogy körülnézzek mit rendezett Gibson, ezért valaki írja már ide ha van kedve.
  • Falatka2003 #8
    Jah, és hogy kicsit oldjam a feszültséget:

    Szőke nő jön ki könnyes szemmel a moziból a Passió után, szipogva így szól:
    - Jaj, de szép volt! Remélem kiadják könyvben is!
  • Falatka2003 #7
    Félreértés ne essék!

    A passió nagyon jó film lehetett volna. De nem szól másról, mint arról, hogy azt a szerencsétlen zsidó királyfit irreálisan agyba-főbe verik, 3 vérbanknyi vére szerteszét, aztán meg a nyakába adják az EGÉSZ keresztet (csak a keresztfát kellett ugyanis az elítélteknek cipelniük), amivel esik-kel, csomó egyéb hiba, ami sem a történelmi adatokkal, sem a Bibliával nem egyezik, ráadásul nem is úgy beszélhettek abban a korban, mégcsak nem is azon a nyelven.
    Hirtelen csak ennyit.

    Abba meg már ugyan ne menjünk bele, hogy a katolikus egyház mit művelt és mit művel azóta is a "szeretet" Istenének nevében.
  • HuAn82 #6
    Magadat minősíted. Gratula!
  • Lenny #5
    Mekkora műveletlen paraszt vagy te öreg...


    Kíváncsi vagyok mire készül Gibson!
  • WGL #4
    1 szerencsetlen szenvedesen rohogni? grat. (mindennemu vallasi patosztol mentesen...)
  • Matyóhímzés #3