Szekeres Viktor

Az új Star Wars-film 25 ezer évvel a IV. Epizód előtt fog játszódni

Az első infók az egyik új SW-filmről.

A Disney nemrég rendezte meg a négy napos Star Wars Celebration elnevezésű rendezvényét, melyen rengeteg, a Csillagok háborúja franchise-szal kapcsolatos panelre került sor, melyek nagy részét meg is lehet tekinteni a hivatalos Star Warsos YouTube csatornán. A rendezvényen persze nem csak filmesekkel és egyéb közreműködőkkel lehetett találkozni, hanem Star Warsos hírek is bejelentésre kerültek. És szűk körben előzeteseket is vetítettek.

A rendezvény legnagyobb híre a következő filmek bejelentése volt. Különféle sajtóértesülések nyomán eddig is tisztában lehettünk azzal, hogy milyen projektek vannak fejlesztés alatt, de most végre kiderült, hogy a majd egy tucat tervből mely 3 valósulhat meg első körben. Az egyik Csillagok háborúja-filmet James Mangold rendezhet meg, és a rendező elmondta, hogy a film az Erő felfedezéséről fog szólni, Kathleen Kennedy, a LucasFilm vezetője pedig azt is hozzátette, hogy a film be fogja mutatni az első Erő-használó Jedit. Mangold mindezt azzal egészítette ki, hogy a film 25 ezer évvel fog a IV. Epizód előtt játszódni, és amolyan Biblia lesz a Star Warshoz, a franchise Tízparancsolata. Abban, hogy ennyire a múltban játszódik az lesz a legjobb, hogy míg kapcsolódni fog ahhoz a világhoz, amit a rajongók nagyon jól ismerhetnek, egyben lehetőséget kapnak arra, hogy szinte teljesen szabadon meséljék el a történetet, amit akarnak, úgy, hogy ne kelljen semmilyen kötöttséghez alkalmazkodni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dyra #7
    Volt ebben a filmben valami egyszerű és letisztult. A Jedlik nem voltak szuperhősök se a sithek. Aztán a Disney átvette és csináltak egy marveles szuperhősös mozit. Érdektelen.
  • wraithLord #6
    De végül is régen is gyerekeknek és fiatal felnőtteknek való volt. Az ewokok pl., vagy C-3PO-R2D2 páros ugyanazt a funkciót látták el akkor, mint a Lego Star Wars meg a porgok most. Vagy a prequel trilógia és a Lego Star Wars indulásakor Jar-jar.

    A mozifilmek a mainstreamet akarják célozni, a többi cucc meg bizonyos rétegeket, ebből a legösszetettebbek, legkomolyabb témájúak, hangvételűek a regények, videojátékok, animációs sorozatok. (Meg esetleg a mostani élőszereplős sorozatok is, nem ismerem őket, mert az új trilógia miatt elvesztettem az érdeklődésemet a mostani élőszereplős SW produktumok iránt.)

    Ami ezt a filmet illeti, elég lett volna csak elszakadni a Birodalomtól, Lázadástól meg a Skywalkerektől. Nem fűzök hozzá sok reményt, maximum a Rogue One miatt, az az egyetlen SW film az elmúlt majdnem 20 évben, ami tetszett.
  • Ellaberin #2
    Amióta belekerült a lego kategóriába kb. mindegy hol és mikor játszódik; szigorúan tíz év alattiaknak megnézhetők.
    Utoljára szerkesztette: Ellaberin, 2023.05.02. 10:28:10
  • Celeborn #2
    Hát azért az, hogy "ne kelljen semmilyen kötöttséghez alkalmazkodni", nem igaz. Hiszen elég nagy már a kánon. Szóval amikor mindennek az eredetét akarják megfilmesíteni, igazán óvatosnak kell lenniük. Bár, mondhatjuk azt is, hogy 25 ezer évvel ezelőtt indult valahogy a jedik pályája (vagy akkor még nem jedik), majd az évezredek során sokat formálódott. De ha "tíz parancsolatról" beszélünk, akkor az mondjuk nem nagyon módosulhat. Szóval elsőre jól kell megcsinálniuk. Én kíváncsian várom (és némileg aggódva). Minden esetre egy old republic filmnek jobban örülnék (pl. a sith háborúk idejéből, vagy régebbről).