Szekeres Viktor

És már vége is a Dűne 2 forgatásának

Ennyi volt a Dune Part 2.

A filmesek nem csak a forgatáskezdéseket próbálják meg manapság promóciós célokra felhasználni, hanem a forgatások befejezéseit is, hiszen ez remek apropóként szolgál arra, hogy a közösségi oldalakra különféle képeket posztoljanak. A Dune Part Two sem volt kivétel, azonban legalább nem a szokásos csapóképet kapta meg, hanem a mosolygós Timothée Chalamet-t


Mint ismert, Denis Villeneuve, a Dűne rendezője az Entertainment Weeklynek adott interjújában elmondta, hogy ő mindig is három részt szánt a fejében a Dűne univerzumában játszódó történetek adaptálására. Az első kettő természetesen Frank Herbert klasszikus regényét fedné le, míg a harmadik a Dűne messiását adaptálná tervei szerint. Herbert még további, a Dűne-univerzumban játszódó regényeket is írt, de ezek egyre pszichedelikusabbak lettek, így nem feltétlenül adaptálhatóak közönségfilmként: A Dűne gyermekei (Children of Dune), A Dűne istencsászára (God Emperor of Dune), A Dűne eretnekei (Heretics of Dune) és A Dűne Káptalanház (Chapterhouse: Dune).

A Dűne messiása itthon a következő fülszöveggel került kiadásra: "Az emberi bolygókat egyesítő Impériumban Paul Muad-Dib, a jövőbe látó messiás uralkodik. Hithű harcosai, a vad fremenek szent dzsihádjukban feldúlták az univerzumot, és mindenhová elvitték a Mahdi szavait. Ám a háború és a vallási fanatizmus ádáz ellenségeket szült, akik mindenüket feláldoznák Muad-Dib bukásáért. Az Impérium régi hatalmai összefognak, hogy egy bonyolult összeesküvéssel törjenek az új Császár életére, aki maga sincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett az emberiség számára.
A Dűne messiásában Frank Herbert továbbviszi a magával ragadó Dűne történetét. Tizenkét évvel az első regény eseményei után a régi és az új világrend csap össze, a középpontban pedig olyan emberek állnak, akiknek minden erejükre szükségük van, hogy megbirkózzanak a rájuk váró sorssal. Herbert lenyűgöző gondolatisága és mély emberismerete emlékezetes karaktereken keresztül mutatja be, hogy sokszor a megváltó maga is lehet áldozat.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!